Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
co znamená datum splatnosti? Přišla mi faktura s dnešním datumem, ale datum splatnosti je za 3 týdny. Znamená to, že to stačí zaplatit až za ty 3 týdny?
Děkuji
Není to termín pro poslání peněz jak si lidi myslí, ale termín, do kterého se mají poslané peníze objevit na účtu. Ve vašem případě máte čas ještě tři týdny.
Ale pro jistotu zaplaťte dříve než za tři týdny, protože jak možná víte či nevíte, některé naše banky se nemají zrovna v lásce a dělají si naschvály. Převod z účtu v jedné bance na účet ve druhé bance může trvat i dva dny.
Ano. Do té doby musí být faktura splacena. Samozřejmě čím dřív, tím líp M.
Někdy bývá nedodržení data penalizováno.
no ono čím dřív tím líp není pravda...jak by řekl můj první šéf... "jooo nakupovat s prachama, to umí každej...ale bez peněz, to je umění" dneska se tomu říká odborně a vznešeně "cash flow"
Jak už napsal Figurek, datum splatnosti je datum, do ktrého musí být peníze připsány na účet příjemce, tedy nikoliv kdy je máte poslat. Odkládat platbu na poslední chvíli mělo smysl v době, kdy banky platily slušné úroky z vkladu a bylo žádoucí mít peníze na svém účtu co nejdéle. Při dnešních směšných (až žádných) úrocích to smysl nemá.
72mona3 - co jsem proved?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.