Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je možné mít jinou krevní skupinu než rodiče?

Od: dajka® odpovědí: 13 změna:

Dobrrý den mám takovou otázku. Mám krevní skupinu A mojre matka měla skupinu 0. Můj otec, kterého jsem v životě neviděla, měl - podle sdělení matky také 0, protože s tím měla v těhotenství nějaké potíže. Je možné, že mám skupinu A, když oba moji rodiče měli jnou? Na doplnění uvádím, že moje matka mi dlouhá léta tvrdila,že byla v porodnici s paní, která mi byla v dospělosti velmi podobná. Nikdy jsem nepochopila, co tím myslela.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hel*
hodnocení

6x
Ahoj, krevní skupina opravdu nemusí být ani podle jednoho z rodičů, pracuju na transfuzce a to máš vidět kolik lidí přichází s tím, že dítě nemá krevní skupinu po rodičích a že je vyměněné a takové blbosti.Ono kolem toho je mezi lidmi hodně mýtů. Tak se nestresuj
olinl

Souhlas s hel. Kamarádka má také jinou krev. skupinu než rodiče-má shodnou s babiččinou k.sk. Kamarádky rodiče se málem rozváděli, až obvodní lékař je ubezpečil že se to stává, že nejsou jediní v okrese..

idanova*
hodnocení

6x

Zdravínm. Dost lidí si plete dědičnost krevních skupin a možnost příjmu darované krve. V případě dědičnosti krevních skupin existují pravidla. Pamatuju si dobře, že v případě skupiny 0 u obou rodičů (měli jsme to tak doma), nemůže mít dítě jinou skupinu, než 0. K ostatním jsem našla přehlednou tabulku. Ida

Dědičnost podle krevních skupin:

Rodiče A X A - Dítě - A nebo 0

Rodiče A X B - Dítě - A, B, AB nebo 0

Rodiče B X B - Dítě - B nebo 0

Rodiče A X 0 - Dítě - A nebo 0

Rodiče B X 0 - Dítě - B nebo 0

Rodiče AB X AB - Dítě - A, B nebo AB

Rodiče AB X A - Dítě - A, B nebo AB

Rodiče AB X B - Dítě - A, B nebo AB

Rodiče AB X 0 - Dítě - A nebo B

Rodiče 0 X 0 - Dítě - pouze 0

doplněno 08.02.20 20:58: Doplním. Víte, ona si mamka ty krevní skupiyn nemusela dobře pamatovat, a taky si mohla plést dědičnost krev. skupin a darování a příjem krve.To si plete hodně lidí. A to s tou podobností nějaké paní, to bych pustila úplně z hlavy. Tolik lidí si je tak strašně podobných, že by se člověk vsadil, že jsou sourozenci, a přitom nemají nic společného. Nebo si naopak nejsou vůbec podobní, a sourozenci to jsou. Ida

vilik*
hodnocení

2x
Jestli vás to hodně trápí a máte nějaké žijící příbuzné, můžete si pro klid duše nechat udělat autozomální testy DNA. Bude to stát nějakou tu korunu, či spíše dolar, protože české firmy jsou v tomto hodně pozadu.
Ale budete vědět.
Otázka je, jak byste s takovou informací naložila. Přestala byste na hřbitov nosit kytky?

berger*
hodnocení

1x

A ta paní v porodnici to samé říká své dceři,ne? Naznačujete záměnu? Otce neznáte,matka Vás vychovala,neřešte to...

hodnocení

1x

Kalkulačka dědičnosti krevní skupiny pro dítě:

kalkulacky2.idnes.cz/...

margot*
hodnocení

1x
Jestli si nepletete RH faktor. S tím totiž bývají potíže. Pokud má matka - a dítě + ( po otci) tak matka dostane po porodu injekci s nějakou protilátkou. Aby další těhotenství nebylo ohroženo.
Málokdo ví,jakou má krevní skupinu. Pochybuji,že matka bude znát krevní skupinu partnera,s kterým ani nezůstala. Myslím,že šlo fakt o ten RH faktor. Neboť ten se opravdu řeší...

hodnocení

1x

otce neznáte, takže tak docela nemůžete vědět, jak to s jeho krevní skupinou je *nevi* v těhotenství nedělá problém krevní skupina, ale RHfaktor - nemohlo jít jenom o nepochopení? ne že krevní skupina nula, ale RH faktor negativní, otec ho v krvi nemá? jinak tedy podle tabulek rodiče oba 0 nemohou mít dítě A, nicméně pořád tady ještě je vzácný Bombay fenotyp (hodně hodně zjednodušeně - člověk má geneticky skupinu A, ale ta se tváří jako 0, nicméně na dítě se přenáší A), potom i ze dvou nulek může vzniknout A.

takže pokud řešíte, zda jste nebo nejste vyměněná, tak takhle po netu to stejně nevyřešíte.

pet32
hodnocení

0x

Ne není to možné, ale to nemůžete vědět určitě, že váš otec měl 0, když jste ho nikdy neviděla.

doplněno 07.02.20 21:02:

Teda jen u krevní skupiny 0. Dvě nulky můžou mít zase nulku. A a B můžou mít všechny

hodnocení

Děkuji vám všem za odpovědi, ovšem jsem tam, kde jsem byla na začátku. Nechám to být.

hodnocení

0x

Asi už maminka nežije, protože já bych Vám poradila, abyste se jí zeptala, co tím myslí a proč pořád o té paní mluví. Podle toho jak to píšete, máte podezření, že došlo k výměně. Ale i kdyby to pravda byla, tak co byste s tím dneska mohla dělat? Vůbec nic. Píši to proto, že mám pocit, že už jste hodně dávno dospělá. Někde jste o svém věku myslím psala. Ale mohu se plést a v tom případě se moc omlouvám. :)

evelina
hodnocení

0x
Je to možné. Mám to stejně. Jedná se o fenotyp Bombay.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]