Nejste přihlášen/a.
Vnuk by chtěl Rychlé šípy, je mu 7 let. Nevíte, pro jaký věk tyto foglarovky jsou? A jaký je to vlastně žánr? Děkuji
Zařadil bych to mezi dobrodružné romány. Pokud je chce, tak na nic nečekat, je to dnes skoro zázrak. Určitě koupit triologii Záhada hlavolamu, Stínadla se bouří a Tajemství velkého Vonta. A pak třeba Hochy od Bobří řeky nebo Modrou rokli, ty už sice nejsou o Rychlých šípech, ale také jsou to super knížky.
Pro vnukův věk jsou. Žánr nevím. Snad dobrodružný pro děti. Jen mi nejde do hlavy, kde na to sedmileté dítě přišlo. Už nějakou foglarovku četl? V dnešní době je to bych řekl neobvyklé, aby dítě chtělo foglarovku.
Když jsem je jako dítě četl, tak jsem je hltal a chtěl se chovat příkladně podle hrdinů. No, realita tyto postoje změnila.
Rychlé šípy později, tak v deseti dvacácti až patnácti letech, tedy ve věku rychlých šípů. Pro věk 7 let tak Malého Mikuláše kterého napsal Rané Gosciny a ilustroval Jean-Jacques Sempé nebo Honzíkovu cestu nebo O letadélku káněti, apod.
Nebo různé encyklopedie o přírodě - stromy, květiny, ptáci, houby, nebo o dopravě - auta, železnice, atd. Jak věci fungují, co je uvnitř, zábavná fyzika, atd. atd. at. Jak se vážou uzly a k tomu koupit kus pěkného provazu na učení vázání uzlů. Knihy návodů pro dovedné ruce - práce z papíru, dřeva, lepidla, plastů atd. atd. atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.