Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, může mi někdo prosím říct jaký je rozdíl mezi doporučeným dopisem s doručenkou a doporučeným dopisem s dodejkou. Píšu odstoupení od smlouvy na dodávku elektřiny, kterou podepsala moje babička a nevím jak to poslat. Děkuju
V každém případě doporučeně, aby měla babička doklad o tom, že odstoupení od smlouvy odeslala a kdy. Určitě poradí na poště, jak to zvládnout co nejlaciněji. Já jsem našla na stránkách pošty toto:
Stávající obálkyPoužije-li odesílatel pro Doporučenou zásilku stávající obálku s modrým nebo červeným pruhem, bez pruhu, s Dodejkou (Doručenkou), bez Dodejky (Doručenky) vyznačí poznámku "NEVRACET, VLOŽIT DO SCHRÁNKY"do levého horního rohu adresní strany zásilky. V případě, že bude odesílatel chtít, aby tato poznámka byla uvedena i na Dodejce (Doručence), uvede ji i na Dodejku (Doručenku).
doplněno 21.03.10 18:09:Podle toho, co našla kolegyně, tak doručenky používají soudy a možná i další orgány státní správy. To jsou ty obálky, které většinou nevěští nic dobrého, za doby mého úřadování s barevnými pruhy. Jestli to přetrvává, to si nejsem jistá.
jeany81, pošlete normálně doporučený dopis a současně si na poště vyžádejte zaslat dodejkou. Stojí to cca 6,-kč a je to kartička, která se vrátí na vaši (babiččinu adresu) na které bude napsáno, kdy přesně výpověď - tedy ten váš doporučený dopis obdrželi. Je to taková jistota, že to opravdu dostali včas. Jednou jsem to využila, je to dobrá věc, zvláště, pokud jde o výpovědní lhůty. karina
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.