Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rád bych se Vás zeptat na zkušenoti s pojištěním vozu. Jedem na Sardinii, kde si chceme půjčit vůz. Pojištění poskytované půjčovnama, nebo rentalcars.com jsou strašně drahé v porovnání se samotnou částkou za vůz. Na cestovatelských fórech jsem se dočetl, že pojištění od půjčoven je největší odrbávárna.
Rád bych se tedy zeptal na vaše zkušenosti, nebo rady. Co se českých pojišťoven týče, tak snad jen axa nabízí připojištění půjčeného vozu, ale s maximální výší plnění 30.000 kč, což je málo, jelikož základní pojistění v ceně půjčení vozu je spoluúčast až do 1700e.
Mnohkrát Vám děkuji
Osobně jsem měl půjčené na Sardínii v Algheru na letišti vozidlo v srpnu přes Rentalcars od půjčovny Locauto, vybral jsme nějakou akci za 10500,- s rozšířeným pojištěním na poškození. Cestovali jsme v pěti, takže cenově to vycházelo v pohodě. Nebyl žádný problém, ale třeba další za mnou obcházel celé vozidlo a dohadoval se o nějakých škrábancích. Je otázka, jestli připlatit rovnou za něco takového nebo se pak dohadovat o placení s půjčovnou a pojišťovnou. Rýžovat může chtít každý.
Díky za odpověď. Ona je to opravdu otázka, protože když se to prostuduje opravdu důkladně, tak z toho vyjde, že pojištění přes rentalcars nemá s půjčovnou aut co dělat. Tzn. že když by se něco stalo, půjčovna stejně peníze chce po Vás, a vy si je pak nárokujete u pojišťovny. Rental cars je jen zprostředkovatel. Na základě toho se dá soudit, že pojištění přes rental cars má výhodu akorát v tom, že se sjednává rovnou při půjčení auta, není třeba chodit na jiné stránky, ale ve výsledky jiný benefit neexistuje. Jsem samozřejmě rád, že se Vám nic nestalo a žádné peníze jste nenárokoval.
Jediná možnost, jak se zbavit všech povinností je pojištění přímo od autopůjčovny, což je však velice absurdní vzhledem k ceně, která bývá kolem 20-30e za den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.