Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chodit nonstop je protizákonné?

Od: romanetaa odpovědí: 10 změna:
Zdravím , v práci mame vedoucí které je asi úplně jedno že až zkolabujete... Jde o to že se střídám s kolegem v práci jsme tam jen dva , jídlo jiný to neumí , tudíž nás nemůže zaskočit kdyby něco...on má dovolenou 1o dní a chodíme od šesti do sedmi hodin ...tudíž 13hodin a víkendy šest hodin.dlouhy krátký týden ...já tím pádem ať bude na dovolené budu chodit za jeho a ještě mou směnu ...já jdu druhý den a už tak jsem unavená natož jít desátý den 12tky tahem...jak se jinak bránit? Takhle to tam prostě funguje , což já jako nevím vůbec jak budu zvládat děkuju za odpovědi

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Počtěte si tady kurzy.cz/... pohrozte, že takto to dál už snášet nebudete a pokud nebude zjednána náprava, dáte podnět na inspektorát bezpečnosti práce http://www.suip.cz/

joudic*
hodnocení

1x
moje pritelkyne pracuje v dubaji kazdy den od 10rano do 9-11 vecer, vikendy tam neexistuji a volno je jen v patek.
asd1

A co jako, tady snad jsme v Dubaji?

Porušuje zákonník práce, inspektorát mu to vysvětlí. Jedna věc je pomoct fabrice když je průšvih (někdo je nečekaně marod), ale to neni případ dovolené... A pokud už takhle, tak by to měli náležitě ocenit tj. dělám za dva, tak mám taky plat za dva...

udo

joudic® ono záleží ,co tá vaše přítulka v té Dubaji dělá ... Není práce jako práce

jenda2*
hodnocení

0x

Jak se chcete bránit, když to děláte bez protestu? Týdenní pracovní doba je plus mínus 40 hodin + případný přesčas 8 hodin týdně. Pokud sami nerespektujete tuto pracovní dobu, tak vám nikdo nepomůže.

hodnocení

0x

Jen odhaduju že děláte v pohostinství? Vaříte?

Galeje.Pokud není nikdo kdo Vás vystřídá a jak píšete tak není tak s tím nic neuděláte.A oni budou zkoušet co vydržíte.Musíte se ozvat at si najdou po dobu dovolené někoho jiného.Přece nebudete dělat tolik dvanáctek v kuse.Jsou lehčí sedavá zaměstnání kde se to dá vydržet.Ale určitě ne v pohostinství na nohou.

Ozvěte se Jiné řešení není.

ladycat*

Autorka pracuje v pohostinství. Psala to i některých předchozích příspěvcích (když si kouknete její příspěvky).

hodnocení

0x

Nechte jí přečíst zákoník práce a braňte se. Ona si k vám dovolí jen to,co jí vy sama dovolíte!

ladycat*
hodnocení

0x

Psala jste sem u několikkrát kvůli tomu, jak jste v práci vytížená a unavená. Má rada: být chvíli doma, resp. na ÚP a najít si jinou práci.

hodnocení

0x

Je možné podat stížnost na hygienu práce, pošlou kontrolu a režim co se týká zákoníku práce a podobné zkontrolují. Jde o to, zda jim nebudou předloženy falešné dokumenty, rozpisy a tak. Tento režim, který popisujete , je protizákonný a kdyby se vám třeba stal pracovní úraz, je zcela na vině zaměstnavatel. Ale vaše věc je, že to trpíte. Myslím, že je jediná možnost. Odejít jinam. Nenapsala jste charakter práce. Ale třeba v pohostinství je zcela běžné, co říkají známí, že se souhlasem personálu se tam proste tohle děje. Zase na oplátku se zadarmo nají, i něco odnesou domů, možná se svezou i se ziskem na konci měsíce, Kde není žalobce, není ani soudce. Jde jen o to, že pokud si budete stěžovat a zjistí se, kdo to byl, asi už tam stejně skončíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]