Nejste přihlášen/a.
dobrý den potřebovala bych poradit před dvěma lety jsem si vzala úvěr od české spořitelny a potvrzení o příjmu mi udělal známý ke kterému jsem do firmy chodila pouze za kamarádkou. Jenže pak jsem se dostala do hodně těžké finanční situace a nesplácela jsem nic ,ve čtvrtek mi volala paní z kriminální policie že se mám ve středu dostavit,kvůli onu úvěru,samozřejmě jsem se hned ptala jestli mě budou vazbit protoe si myslím že šlo z mé strany o úvěrový podvod. řekla mi že ne že tam přijdu na 2 3 hodinyy a pak zase půjdu. Nevíte co se mnou bude?mezitím jsem otěhotněla a teď mám roční holčičku nechci o ní přijít a jí do vězení. Je to můj první prohřešek a nevím zda bych mohla dostat jen podmínku. Děkuji za názory a rady
maja, radu mám pro vás jedinou: popravdě všechno přiznat a nic netajit a napříště se chovat zodpovědně.
Názor mám také, nebude se vám líbit : vy tady pláčete na sebou, patrně jste takhle podobně plakala i na návštěvě kamarádky, až se známý ustrnul a vydal vám falešné potvrzení příjmu. Tím jste ho dostala do celkem husté šlamastiky, nejspíš ho, pokud byl zaměstnanec, potká vyhazov pro ztrátu důvěry a podvod. Představte si, že by měl malou holčičku. ..Samozřejmě můžete odpovědět "nemusel to dělat" . Navíc jste úvěr nesplácela .ČS vás jistě kontaktovala, zvolila jste taktiku "mrtvého brouka". Mě to přijde hodně nemravné a na vašem místě bych se víc styděla než plakala.
Nicméně věřím, že to nebude u výslechu tak hrozné jako spíš nepříjemné a určitě vám vězení nehrozí. karina
Nejspíše půjde o úvěrový podvod,jež většinou konči pro prvotrestance podmínkou. Na policii Vás čeká podání vysvětlení,jinak by to řešil vyšetřovatel.
a mojí holčičky se to nijak týkat nebude? trestaná jsem nikdy nebyla takže se vězení bát nemusím? i když to zrovna malá částka nebyla
Lehko se radí nezúčastněnému. Pokud je to váš jediný prohřešek, platila jste, chcete doplatit tak vás slušný soudce do vězení nepošle. Tak to pro dnešek pusťte z hlavy, přečtěte holčičkce hezkou pohádku, dejte si panáka na dobré spaní a nechte to pro dnešek koňovi, ten má větší hlavu.
Vazby se bát nemusíte (nevíme jaká to byla částka). Asi půjde jen o podání vysvětlení,možná taky o sdělení obvinění z podvodu. Je možny,že na Vás podala ČS trestní oznámení,takže PČR musí jednat. Zkuste se domluvit na splátkovém kalendáři (pokud není pozdě). Určitě se Vás ČS snažila kontaktovat. Ono dělat mrtvýho brouka se dnes moc nevyplácí. Je lepší se vždy snažit na něčem dohodnout-to platí obecně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.