Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rychlé šípy

Od: evelynka odpovědí: 8 změna:

Vnuk by chtěl Rychlé šípy, je mu 7 let. Nevíte, pro jaký věk tyto foglarovky jsou? A jaký je to vlastně žánr? Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Zařadil bych to mezi dobrodružné romány. Pokud je chce, tak na nic nečekat, je to dnes skoro zázrak. Určitě koupit triologii Záhada hlavolamu, Stínadla se bouří a Tajemství velkého Vonta. A pak třeba Hochy od Bobří řeky nebo Modrou rokli, ty už sice nejsou o Rychlých šípech, ale také jsou to super knížky.

hodnocení

4x

Pro vnukův věk jsou. Žánr nevím. Snad dobrodružný pro děti. Jen mi nejde do hlavy, kde na to sedmileté dítě přišlo. Už nějakou foglarovku četl? V dnešní době je to bych řekl neobvyklé, aby dítě chtělo foglarovku.

Když jsem je jako dítě četl, tak jsem je hltal a chtěl se chovat příkladně podle hrdinů. No, realita tyto postoje změnila. :)

Ale nejvíc mě bavila Stínadla, Vontové a Em, z toho šel až mráz. Skoro horror. Myslel jsem, že Stínadla jsou podle stínů tajemných uliček, ale ten název je podle stínání (hlav).

dylin
hodnocení

4x
Osobně jsem četl rychle šípy až v deseti, jestli si pamatuji. Atmosféra v šípech je trochu víc temná a hutná. Asi bych začal nejdřív Hochama od bobří řeky, Chatou v jezerní kotlině. To jsou oddechovky. Šípy bych chvilku odložil, ale i kdyby, tak mu to nic neudělá. Ale třeba ty komiksové šípy (obří bichle formátu A4) je na tento věk v pohodě. Je to dětská dobrodružná literatura.

host
hodnocení

4x

Rychlé šípy později, tak v deseti dvacácti až patnácti letech, tedy ve věku rychlých šípů. Pro věk 7 let tak Malého Mikuláše kterého napsal Rané Gosciny a ilustroval Jean-Jacques Sempé nebo Honzíkovu cestu nebo O letadélku káněti, apod.

Nebo různé encyklopedie o přírodě - stromy, květiny, ptáci, houby, nebo o dopravě - auta, železnice, atd. Jak věci fungují, co je uvnitř, zábavná fyzika, atd. atd. at. Jak se vážou uzly a k tomu koupit kus pěkného provazu na učení vázání uzlů. Knihy návodů pro dovedné ruce - práce z papíru, dřeva, lepidla, plastů atd. atd. atd.

Troufnu si tvrdit, že dnešní sedmileté děti už jsou trochu dál...

hodnocení

2x

Kupte mu nejdříve kreslené komiksy Rychlých šípů, ty se mu budou moc líbit a potom může přejít na knihy, Záhada hlavolamu, Stínadla se bouří atd. Ty komiksy jsem četl na konci 60.let, jak vycházely postupně (16. sešitů) a to jsem chodil do druhé třídy. Dodnes je mám schované.

mak*
hodnocení

0x

Já to poprvé vidět zhruba v jeho věku a líbilo se mi to. Nemyslím, že by tam bylo něco, co by tak malé dítě nemělo vidět, to takové Želvy Ninja jsou mnohem horší. Konec konců se na to nedřív podívejte a posuďte sama.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]