Nejste přihlášen/a.
Zdravim,
hodlam se po case v vratit k malovani (myslim olejomalbu, ne malovani pokoju Vlastne jsem to nikdy moc neumel a neznal (a co znal, to zapomnel), takze pomalu zase sbiram informace.
Mam nejakou zakladni knihu o vicero technikach, zvazuju koupit dalsi primo k olejomalbe (jakou?), koukam ruzne po webu. Nicmene jedna vec je teorie, druha praxe - je nekde na webu nejake forum, kde bych se mohl obcas na neco zeptat? Dost veci mi neni jasnych a nechci experimentovat s kazdou drobnosti + potrebuji ted nakoupit barvy atd.
Nic jsem zatim nenasel...
Nejake kursy zatim navstevovat neplanuji, mozna v budoucnu, pokud me to chyti...
Základem každé malby je kresba, pro začátek potrénujte ruku kresbami tužkou, nejprve jednoduché věcí, pak třeba oblíbený zmačkaný papír. Škoda, že nechcete navštívit nějaký kurz, ale můžete být i samouk. Postupujte pomalu, získávejte cvik, zkušenosti a informace. V prodejně vám poradí nějakou brožuru nebo knihu. Olejomalba je náročnější, chce to mít znalosti o barvách, kurz by byl nejlepší. Tak hodně zdaru.
Je mi 42, takže už:
a.) jsem solventní a nemusím řešit cenu olej. barev atd. jako jsem řešil ve 20ti
b.) nemám trpělivost a také živostní čas a začínat např. temperami nebo zkoušet všechny možné techniky. Na co? Olejomalba je nejlepší, tak proč se plácat s něčím jiným, když už se v tom budu tak jako tak plácat. Zkoušel jsem blížeji akvarel, ale dnes říkám škoda času...
Ano, kresba k tomu patří, tu se učím neustále.
Kurs možná v budoucnu.
Připadá mi, že o malování toho příliš nevíte. Když si myslíte, že akvarel je škoda času. Viděl jste už nějaké zdařilé akvarely? Patrně ne, protože to byste mluvil jinak.
A pokud nemáte trpělivost ani čas, raději ani nezačínejte. Protože obraz není hotový fik fik, ale někdy zabere velice dlouho poctivé práce.
Jinak jsem Vám chtěla pro začátek také doporučit raději tu temperu, není to tak nákladné a na procvičení naprosto stačí. Vím, o čem píšu, také jsem ji používala a byla jsem spokojená. Když jste ale solventní, děj se vůle boží. Jaga.
Akvarel je podle mě těžší než olej, chyby se nedají skoro opravovat. Olej ano. A výsledek akvarelu jsou pidi obrázky na papíru. Za mě ne, už jsem si to vyzkoušel a chci "plnotučnou" techniku.
Tempera je taky na nic, schne moc rychle. Pro děti nebo pro spec. účely ok.
To, že jsem solventní jsem myslel jakože už nemusím řešit třeba jít do tempery nebo akvarelu jen kvůli penězům.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.