Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevíte o nějaké Optice v Praze,

Od: aja1946® odpovědí: 7 změna:

která by mi udělala skla do vlastních obrouček? Dostala jsem dvoje pěkné od kamarádky optičky ze Švédska, ale všude chtějí dělat jen ze svých a když už, tak bez záruky na práci, do toho se mi jít nechce. Děkuji.

doplněno 07.02.20 10:30:

Kámoška mi včera nabídlka Brýlárnu a prý mi to udělají, děkuji všem.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

0x

To víš, na obroučkách se rejžuje tak je snaha zákazníka do nich tlačit.

Záruka na práci je ze zákona, takže podobné kecy tě nemusí zajímat.. Je to jako cedule v hospodě u věšáku "za odložené věci neručíme" - ručí i s tou cedulí.

Takhle jednoduše to určitě nefunguje.Ale chápu že jako spotřebitel chcete mít ze zákona nárok na každý prd.Tyhle spory když někdo jde do dusledku stejně končí jako boj právníku a soudních znalcu.

Takže příklad.Někdo si koupí v tržnici laciné měkké obroučky.Skla v nich nebudou držet,budou se lámat,upadávat šroubečky, nosníky atd.. A vy budete chtít ze zákona záruku na práci...hmmm

V OBI koupíte tu nejlacinější plovoucí podlahu necháte si jí položit firmou.Podlaha se začne kroutit,štípat se,tvořit spáry A Vy budete chtít ze zákona záruku na práci..

V Metru Vám někdo ukradne peněženku a Vy budete chtít po Dopravním podniku co? Novou peněženku i s fotkou manželky a dětí ve slídové přihrádce..

asd1

Rozlišit nekvalitní obroučky a vadnou práci není problém. Vadná práce je moc ubraná čočka tak že se v obroučkách kvrdlá a padá z nich, nebo umístění čoček jinak než mají být podle receptu - oboje není problém změřit, pokud se optika cuká tak kromě nových čoček zaplatí i znalecký posudek a případné vymáhání. Obroučky z bláta koupíš i v té optice, jen za ně nedáš pár stovek jako z Ali, ale řádově víc. Navíc spousta lidí má svoje starší kvalitní obroučky které sedí a optika odmítne nahodit nové čočky protože z toho má malej vejvar - kde to jsme?

Hlavně případ tazetelky nebudou levné bláto z tržnice, ale opravdu kvaliltní obroučky a nevěřím že v optice to nepoznali = šlo jim jen o prachy za prodej obrouček kde marže je na úrovni lichvy... Podívej se za kolik jdou sehnat kvalitní obroučky a za kolik to samé prodává optika...

hodnocení

0x

Dobrý den. Moje máma si nechávala dělat brýle s vlastními obroučkami a udělali jí je. Bylo to myslím v Metropoli. Já jsem si je nechal dělat v jiné Optice mimo Prahu předloni, prptože se mi změnily dioptrie a udělali mi je také.

etana*
hodnocení

0x

Mimo optiky z řetězců je udělají v podstatě kdekoli. Namátkou Břevnov, stanice Drinopol myslím, možná o jednu st. dál, malá optika s velmi ochotným pánem. Palmovka, optika vedle drogerie. Žižkov, stanice tramvaje Biskupcova. Ručí za práci, ale většina optik nechce ručit za to, že nepoškodí kovové obroučky, protože neznají materiál. To mi připadá celkem fér. Zatím nikdy mi obroučky nepoškodili.

hodnocení

0x

Mám dobré zkušenosti z již výše zmíněné optiky na Žižkově, v ulici Želivského, kousek od křižovatky Ohrada (stanice tramvaje Biskupcova). Ale pozor, optiky jsou tam 2. Ta zmiňovaná se jmenuje "Optika LOS".

joudic*
hodnocení

0x
pokud nemate skla, jen obroucky ani se jim moc nedivim.. jsem sikovny a takove prace me bavi, ale umim si predstavit jaka musi byt dupacka udelat 2 skla na miru podle nejakeho otvoru, a pak za to jeste rucit, ze to nevypadne nebo pod namahou vetsiho skla nebo vice vypoukleho nepraskne obroucka, velky optik tohle asi neudela. Spis bych to videl na obvolavani mensich optiku s zivnosti, nez ty velke na Andelu apod.
Pokud se sklo vaze silonem, tak podle me zadny problem, ale celoobroucka z ruznych materialu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]