Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, k HPP si přividělávám jako OSVČ vejdlejší. Za rok vyfakturuji cca 150 000. Platby přijímám pouze bezhotovostně. Pokud jsem dobře četl, tak EET se mě netýká a ani týkat nebude v poslední vlně? Díky
Super díky, já jen jestli nejsou zasen ějaké vyjímky nebo více skupin OSVČ jako je tomu třeba u piva.
Vyjímky existují téměř na cše. Ale logicky, když berete pouze bezhotovostní platby, tak co byste s tím nesmyslem EET dělal...jen se na ní díval..a oprašoval ji.
To je něco zcela jiného...tam berou samozřejmě i hotovostní platby (a ne málo) a nebudou držet dva pokladní systémy.
Vy bez hotovostních plateb byste do EET chtěl zadávat co?
Ne, znovu opakuji, že EET mít nemusíte (ani kdyby Váš obrat byl vyšší než těch 150tis)..
"...co byste s tím nesmyslem EET dělal..."
No nejspíš vydával účtenky. Ono totiž není podstatné, jakým způsobem se platí.
magdon: Jak vydával účtenky, když vystavuje faktury? Jakože k faktuře bude ještě dávat účtenky? Ne, nebude..a nemusí. Píše, že platba probíhá bezhotovostně.
@martincakl, tak je jasné, že se nechci nikde registrovat.A dle mého by nebylo potřeba držet dva pokladní systémy. Stačilo by naprogramovat, že pokud je hotovost, tak odesílám do EET, a pokud kartou, tak se nic neodesílá. Pro programátora otázka několika minut.
Magdone, je to přesně naopak - jak se platí je nejdůležitější. Všimla jsem si, že jste horlivý zastánce EET, možná by neškodilo odložit koblihu a prostudovat zákony.
etana: Asi by dost lidí v ČR uvítalo, kdyby EET musel mít i zákazník...a v obchodě po zaplacení a obdržení EET účtenky by ON vystavil EET účtenku, která by potvrzovala, že obdržel EET účtenku. A potom už tady bude dokonalý ráj na zemi.
martincakl - Tak vydávat další účtenky k fakturám, které se platí převodem je samozřejmě nesmysl, ale setkávám se poměrně často s platbami sice na fakturu, ale v hotovosti (pěkně z ruky do ruky). A naopak, bezhotovostní platba nemusí být vždycky na fakturu, ale třeba i platba kartou, kdy žádný jiný doklad než účtenku nedostanu.
etana - Nejsem zastánce EET, i když nutno uznat, že to jistý smysl má. Koblihy mám rád a nehodlám je odložit jen proto, že se staly symbolem pro jistého, v některých kruzích nepopulárního politika. A co se zákonů týká, přiznám se, že tenhle jsem nečetl. Mě spíš zajímajíj úplně iné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.