Nevím, jak to vyjádřit slovy, ale nějak to sem zkusím vypsat. Nemám to pořád, ale mám občas takové období: Někdy jsem dlouho v pohodě. Jde o to, že jsem se asi zbláznil a už i ve škole mí říkají, že jsem šílený a strašidelný. Prostě slyším hlasy, které mi říkají, že jsem hloupý a neměl bych mluvit, protože budu znít hloupě, jindy zase musím mluvit až moc a štvu tím ostatní, několikrát už jsem měl totální výpadek a nepamatoval jsem si, co jsem dělal předchozí den. Když se naštvu, nebo zlobím, donutí mě to, abych si ublížil. Někdy nemůžu být kolem lidí, kteří mluví. Moje myšlenky se až moc rychle střídají a nemohu sedět ani se soustředit na něco po dobu jedné minuty. Zlobím se na lidi kvůli maličkostem a jsem strašně výbušný, většinou si musím nějak ublížit, abych se uklidnil. Nedávno jsem byl s kámošema venku a nějak jsem se rozhodl, že skočím z mostu do vody, toto rozhodnutí přišlo jen tak impulzivně a takhle bych asi popsal, že jednám většinu času. Nikdy jsem nikomu neřekl, jak se cítím, protože vím, že by mě měli za totálního magora.
Nenapssal jste, jak jste na tom s rodinnými vztahy. ale řekl bych, že byste lékaře v každém případě navštívit měl, Může se vám totiž stát, že uděláte impulzivně něco, co nebude bez následků a co už nepůjde vzít zpět. A nestyďte se, za totálního magora vás totiž možná mají teď, když se nesvěříte a přitom děláte to, co děláte.
Ahoj kamaráde, asi jsi opravdu trošku nemocný na hlavu, je fajn že si to uvědomuješ a že s tím chceš něco dělat. Návštěva psychologa není ostuda, nemoc hlavy je nemoc jako každá jiná, jen trošku zákeřnější, protože se doktorům hůř hledají příčiny nemoci i léky na vyřešení problému. Asi máš pravdu v tom, že se s tím nesvěřuješ lidem okolo sebe, možná by nepochopili, že jde opravdu o zdravotní problém. Zajdi si za nějakým psychologem, k nim můžeš i bez papíru od praktické lékařky, a řekni jim to jak to je, jak jsi to napsal tady, určitě se budou snažit Ti pomoct. A pak dej vědět, jak jsi dopadnul, asi nejsi sám, kdo má podobné problémy, a když se tady svěříš, možná to pomůže lidem, kteří mají podobné potíže. Držím Ti palce, ať Ti to všechno dobře dopadne, a ať jsi co nejdřív zase v pohodě!
Určitě bych vyhledala psychologa nebo psychiatra. To není žádná ostuda. Pokud máte nutkání si ubližovat a slyšíte hlasy, zdá se, že opravdu se ve vašem nitru něco děje a třeba zajít k odborníkovi. Tam můžete otevřeně vše říci, poradit se a ulevit si. Ostatní nechce na posouzení odborníka.
Než platit psychologa, zajděte svému obvodnímu nebo dorostovému a svěřte se mu. On by Vás měl nasměrovat a bylo by to přes pojišťovnu. Když říkáte období, tak tam bude nějaký spouštěcí mechanismus.
To vypadá na mánii...sedí na to agresivita, výpadky paměti, impulzivní chování i nesoustředěnost. Hned zajděte za psychiatrem, aby se to nerozvinulo v něco horšího.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.