Hezký den všem, občas mám takové jakoby záchvaty, nevím, jak to vysvětlit, jakoby třes v hrudi… Prostě se třepu a jsem taková slabá, třesou se mi ruce. Několikrát mi z ničeho nic zmodraly nehty na rukou a těžko se mi dýchalo, třeba něco podobného mi dělá, když si dám kávu, ten třes a od toho je mi špatně, cítím slabost, dříve jsem z toho byla nervózní, ale teď už jsem si zvykla. Taky jsem to měla třeba i po běhu, nebo když jsem po dlouhé době přišla z venku domů, vždycky jsem si dala třeba cukr a bylo to trochu lepší :nevim: Ty záchvaty většinou trvají nejdíl hodinku a potom začnu byt strašně unavená. Taky se mi hodně často motá hlava, hlavně, když sedím a pak vstanu, to se mi úplně zatmí před očima a někdy cítím takový tlak do hlavy. Ještě něčeho jsem si všimla, ale to se toho určo netýká. Když ležím, tak mi jakoby chrapti v hrudi, toho jsem si všimla. Nevite, co by to mohlo způsobovat?
Bohužel, takovéto příznaky mohou mít různé příčiny. Doporučuji navštívit praktického lékaře a nechat si udělat preventivní prohlídku (nárok je jednou za 2 roky).
Projevy, které popisujete mohou být příznaky hypoglykémie. Jedná se o stav, kdy v krvi chybí glukóza, to by vysvětlovalo zmírnění symptomů po konzumaci sladkého). Hypoglykémie vzniká z důvodů: absence jídla, nevyvážené stravy plné jednoduchých sacharidů+ bez vlákniny, nedostatečný energetický příjem, malá frekvence stravování, projevy malnutrice (podvýživy). Dále se může jednat o projevy panických atak, ale natoto nejsem expert.
K lékaři bych zaßel. 5řeba i na preventivní prohlídku, ale proč ne cíleně s potížemi, které popisujete? Celkový třes je možná trocu subjektivní a málo specifické, ale t a cyanôua (nemodrají vám také rty?) a dechové potíže mi přijde dost varující doplněno 04.02.20 16:28: . mojezdravi.cz/...
Možná nízký krevní tlak, možná málo cukru v krvi, možná příliš velká váha nebo taky docela obyčejná podvýživa. Těžko říci co by vám mohlo být, když vás nevidíme a vaši životosprávu neznáme.
Nedržíte nějakou prudce moderní dietu? Na snídani jeden rohlík a vitamínový doplněk, na svačinu jednu cereální tyčinku a proteinový doplněk, na oběd jeden desetidekový zeleninový salát a k večeři hrneček od peří?
Udělejte nám selfíčko, kde ve velkém detailu bude vidět jedno vaše oko. Hned budeme vědět víc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.