Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DPH, CLO? Ebay?

Od: hansikii* odpovědí: 2 změna:

zdravím, rád bych se Vás zeptal, zda-li bude u této konkrétné objednávky osvobozen od cla a DPH. Dočetl jsem se, že objednávky ze zahraniční (mimo EU), které nepřesahují 22 euro, tj nějakých 24 USD nemusí platit ani jedno. Částka se prý počítá z ceny výrobku + nákladů na poštovné. V tomto konkrétném případě to je 17,33 usd + 5,47 usd pošta, tj 22,8 US, tedy nemusel bych platit ani clo, ani DPH a ani další poplatky u DHL nebo kdo mi to bude doručovat. Eshop se nachází v oregonu v USA a u poštovného je dodáno "Economy International Shipping". Opravdu je to tak, že nebudu muset platit žadný extra poplatek a na celnici mně balíček nazabaví? Jde mi třeba o to, aby si neúčtovali jiné poštovné, než je uvedeno na ebay, apod..

[url=https://ibb.co/XtVbVcd][img] i.ibb.co/...

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hansikii*
hodnocení

Snad lepší odkaz na foto. [img] i.imgur.com/...

hodnocení

0x

V tomhle případě, kdy se vejdeš do bezcelního lmitu, jsou dvě varianty. První je nejpravděpodobnější a to, že to projde bez zájmu celníků přes rentgen a nebudeš platit nic. Druhá možnost je, že si celník bude chtít prohlédnout a zadrží to. V tom případě tě vyzvou k doložení ceny prohlášení, že jde o zásilku neobchodního charakteru pro tvou osobní potřebu.

Pošta ti nabídne, že tě bude v jednání zastupovat a pokud si to nebudeš chtět s ůřady vyřídit sám, řeknou si o 98 kč za zastupování.

Těch 98 navýší na 198 v případě, že by celníci požadovali nějaký doplatek DPH. Na to by ale neměli mít nárok pokud jde o cenu u toho tvého zboží obvyklou.

Horší by to bylo jen v případě, že nebude balíček doručovat pošta ale nějaké DHL / DPD. Ty dělali nějakou změnu v dovozních podmínkách asi před třemi lety. Myslím že si berou nějakou jistinu na celní řízení u každého balíčku bez ohledu na deklarovanou cenu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]