Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde prodávají samostatné celozrnné pečivo?

Od: bauerlukin® odpovědí: 27 změna:
Dobrý den, je v Praze obchod, kde prodávají samostatné kusy celozrnného pečiva- nezmrazeneho? Vždy jsem viděl jen balené, na samostatné jsem se neptal. A protože je v tom balenem hodně kusů, nekupuji ho, protože ho nespotřebují celé. Díky předem

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mak*
hodnocení

1x

Odpověď je snadná. Celozrnné pečivo nekoupíte nikde, protože ho nikdo nedělá. Pečivo, které se jmenuje celozrnné je normální pečivo, jen trochu přibarvené a někdy je tam trochu otrub pro pocit celozrnnosti. Dost často v něm jsou také celá zrna (například slunečnice), protože mnoho lidí nechápe, co znamená celozrnné. Nejde totiž o to, že to je upečeno z celých neumletých zrn, ale o to, že se do mouky melou celá zrna, nikoliv jen vnitřní bílá část. To nejzdravější (tj klíček) žádná mouka neobsahuje, protože pak by byla náchylná ke žluknutí. Pokud chcete skutečně celozrnné pečivo, musíte si mouku doma mlet sám.

lipanek
hodnocení

0x

Já mám zkušenost, že jednotlivé celozrné pečivo prodávají běžně snad všude. V Praze by neměl být problém. Naopak, balené s více kusy, jsem ještě nikde nezaznamenala. Co to je za výrobek, můžete upřesnit jak to vypadá, kdo to vyrábí.

Velkou nabídku mají Libeřské lahůdky, kam chodím pro nopálový chleba a pečivo, které nikde nemají.

Velké balení můžete koupit a dát zamrazit, a potom jenom průběžně vytahovat. Také si takhle dávám zamrazit třeba chleba, nakrájený na plátky.

doplněno 14.02.20 19:21:

Ano, ano, to Vaše skočení pro pár kousků pečiva mě trvá 40 minut rychlou chůzí, protože mám problém s kolenem, a už jsem přece jenom starší. To je cesta tam, nákup půl hodiny a zpět opět 40 minut, na malém městě. A protože to není rovina, ale hory doly, tak nákup probíhá povětšinou dvakrát týdně.

Jestli jste mladá-ý a krámek máte přes silnici, tak to odpovídá, u nás bohužel ne.

Já bydlím na jednom konci a na druhém nastavily markety.

Když mě vezme soused autem, tak to pohoda, ale to se jede dopoledne a vracíme se k obědu, opět se ta čerstvá snídaně nestíhá.

Auto bych z důchodu neutáhla, dovoz ráno čerstvého pečiva přes Rohlík, iTesco a podobné je trošku problém.

A když je člověk sám, tak chleba i v utěrce třetí den, natož gumové rohlíky, nic moc. Proto hned nakrájet, napytlíkovat na potřebný počet a šup v do mrazáku.

Také je to moc dobré, když by člověk onemocněl s chřipkou, tak má potom kam šáhnout. Mám vyzkoušené, že je fajn mít zásobu v případě velkých mrazů, ledovky /což letos nehrozí/, a naopak velkých veder.

Člověk si musí umět poradit.

@Lipanek Ano chápu a rozumím a respektuju.Tak jak jste to popsala a vysvětlila je u Vás asi mražení asi opravdu jediná možnost.Omluvám se tedy.

hodnocení

0x
Nechápu tento novodobý český zvyk. Strkat nespotřebovaný chleba a pečivo do mrazáku a pak to rozmrazovat a konzumovat,Dobrou chut.Co je za problém si ráno zaběhnout a koupit čestvé pečivo.Nevím zda je to o lenosti nebo málo času.

Od toho je lednice, aby se používala.

Nemám s tím jediný problém. Koupím velký chleba a z mrazáku odebírám potřebný počet krajíců. Nejlépe mrazit hned ráno. Dobrou chuť? Ano, kdykoliv chutná jako dnešní pečivo. A takové rohlíky - super. Žádný gumový rohlík večer či druhý den. Pro děcka ideál, kdykoliv "čerstvé". V mikrovlnce 15s a za minutku už můžu jíst - pokud spěchám.
lipanek

Pro jana222 v 8.04, jsem vysvětlení proč mrazit, napsala jako doplnění mé odpovědi v 7.28.

Takže není to o lenosti, ani nedostatku času.

Ale v horší pohyblivosti, větší vzdálenosti a vyššího věku.

A nemyslíte Jano,že existují lidé kteří pracují už od 06:00? nebo dřív -ti mají kde každé ráno koupit čerstvé pečivo?Např já bych musel pro toto do snad jediného obchodu přes půl města a pak bych ale ani nestíhal včas do práce. To je problém,že Vy toto asi nevíte a do práce chodíte na devátou a krámek máte vedle !?Jinak , dávat pro str. příhodu pečivo ,ČERSTVÉ, do mrazáku není novovbý zvyk. V minulosti totiž nebyli obchody optevřeny jako dnes. padla sobota 12:00 +- a čerstvé,resp.žádné pečivo jaste nekoupila až v pondělí popřípadě i déle-pokud byl současně nějaký svátek!

Vážený pane Diesel to že někdo chodí na 6 do práce si představte vím.A co je za problém si ho koupit třeba když jdu z práce a nechat si trochu na ráno.Jinač komunismus jsem zažil v plné parádě a nikdy jsme pečivo mrazit nedávali.

Teda vy jste ale s ... na jednu starnu tady píšete ,že není propblém čerstvé pečivo koupit a nyní to zde obracíte. Včera koupené NENÍ čerstvé!Čerstvé ja tak koupené ráno a konzumované max v poledne -večer už to taky není čerstvé!

Jen tak mimo-u nás chleba, co pekla jedna a táž pekárna jako dnes, se dal za minulého režimu konzumovat i týden po nákupu v sámošce a kupodivu i přes dnes údajně lepší kvalitu,byl ten týdenní chleba chutnější než současný "stejný" po druhém dni.

Protože tenkrát to byl klasický český kváskový chléb. Dnes je to buchta s chemickými nadouvadly.

hodnocení

0x

jana 222 - To jako navrhujete ukrojit si dva krajíčky a zbytek vyhodit? Nebo u vás prodávají chleba po krajících?

Koupím si tolik kolik vím že spotřebuju na 1-2 dny pečivo mám rád kupuju fajnový a klidně zaplatím.Dnes se pečou kousky ruzné velikosti.Není potřeba brát bochník jak když jdu do války.Přece si nekoupím obrovskej bochník chleba jenom že stojí pár korun a pak ho budu cpát do mrazáku a postupně dožírat.

@jana222 - Co je za problém si ráno zaběhnout a koupit čestvé pečivo.
Viďte? Tak mi poraďte, kam si mám zaběhnout ráno kolem páté - a to fakt nebydlím na vsi.

@jedubabicka

Ale to já nevím kam si máte zaběhnout pro pečivo? To je Váš problém? Já nevím kde bydlíte...a nosit Vám to nebudu.

A co si ho koupit třeba během dne (v dobré pekárně ! nemyslím ty nahražky v marketech) a dát si ho druhý den ráno a třeba i večer.A přes příští den zase si koupit.Určitě se Vám to za den nezkazí a pochutnáte si víc než na tom mraženém co budete postupně tahat z mrazáku

@jana222 - Asi jste dobře nečetla - já nepíšu o zmrazeném pečivu (které mimochodem používám jen v nouzi nejvyšší), ale reaguji na vaše bohorovné vyjádření ohledně toho, že "není problém si zaběhnout". Někdy a pro někoho je. Holt si každý nemůže zavolat.

Ale to chápu to se bavíme o ničem pořád dokola.Prostě "zaběhnout" si a koupit během dne pečivo problém není pro mě žádný.Že to problém pro někoho je nebo nemá tu možnost za to já opravdu nemohu,

hodnocení

0x

Je to Vaše věc a chut respektuju to.Já tohle nežeru.Zaběhnu k pekaři a koupím čerstvý a hotovo.Ani bych nekoupil co se prodává pečivo ze zmrazeného poloovaru.Pochopil bych to za komanču ale dnes kde je pekárna na každým rohu...

Ale jak říkám repektuju to at si každej baští co mu šmakuje.

Znáte vesnici, kde mají pekárnu?

Aha tak to je něco jiného...tak to se i omlouvám.Pokud bydlíte na vsi kam zajíždí jednou týdně pojízdná prodejna a jste v duchodu a ze vsi se za celý týden nepohnete tak mražení a dojídání chápu.

Vy znáte vesnici, kam zajíždí pojízdná prodejna?

Proč pořád odpovídáte otázkou? A řešíte uplně vedlejší věci a k životu nepotřebné.A pořád se ptáte jestli znám vesnici kde je pekař nebo jestli znám kam jezdí pojízdné prodejny. Znám.

Hlavně se zase neptejte odkud to znám...

Ukončíme tu zbytečnou debatu. Vám nevadí konzumovat postupně chleba po kouscích z mrazáku a já na to mám odlišný názor tím to končí.Každý co mu chutná...

motak
pekarna na kazdem rohu? kde? ja mam(v praze) nejblzsi cca 1.5km. To mam kazde rano chodit 40 minut pro pecivo a 40 minut zpet domu?
Ikdybch to mel 5 minut, tak se mam jako rano probudit, hygiena, oblect jit pro pecivo, domu nasnidat a pak vyrazit do prace?
Nejste vy trochu mimo realitu?
lipanek

Motak - já to mám 2,5 km do Billy a 2 km do Penny, ale tam jsou potraviny horší kvality i menší výběr.

Změřeno podle mapy Seznam.cz pro chodce.

@motak

Proč bych byl mimo realitu? To jste Vy mimo realitu.Když si nedokážete zajistit pár kousku čerstvého pečiva a musíte mrazit.To že nestíháte je Váš problém za to já nemohu.Já to mám 4 km do soukromé pekárny Ráno zavolám dejte mi stranou tolik a tolik.Během dne vyzvednu něco zbaštím,něco zbude na ráno,nebo i na večer jak kdy...a zase zavolám.Tak mi to vyhovuje a holt do té pekárny musím jít nemám s tím problém.Nevidím v tom nic mimo realitu...

Vám se tam nechce nebo nemáte čas koupíte musíte zamrazíte a postupně konzumovat a pochutnávat si.

Prostě každej co mu šmakuje

Ty woe vy jste ale ... ne každý chodí do práce na devátou-to neumáte tak jednoduchou věc pochopit?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]