Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nástup do práce po ukončení neschopenky

Od: honza1234 odpovědí: 7 změna:

Zdravím, byl jsem na neschopence a ta mi byla ukončena dnes v pondělí, když podle svých směn bych měl jít na noční směnu znamená to že mám jít dnes do práce nebo až zítra?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Oznámíš zaměstnavateli konec pracovní neschopnosti a on ti na oplátku prozradí sladké tajemství, od kdy s tebou v práci počítá. Pokud víš že jsi měl směny od středy, měl sis nechat neschopenku ukončit až v úterý. Nebyl bys zítra doma zadarmo, ale šla by ti nemocenská. Pokud ti dneska ještě běží nemocenská, nemůžeš byt večer v práci protože by na mzdovce nemohli vykázat že jsi zároveň nemocný a přitom už pracuješ.

Již se to tu řešilo-takový zaměstnanec by prý měl nastoupit směnu po půlnoci-pak je již "zdravý"-ale odporuje to zdravému rozumu.

Nej je opravdu zavolat tak a zeptat se.tedy pkd nebude chtít mít problémy. Já osobně bych do 3 směnného provozu nešel ani za zlaté práce.

hodnocení

0x

Pokud půjdete do práce dle svého rozpisu směn, pak jděte zítra na směnu, která je v rozpise. Dnes buďte doma. Ale je možné, že se v zaměstnání zatím něco zmenilo/někdo další omarodil/ a vedoucí vám rozpis musí změnit, proto jste měl dnes zavolat a zeptat se.

lee*
hodnocení

0x
Smena připadá na den, kdy začíná a neschopenka Vám končí až dnešní půlnocí. Tedy na dnešní směnu se ještě vztahuje neschopenka. Příští směna na kterou máte jít je klasicky dle původního rozpisu směn. Že se vám zatím rozpis změnil a máte se zajímat - s tím nesouhlasím. S rozpisem směn vás má seznámit zaměstnavatel 14dni předem, tedy na únor do 15/1. Každá další změna je jen s vaším souhlasem. Mně by tedy nenapadlo, pokud bych měla směnu v pondělí a další třeba ve čtvrtek, tak volat jestli mi to nezměnili. Napsala bych SMS, že od úterý jsem uschopnena a pokud by chtěli abych prisla jinak oproti rozpisu určitě bych cekala informaci z firmy.
etana*

Kde děláte, že každá změna jen se souhlasem? Zajímavé. Ale to je fuk, člověk, který pracuje v normální firmě (pokud to nejsou DP, tam to pochopím) má ve zvyku se zeptat a neubyde ho. Vedoucí těžko mohl tušit, kdy pracovníkovi skončí neschopenka a musel rozpis kvůli němu upravovat. Něky mně fascinuje, jak jsou zaměstnanci neochotní pochopit, jak funguje řízení.

Plně souhlasím, dělala jsem ve vedoucí funkci 27 let. Měla jsem 20 pracovníků a musela jsem pokrýt, aby provoz běžel. Když někdo onemocněl, tak jsem musela přidat jiným, nebo máte názor, že pokud by ten někdo nesouhlasil se směnou navíc, měla by se uzavřít nemocnice nebo zastavit výrobní pás? Nebo by tam měl snad pracovat ten vedoucí za nemocného?Vůbec nechápu, jak tohle může někdo vyslovit, takový přístup zaměstnance, jak píšete, že co by se staral, bych řešila tak, že bych se ho co nejdřív zbavila. A samozřejmě, že lidé počítají s tím, co dostali za nemocného a nebudou si zas honem vše předělávat. Takže ten, co se vrací, musí sklapnout a vzít takový rozpis, jaký jim bude z provozních důvodů přidělený. A jejich povinnost je se domluvit, jak dál.Ale to snad je všude, že to jinak nejde, takže nechápu...

lee*
@etana @delina Mně by tedy spíš zajímalo, kde děláte vy, pokud to u vás chodí takhle. Dělala jsem personalistu na baráku, kde bylo 150 lidi, aktuálně mám na starost 14 našich malých poboček, tedy zhruba zase 150 lidi. Vážně jsem se v praxi nesetkala s tím, že by člověk dával vědět, že se vrací z práce a sám zjišťoval, jestli se mu nezměnil pracovní rozvrh. Prostě píšu nadrizenymu - ahoj Franto, od zejtra sem zdravej, tak mě ve čtvrtek (na plánované směně) čekej. Franta, pokud potřebuje, tak zvedne telefon a řekne - hele a můžeš přijít už ve středu? Pokud nejsem blbec, tak chápu, že za mě taky někdo zaskakoval a souhlasím.
Z předchozích rad ale vyznělo, že bych se měla jako zaměstnanec sama zajímat, jestli mi ty směny někdo nezměnil a to moji povinnosti opravdu není. Tedy tazateli vážně nehrozí, že by mu v pondělí končila PN, on přijde na plánovanou směnu ve čtvrtek a někdo by na něj řval (nebo ho chtěl nějak popotahovat), že ho čekali už ve středu - pokud mu to nedali vědět, fakt ho čekat nemohli.
Sama jsem byla v pozici, že mi omarodila skoro celá pobočka, zastupovala jsem vedoucí, skladník si zlámal nohu, 2 pokladní ze 3 na směně těžká chřipka. Byla jsem tam ve složení já + skladník co nastoupil před 2 dny + 1 prodavačka => tým snů. Myla jsem i záchody páč fakt nebyl kdo by to dělal. Navíc nikdo do práce nešel, protože hodin za své směny měli dost. No, zbavte se jich... Dobrá rada, ale v místě kde prodavačka má skoro 30tis čistého a stejně máme problém s lidma (firma je jako zaměstnavatel velmi slušná, jen silné konkurenční prostředí) nemáte moc na výběr

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma ukončení neschopenky

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]