Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba přes Paypal

Od: ozak1968® odpovědí: 26 změna:

Dobrý den. Mám prosím takový dotaz. Chtěl bych něco poslat a prodat do Francie. Dotyčný mi chce poslat peníze za zboží na učet Paypal. Chtěl bych se zeptat,je to bezpečné?Představuji si to tak,že já pošlu zboží,ale chci předem peníze. On mi je pošle na můj účet na Paypal a já si je odtud převedu na svůj účet? Pokud bude částka v eurech,tak se mi automaticky převede na koruny? Děkuju.

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Paypal vždycky poskytoval ochranu spotřebitele s tim, že peníze zadrží do chvíle, než zákazník potvrdí že zboží dostal a teprve pak si je můžeš převést na svůj účet. Ta ochranná lhůta bývala 14 dní. Po jejím uplynutí se zboží považovalo za doručené a peníze se uvolnily. Nevim, jaké jsou aktuální podmínky, jestli už to náhodou zrušili tak mě nekamenujte.
Jinak upozornění - převod na účet paypal je bezplatný ( oni mají trochu horší kurz pro převod měny, takže i tak to zadarmo nedělají) ale výběr z konta paypal na tvůj účet je zpoplantněný, takže je výhodnější, si tam ty peníze nechat a použít je na zaplacení jiného nákupu.
A je tam ještě další chyták. Jsme v Evropě, takže se bere jako základ kurz Eura. Pokud platíš v dolarech převedou ti peníze v nevýhodném kurzu na eura a pak ještě znovu přepočítají opět svým nevyhodným kurzem na dolary. V reálu jde o několik korun navíc ale je dobře to vědět.

Při založení účtu si můžete vybrat, v jaké měně bude účet veden (kč, €, dolar atd.). Na účtu mám stále zůstatek ve 3 těchto měnách, ale kdybych to chtěl odeslat na svůj bankovní účet, tak musím vše sjednotit do jedné měny a na tom papypal vydělá díky poplatkům.

manas
hodnocení

1x

Pozor zboží posílejte až, budete mít peníze na svém účtu. Nespoléhejte se na nějaké falešné výpisy od toho dotyčného a na to, že na poslání zboží spěchá. Jinak to smrdí podvodem a nebyl by jste asi první a bohužel poslední který by neměl zboží a ani peníze.

Jinak jak se na Vás ten dotyčný dostal? Vy ho znáte? A nebo odpovídal na Váš inzerát?

hodnocení

1x
Nechte si peníze poslat na svůj bankovní účet. Koruny se vám prepocitaji podle aktuálního kurzu. Nebo pokud máte účet eurech, nechte si poslat přímo eura. Ono jakákoliv platba přes prostředníky vyjde dráž. Navíc podvodníci už dnes umí oklamat i PayPal, takže pozor na to.

hodnocení

1x

Zařídila bych se podle rady "štíra". Je to nejbezpečnější a nejjednodužší. Pro obě strany. Jen musíte kupci do Francie poslat také svůj swift cód. Jenom číslo účtu nestačí.

Tady si o tom přečtěte. Ale možná to už znáte, tak v tom případě se omlouvám.

Tam jde o to, že převod do zahraničí z konta na konto je ten nejdražší způsob jak zaplatit za zboží a navíc kupující nemá jistotu, když ti pošle peníze, že mu taky pošleš zboží. Paypal nabízí aspoň jakous takous záruku že svoje zboží dostane.

Aha, tak to asi ano. Já s nákupem zboží zkušenosti nemám, jenom jsem kdysi přeposílala z Francie peníze na maminčin sem, tak jsem to dělala takto.

hodnocení

1x

youtu.be/...

Štíre, díky za video. Ten kluk to vysvětluje velmi dobře. Já jsem ho neznala a budu ho určitě sledovat. A to, o čem tam mluví je opravdu hodně známé. Sama jsem takové nářky četla na internetu. Já jsem kdysi také měla zájem vytvořit si účet u PayPal, ale napřed jsem si přečetla jejich oficiální podmínky a nelíbily se mi, protože mi přišlo, že je to pro mé potřeby zbytečně drahá služba, když v dnešní době mohu používat jinou a naprosto spolehlivou službu při nákupu v cizině, nebo i ve své domovině. Ale byla jsem kolikrát kontaktována právě obchodníkem z Číny, který mi nabízel ihned vrátit peníze přes tuto společnost a šlo mu jenom o to, abych zrušila otevřený spor na AliExpress a zdůvodňoval to tím, že prý AliExpress je hrozně pomalý a že náš spor také nemusí vyhodnotit v můj prospěch a že své peníze ztratím. :-D Ale on že je poctivý a ihned mi mé peníze pošle přes PayPal, jen musím ihned zrušit spor a věřit jemu. ;) Samozřejmě že jsem na to nikdy nepřistoupila a nikdy se nestalo, že bych toho musela litovat.

Je mnoho způsobů jak poslat peníze. Jestli někdo trvá jen na paypalu, ví proč. A třeba Air banka má příchozí i odchozí platby v rámci EU zdarma. Co nevidět, to budou nabízet i ostatní banky a účty v cizích měnách mají už všichni, pokud nechci měnit na koruny. Tak proč to dělat přes třetí strany, když to vyjde draho.

hodnocení

1x
Už jen to, že někdo kupuje něco za hranicemi je podezřelé, když si to může koupit ve Francii. Já i když posílám jen u nás, vždy trvám na platbě předem na účet. Až peníze dojdou, pošlu balík. Posílám i na dobírku v případě, že dotyčný pošle zálohu na poštovné, kdyby si to náhodou rozmyslel a balík nevyzvednul. Může platit i v eurech nebo dolarech, mám spoustu účtů. Žádný paypal nepotřebuju, protože je dražší.

hodnocení

0x

Založíte si účet, po ověření (za nějaký týden) budete moci obchodovat, převádět peníze na svůj účet v ČR (v Kč).

PayPal umožňuje poslat částku do výše 25 894,88 Kč (1000 euro), je v češtině. Další info a pak i tady

joudic*
hodnocení

0x
vicemene tak jak rikate, a je treba si sparovat banku a kartu a jeste myslim overovaci platba nez si pak muzete penize poslat. Myslim ze neni co zkazit a ted navic maji predelany design tak to je mozna i vic navodne pro noveho uzivatele. Udelejte si ucet v czk tak aby poslani penez do banky bylo zdarma, ne v eurech.

hodnocení

0x

jeste si dejte pozor aby vsechny poplatky - fee - hradil on, jinak vam na paypal prijde o par procent min nez cekate

hodnocení

Děkuju všem za reakce a odpovědi. Když jsem zboží prodával tak mi přišel meil od Paypal že kupující zaplatil peníze,že mu Paypal na jeho žádost odečetl obnos za zboží. Proto jsem poslal balíček. Poslal jsem ůdaje pro sledování balíčku kupujícímu tak i Paypal. Paypal mi odepsal že čekají na ověření že jsem balíček poslal. Vše proběhlo ok,kupující balíček dostal a paypal mi napsal toto-

CzDrahý-moje jmeno
Kontaktujeme vás na oddělení paypal transferu týkajícím se procesu ověření zásilky, chceme, abyste věděli, že jsme s procesem dokončili a nyní vidíme, že zásilka je platná, Vaše peníze jsou připraveny k aktivaci, ale minimální finanční prostředky, které mohou být aktivovaný na váš účet je 1.070,00 EUR
je to proto, že se jedná o Mezinárodní transferový fond, máme kontakt Naše úcta (pan Coulibaly oumar) zaplatit za mezinárodní poplatky za převod a také přidat dodatečný poplatek v jiných za vaše peníze, které mají být převedeny, a ona to udělala, ona se další Platba ve výši 500,00 EUR Chceme, abyste věděli, že celková částka 1.070,00 EUR byla odečtena z účtu "Pan Coulibaly oumar účet, vše, co musíte udělat, je poslat 500,00 EUR na bratrance pana Coulibaly oumar v Gruzii prostřednictvím money gram agent money transfer a vraťte se k nám s money gram Agent Podrobnosti (REF NE), poté, co jste poslali peníze přes peníze gram, budete mít 8 místné číslo na peníze gram Agent, že je to, co potřebujeme, abyste nám poslat a také peníze gram Agent Příjem , jakmile pošlete peníze a vrátit se k nám s money gram Podrobnosti agenta, aktivujeme celkovou částku 1.070,00 EUR na váš účet PayPal okamžitě, protože peníze již byly odečteny již z "Pan Coulibaly oumar účet a je připraven být na váš účet poté, co jste poslali 500,00 EUR sestřenici pana Coulibalyho.
Jste povinni zaslat informace o gramu peněz, jak je uvedeno níže.

Zde je platební adresa:
Jméno : ANA
Příjmení: BAKHTADZE
Město : Tbilisi
PSČ: 0179
Země : Gruzínská republika
Ujišťujeme vás, že se jedná o bezpečnou a schválenou transakci a váš účet bude okamžitě připsán, ověříme podrobnosti o gramu peněz. Můžete nás kdykoli kontaktovat, pokud máte nějaké otázky týkající se této transakce. Chceme, abyste pochopili, že platba nemůže být stornována ani nemůže být zrušena nebo rozdělena z určitého bezpečnostního důvodu a transakce nemůže být zrušena, protože peníze již byly odečteny z účtu Coulibaly oumar a jsou na cestě na váš účet , jakmile peníze gram prostředky byly ověřeny váš účet bude okamžitě připsána. Toto bezpečnostní opatření je přijato, aby se zajistilo, že se jedná o bezpečnou a zabezpečenou transakci
Ještě jednou buďte ujištěni, že váš účet bude připsán, jakmile peníze gram Informace obdrží od vás k ověření.
Díky, že jste si vybrali PayPal jako online platbu, slibujeme, že vám poskytneme velmi rychlou a zabezpečenou transakci.

Omlouvám se je to překlad z meilu,komunikace z paypal probíhá v angličtině. Myslel jsem si,že kupující zaplatil peníze které mi budou připsány Paypalem na můj ůčet Paypal hned jak kupující převezme balíček. Ale z toho co mi dnes napsali,mám někomu zaplatit 500euro?

A ten mail poslal skutečně payPal nebo někdo jiný? Když podržíte kurzor nad údajnou adresou odesílatele, tak se zobrazí nějaká trochu skutečnější. Ale opravdu podstatné je jen to, co je vidět na webu PayPalu, na který se dostanete přímým zadáním www.paypal.com !

Taky si myslím že naletěl na dobře udělanou podvodnou stránku. Znám paypal jen jako plátce, ne jako příjemce peněz ale silně pochybuju že by ke každé příchozí platbě posílali mail.

hodnocení

0x

Nechci vás strašit, ale vypadá to na podvod...Paypal nepožaduje další poplatky, řešili jsme nedávno s Čínou vrácení peněz přes Paypal a žádné platby z naší strany navíc nebyly...stáhli si poplatek za převod a to bylo vše. Po 14 dnech byly peníze na našem účtu...

hodnocení

0x
Jsem zvědavý, jak vám to teď zastánci paypalu obhájí. Škoda, že jsem vás varoval.
joudic*
paypal budu hajit vzdycky, ikdyz chodi uz velice chytre cz phishingy.., to, co se stalo, za to muze bohuzel tazatel.. potvrzeni neni zaplaceni ani v CR pri platbe z uctu, natoz kdyz to od zacatku smrdi (nakup francouz + paypal smrdi, ikdyz je male % ze v poradku, a kdyz budu mit fyzicky penize, pak zbozi poslu i Mbembovi Makumbovi). Mym paypalem proteklo uz par mil, protoze si posilam venku vydelane penize pres paypal, fee zrovna male neni pri prevodu na Czk ale je to asi nejspolehlivejsi a nejbezpecnejsi reseni mezi dvema subjekty a mohu si stahnout danove doklady.

hodnocení

Díky, taky si myslím že je to podvod.

Ale to je ne možná, ale stoprocentní podvod. A navíc se jedná o přesnou kopii podvodu, před kterým jste zde byl dokonce včas varován! Vůbec jste neměl posílat žádný balíček a měl jste se na to vybodnout. Vždyť sem "štír" dokonce poslal video a tam se podrobně vysvětluje slovo od slova přesně to, co se stalo Vám. I když já bych tohle nikdy neudělala, přesto jsem si video pustila, protože mne to zajímalo a Vy jste si ho asi nepustil, protože to byste nemohl nic nikomu posílat a otevírat si kvůli tomu účet u PayPal. A snad se neptáte doopravdy, jestli máte posílat ještě ke všemu těch 500 Euro, které po Vás chtějí. Teď vám nezbývá než očekávat další emaily od "PayPal", kde Vám budou vyhrožovat dokonce tím, že k Vám přijedou agenti FBI a budou vymáhat třináct stovek. :-D To všechno je v tom videu, prosím Vás, nic nikam už neposílejte! Ten předmět co jste tomu podvodníkovi poslal, musíte oželet. Ten už nikdy neuvidíte a peníze za něj také ne. Na všechny další emaily nereagujte. Pusťte si to video od "štíra"!

hodnocení

No jo jak je člověk starej tak je blbej. Ta věc mě nezrujnuje spíš mě to jen nasr...Pozdě jsem se podíval na to video. Díky všem za reakce.*palec2*

Podívej se přímo do svého účtu na paypal. A jedině ty zprávy které tam dohledáš ber vážně. Ono je spousta podvodů paypal kde ty odkazy vedou na falešné stránky. Pokud na paypal účtu žádný doklad o došlé částce nemáš, musíš na policii nahlásit podvod. Podle mě už ten první mail od paypal byl podvod a na účtu paypal o tom nebude žádný záznam.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]