Nejste přihlášen/a.
Jezevče to chce klid a hlavně se nesnažit ty lidi pochopit, to fakt nejde. Je to stejné jako když každá dylina na jakou koliv otázku skončí u politiky, to je stejná sorta lidí.
"Teď se to všude veřejně vyjadřuje a obhajuje Zemana s Babišem"
"Je to stejné jako když každá dylina na jakou koliv otázku skončí u politiky"
Koukám, že jdete příkladem.
magdon® a ty lidi nebudou pořadně číst a nebudou. V lepší otázce jsi tento příspěvek dát nemohl. Přemýšlej proč.
O normálnosti lidu jsem taky zapochybovala, když jsem sledovala lidi u zeleniny v Lidlu. Jeden po druhém musel důlkladně pomačkat avokáda v přepravce. Snad dvacet zákazníků prohnětlo drahé plody, ale nikdo z nich si žádné nekoupil, jen je akorát poškodili.
Zachovej klid. Já už jsem taky dospěl k názoru, že průměrnej spoluobčan je debil. Naposled tenhle týden. Nevyvezli nám kontejnery, protože ve tříděném odpadu bylo kdeco. Informaci o tom, proč není vyvezeno, zaznamenal popelář do formuláře (zjevně uměl číst nebo aspoň věděl, do kterýho okýnka udělat křížek) a formulář o velikosti A5 s největší pravděpodobností položil na víko kontejneru. To nevymyslíš. Nevím, kolik těch formulářů napsal, ale jeden se díky dešti a totálnímu bezvětří přilepil do trávy přímo před kontejner. Větší šanci, že informace dorazí do místa určení by snad měl vzkaz v láhvi.
Zpátky ke kontejnerům. Třídil jsem čtyři. V papíru pečlivě vytříděné a vzorně vysypané obaly od sladkostí (plastové) a na vrchu "gumová" kačenka. Třídič zjevně neuměl číst a nepoznal žlutou od modré.
V kontejneru s nápisem "nápojové kartony" (určeno pro obaly tetrapak) - pečlivě zavřené, prázdné papírové boxy od piva:- Je to karton? Je! Je pivo nápoj? Je! Tak je to teda nápojovej kartón, to je přece jasný!
Největší chuťovka - bioodpad. Sotva do třetiny zaplněné kontejnery - sváží se jednou za měsíc, v lednu nesvezli, polotekutý obsah tedy dlí v kontejneru od Vánoc: Vyhořelé baterie rachejtlí ze Silvestra, plechovky od piva, lahev s použitým olejem ze smažení (pokyn zněl jasně, má se položit na víko popelnice, to, že u kontejneru to nejde, je jedno) a jako bonus vytříděné zbytky z kuchyně od nějaké ekologické aktivistky - blondýny. Asi dvacet balíčků pečlivě zavázaných ve dvou vrstvách mikrotenu. Jak píšu - tohle nevymyslíš.
Zlatý důchodci, co mi volaj doprostřed porady v práci, že jim nejde televize...
Takže nádech a výdech. Nejsi v tom sám.
Zdravím. @jezevec, vždyť to je přeci úplně normální. Jó kdyby úplně všichni zareagovli správně, tak to by mě z míry vyvedlo. To by mi připadalo přinejmenším podezřelé. Takže klííídééék...
Jo a za kolik to tedy skutečně prodáváte?
Ida
Iduš, ty se směješ, ale já ti uvedu jeden úplně "třešničkovodortovej" příklad komunikace. Chlapík se SOUSEDNÍ VSI ! Necelý tři kilometry od nás! V tomto případě šlo o nabídku starších lyží. Taky zdarma.
- Já bych si to vzal, jsem z xxxxxxxxx.
- Super, kdy můžete přijet?
- Až po výplatě. Po šestnáctym!
- Ale já za ty lyže nic nechci! Na co potřebujete výplatu?
- Na cestu!
- Máte to k nám deset minut na kole, nebo Vám za hodinu jede vlak, ten stojí 13 korun.
- Já mám kolo píchlý. Nemáte k nám cestu?
Nikdy jsem neměl takovou chuť někoho praštit...
no, já k vlaku přidám i to kolo - teď jste si trochu naběh na vlastní hrábě (-: ... - pohoršujete se nad nelogickou tupostí ostatních, a přitom považujete za zcela logický odvízt si lyže na kole... (i pokud by to zrovna vám na ty dejme tomu jen 3 kiláky nedělalo potíž, tak spoustě uživatelů kola ano, vím o čem mluvím - já převážel na kole delší násadu na nářadí, ano, šlo to vlastně lehce, ale zas tak úplně bezproblémový transport to není a těžší lyže jsou o fousek problematičtější), to jen jako drobný názorný příklad, že dobře komplexně posoudit situaci s překročením osobního omezenýho pohledu není tak jednoduchý;
jinak obecně si myslím, že např. ve společensko politických otázkách se určitě několik miliónů občanů této země setrvale chová jako naprostý idioti (a třeba bych k nim zařadil i vás...? (ale tak moc podrobně zdejší vlákno a hlavně reakce jednotlivých účastníků neregistruju))
hafhaf: Na kole přijedu, vezmu lyže, přivážu je potravinářskou fólií pevně ke štangli a jedu domů! To byly dětský lyže dlouhý metr dvacet!
Já také...že by ten Zeman měl pravdu?
Zeman - zakomplexovaní idioti v internetových diskuzích
Bohužel úplně normální běžné, i tady na poradně. Jasně položený dotaz, a půlka lidí odpovídá na něco jiného, ptají se na věci, které v dotazu jasně zazněly... Ale největší masakr to bývá na facebooku u různých soutěží typu napište do komentáře "chci vyhrát mobil" a náhodně vybereme jednoho výherce... Někteří si k tomu přidávají básničky, smajlíky, pi*ovinky, příběhy proč oni by zrovna měli vyhrát... přitom jediné co měli udělat je zkopírovat tam přesně daný text.
strýc a jeho Felicie na ryby. Přestala svítit druhá lampa a tak strýc usoudil, že po tmě na mlhovky nemůže jet. Ve vesnici se našel ochotný pán, že mu žárovky donese a ochotně vymění. Strýc se ptá a kolik to bude stát? Pan ochotný říká nic, kdo by skladoval žárovky na Feliciu. Strýc říká, že tedy ok a dal mu cigárety. Chlap vykouřil za chvíli přišel donesl 2 žárovky a až je obě vyměnili, řekl že stály každá 300,-Kč a že mu má dát 600,- Kč. H4 ...
Ten stejný strýc před 20 lety jezdil s kamionem, a prostě na Ukrajině na zledovatělé silnici uklouzl do škarpy. Vytáhli ho za pomoci několika nákladních aut a traktorů a on jim dal se slzama v očích ... už nevím 500,-USD. Jak jel zpět tak vidí, jak ti stejní lidé co ho vytahovali, polívají tu samou silnici vodou, aby tam byla ledovka.
Tu feliciu taky, koupil ji od kamaráda, se kterým chodil na ryby. Prý první majitel, bude skvělá, strýmcmu tehdy dal předražených 50.000,-Kč s tím že to má 120.000,-km najeto. První majtel byla firma a shodou okolností firma nějakého známého. Tak auto za 1. 10 let najelo 300.000km pán co to koupil tak najel za 5 let asi 20.000km. Kdo to asi stočil na těch 120.000km ... mmj 2 bouráno. Před 5 lety se felicie házeli do šrotu a ne 50.000,-Kč
Mám zkušenosti víceméně podobné. Také jsem už leccos nabídla k odvozu ZDARMA. A také jsem čelila těm nejpitomějším otázkám. Poslední věcí byla kuchyňská váha Tescoma, dostala jsem k Vánocům novou, ale tahle byla dosud funkční, nepoškozená a škoda ji vyhodit. Co kolem toho bylo za okolky! Nakonec si ji po mnoha telefonátech /a co, a zač a proč a jak.../ jeden pán odvezl. Zaplaťpámbu! Předtím mi několikrát volal a opakoval neustále, že k nám nemá cestu. Bylo to asi necelých 20 km. Tak jsem zuřivě opakovala: ALE JÁ K VÁM TAKY NE!
Ono je to tak. Díky těm různým šmejdům se lidé naučili být velmi nedůvěřiví. A myslí si, že je za tím nějaká kulišárna. Proto nevěří, že opravdu chci dát zadarmo. Anebo druhý protipól je ten, že jsou až extrémně vyčuraní. Když dostanu zadarmo, tak to ještě přivez.
Asi se s tím musíme smířit. Je mi líto vyhazovat funkční a pěkné věci, které mohou ještě někomu posloužit a tak se asi musíme smířit, že než si někdo něco "milostivě" vezme, čeká nás podobné martyrium. Jaga.
Klasika. U nás sekáč, na výloze jak kráva nápis VŠE ZA 59,- a za deset minut, co jsem tam byla, se tři ženský ptaly na cenu vystavených kousků.
Já to říkám furt: lidi nečtou, neposlouchají, neumí mluvit. M.
No jo, všechno už někde někdy bylo jinak než být mělo. Ale proto to nebude jinak vždy a všude.
Takže je to v pořádku. Vše za 39,- není za 39,- Tudíž pokud něco nabízím zdarma za odvoz, zdarma to evidentně nebude a budu to posílat poštou. Tak čemu nerozumíte
..přesně jak píše mikihans-na dveřích vše za 39,- a uvnitř u zboží různé ceny, tak nevím kdo byl v tomhle případě hloupější, jestli ten, kdo tam tu cedulku pověsil nebo ten kdo tam přišel a případně se ptal na opravdovou cenu "pro jistotu"..
Jsem rád za sídliště. Dřív jsem taky občas něco nabídl zdarma. Po těch extempore s debilama a prací s focením to dnes raději postavím k popelnicím (ne na ně) a většinou to do pár hodin samo zmizí
Pokud to zmizí, OK. Já mám tu blbou zkušenost, že lidi, pravděpodobně hnáni ušlechtilým úmyslem, položí věc u kontejnerů. Tím to pro ně bohužel končí. Ta věc ale většinou není atraktivní, navíc nepatří do komunálního odpadu a tak je otázkou, co s ní. Svozová firma ji neodveze a majitel o promáčenou věc nejeví další zájem. Z pohledu zákona, ač se to může zdát podivné, zakládáte černou skládku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.