Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nerizikové a výhodné zúročení peněz

Od: blesik® odpovědí: 9 změna:

Existuje momentálně nějaké zúročení peněz, které by se vyplatilo, nebo mám investovat do další garsonky na pronájem? Děkuji, Blešík.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Pokud ti garsonka hodí aspoň jedno procento měsíčně je to rozumná volba.
hodnocení

Jo, já už jich mám šest, ale přemýšlela jsem, že by bylo dobré mít nějaké peníze, které by mse úročily a mohla bych je v případě potřeby použít. Prodávat garsonku je poněkud náročnější a dostávat z ní rychle nájemníky. Ale tuším, že pronájem bude asi o hodně výnosnější. Četla jsem, že asi do března má slušnější úročení Wustenrot, ale kdo ví, co se člověk dozví na místě. Díky za odpověď!

Wüstenrot má spořící účet za srandovních 1,5% p.a. To nestačí na inflaci ani zdaleka. Garsonky jsou dnes taky drahé, takže výnos nebude o moc vyšší. Na druhou stranu s tím jak roste inflace, rostou i ceny nemovitostí, takže si drží reálnou cenu peněz. Takže je to lepší než sušit peníze v bance, ale je fakt, že likvidita není ideální a nese to sebou další výdaje, daně atd. Já držím dividendové akcie, reálně to vydá okolo 10% p.a. Likvidita kdykoliv kdekoliv okamžitě peníze k dispozici třeba z dovolené na druhém konci světa :)

hodnocení

0x

Jo, dneska se vyplatí pronajímat všechno.

hodnocení

Jo, to je asi jediná jistota. Díky.

hodnocení

0x

Pojem - vyplatit se, to je diskutabilní pojem. Pokud by např. investice do garsonky byla např. milion a měsíční zisk z pronájmu např. 5 tisíc, tak roční zůročení by sice bylo 6%, ale nikdo nezaručí, že byt koupený za určitou částku bude možné po určité době prodat za stejnou částku. Ceny bytů jsou dlouhodoběji vysoké (a ekonomická konjunktura trvá už tři nebo čtyři roky), a není vyloučeno, že v relativně blízké době může nastat ekonomická recese a tím samozřejmě i snížení cen bytů a nájmů. Takže principielně je to podobné, jako s cenami akcií.

hodnocení

Kdo ví, stopro jistota není. Domnívám se ale, že ceny bytů klesat nebudou. To, že se nestaví nové se může změnit, ale naše malá zemička má omezenou kapacitu pozemků, nejde zabírat půdu ke stavění do nekonečna.

Recese nerecese je úplně jedno, pokud to nese zisk. Například zlato - nenese vůbec nic, žádný úrok, žádnou dividendu. Nemovitosti a dividendove akcie nesou zisk neustále a aspoň mně je vcelku jedno, jaká je momentální cena aktiva. Vím, že firma vydělává a každoročně mi to nese zisk. Za zisk si zase dokoupim další akcie nebo je investuju krátkodobě. Bytů je vážně málo, takže ceny jsou nahoře, ale to neznamená, že by nemohly být ještě výše. Protože je skupují spekulanti za účelem pronájmu. A politici už vymýšlí, jak tyto spekulanty zdanit.
hodnocení

Kromě spekulantů je skupují lidé, kteří nechtějí přijít o své peníze, když na účtech se znehodnocují. A mj. k podnikání v ubytovacích službách jaksi ty nemovitosti potřebujete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]