Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chci odejít na trvalo i s dětmi do Německa

Od: holda odpovědí: 13 změna:

Může mě někdo poradit? mám dvě děti 13 roků jsem s nimy sám jako samoživitel Základy NJ mám děti jen AJ co se učí ve škole

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bohuss
hodnocení

3x

. Když se ve svém věku radíte zde,tak nikam nejezděte

hodnocení

3x

Tak jak na to jdete se do Německa neodchází.

Nejprve si tam zajistěte práci a ubytování.Pak mužezte odejít.Není to až zase tak složité.Práce a bydlení a frčíte. To je všude na světě stejné.No a samozřejmě velmi podstatní němčina.

hodnocení

2x

Ten telefon je nesmysl, má víc číslic, než je přípustné. Nehledě na to, že toto je veřejná poradna, soukromě se tu neradí.

K věci: Umíš německy? Koli let je dětem? Umí německy? Jakou máš kvalifikaci, jsi schopna tam uživit sebe i děti? Kde budeš bydlet? A vymyslím ještě tisíc dalších otázek, které by sis měla před rozhodnutím promylset.

V dotaze je skoro všechno napsané, telefon je opraven, tázající píše, že je muž, dětem je 13 let a učí se anglicky.

Číst umím. Podívej se, kdy jsem psal svou odpověď a kdy tazatel doplňoval svůj dotaz;)

Omlouvám se, nevšimla jsemsi.

hodnocení

2x

Na vašem místě bych to hodně zvažovala. O práci a bydlení tady již odpovědi máte, to předpokládám , že máte zajištěné, určitě nechcete odjet jen třeba s batohy. Máte tam někoho známého, kdo je ochotný vám na začátek pomoci? A co děti? Jsou dost velké, aby mohly mít svůj názor. Máte tady rodinu? Co prarodiče? Ti to vědí? Vy tady máte práci nebo jste nezaměstnaný? Máte nějaké úspory? Je mnoho okolností, které musíte dobře promyslet, co když to v Německu nevyjde podle vašich představ, měl byste se kam vrátit? Kdybyste neměl děti, řeknu, jděte a zkuste to, ale za děti máte zodpovědnost a ta dost svazuje.

hodnocení

1x

@holda - Základy NJ mám děti jen AJ co se učí ve škole
A co tam s těmito ne/znalostmi hodláte dělat? Umíte aspoň tolik, abyste byl schopen si zajistit práci, bydlení, lékaře a pod.? Jak se budou děti učit, když se nedomluví?

lipanek
hodnocení

1x

Já bych se také optala dětí, jestli chtějí přesídlit. Už jsou dost staré.

Pokud máte znalosti jazyka, neměl by pro Vás být problém si najít německé, internetové stránky a pohledat pracovní nabídky, podnájmy.

Můžete oslovit i naše krajany a požádat o pomoc v začátcích - vyberte si -

mzv.cz/...

Myslím, že česky mluvící děti budou přínosem pro naše krajany a jejich děti dlouhodobě /nebo od narození/ žijící v Německu a naopak, i oni pro Vás, při začlenění.

baba1
hodnocení

1x

Jedte jen tak nanečisto, ale nejdřív si promluvte s někým kdo tam jezdí za prací. Však nejedete do Austrálie, když se vám tam nebude líbit tak se vrátíte. Obhlídněte to tam, poohlédněte se po práci, ubytování. Počítejte s tím, že budete muset hodně pracovat aby jste vás uživil. Zadní vrátka si nechte otevřená.

hodnocení

0x
Ja mam trosku pocit, ze podle vas v nemecku padaji peceni holubi sami do huby. V dnesni dobe uz to nema skoro smysl tam jezdit.

dolga*
hodnocení

0x

Nevíme, co stalo. Třeba všichni chtějí změnit zemi, kde zažili něco nepěkného..Jinak by přece táta jel nejdříve sám, vybudoval zázemí a až teprve potom vzal sebou děti - nevím, jak to dneska je, ale nemusí s tím souhlasit i jejich matka, že budou žít mimo republiku? U nás ty děti mají jistotu, že se dostanou lehce na každou školu a navíc zdarma - jsou tyto jistoty i tam? Když táta bude pracovat, kdo dohledne na dva pubertáky? Tam je to prý hodně o drogách..

Zeptám se jinak - před čím, před kým chcete utíkat i s dětmi?

Myslete především na ně. Možná Vás tam někdo láká a slibuje hory doly...Rozmyslela bych si to, Prodej orgánů funguje všude, takže pozor, komu a proč chcete tolik uvěřit. Vycházím totiž z Vaší otázky, která je psaná bez slovosledu, s gramatickými chybami a dělá na mně dojem, že nezní vážně, nebo pisatel je hodně naivní a neumí zvážit rizika.. Přesto poradím, sedte doma, za pár let jedte sám...Pokud tam nemáte příbuzné, na které se můžete spolehnout, ale vypadá to, že ne. Vystoupíte z vlaku a začnete teprve volat, kde Vám dají práci? Hazard, když sebou mám děti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]