Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daně při vedlejší výdělečné činnosti

Od: milan863 odpovědí: 11 změna:

Dobrý den. Řešim jak to je s poplatkama u OSVČ při zamestnání, tedy vedlejší výdělečná činnost. Ale nikde nemohu najít jak je to s daněma na konci roku. Našel sem pár příkladů ale to je článek z roku 2016. Četl jsem tam že to je 15% z hrubeho zisku.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

0x

Daňové přiznání si budete podávat sám. Ze zaměstnání si necháte vypsat tento formulář (účetní jen mají v PC)

financnisprava.cz/...

Tyto čísilka přenesete do daňové přiznání, dále vypočtete si zisk z podnikání - příjem mínus výdej, buď skutečné výdaje dle účetnictví a nebo výdaje zvolíte paušálem. Příjmy a výdaje přenesete do daňového přiznání, pak následuje váš skutečný příjem jak ze zaměstnání, tak za OSVČ, odpočtete sražené zálohy na daň ze zaměstnání, uplatníte si slevy na dani a něco vám vyjde. Buď přeplatek nebo nedoplatek.

Na každém daňovém přiznání máte poučení jak co vypsat, lze i elektronicky. Nezapomeňte na přehledy pro zdravotní pojišťovnu a sociální pojištění.

milan863
hodnocení

Mě jde spíš o to abych ted věděl kolik na té dani zaplatim. V procentech. Abych třeba těch 10 000 kč na dani ke konci roku neplatil jakoby ze svého.

id

Teď už nechápu dotaz úplně. Kdo z nás má vědět kolik budete platit daň? Polopaticky jsem vám to vypsala, obě dvě zaměstnání musíte dát dohromady, v zaměstnání třeba budete mít přeplatek a o to budete z podnikání platit méně.

Už nechápu vůbec, že nechcete daně platit ze svého. Že by vám je někdo z nás zde zaplatil? Daň je 15%.

Promiňte, už reagovat nebudu.

milan863
hodnocení

Já už to taky moc nechápu. Jak souviseji příjmy ze zaměstnání a příjmy z vedlejší činnosti.

Velmi zjednodušeně - příjmy se sčítají a daně + další odvody se počítají z celé vydělané částky (výjimkami vás nebudu zatěžovat).

milan863
hodnocení

nebyl by někde nějakej příklad? něco jako pan novák si v praci vydělal každy mesíc v hrobom X. A ve vedlejší činosti měl X. zalatil to a to.

etana*

Tak že by za vás někdo hledal nějaký příklad a vy zatím budete relaxovat, to snad už je skoro drzost.

etana*
hodnocení

0x

Já bych tedy doporučila tazateli zaplatit účetní nebo daňaři, neboť v tom má zjevně guláš a časem se na sankcích nedoplatí. Ovšem při jeho přístupu k věci předpokládám, že to z lakoty neudělá a Schillerová na něj "zaklekne":)

milan863
hodnocení

jen mě zajímá aspon přibližně kolik zaplatim na daních na konci roku. dělal sem 7 let na živnost a tam stačilo jen platit měsíční zálohy. těd jsem ale zaměstnanec a mám v tom guláš.

05.02.20 18:41

*zed*

Tak to máte setsakra štěstí, že vás finančák nevyhmátnul :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]