Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám strach ze vztahu

Od: alexandrborecky odpovědí: 6 změna:
Už je to šestý rok, co mě a mou dceru přítelkyně opustila.
Nechala mě tak naprosto nepřipraveného na něco jako rodičovství. Da se říct, že v devatenácti jsem byl ještě dítě, nebo jsem se tak choval. Ze začátku to pro mě bylo hodně těžké, ale zvládl jsem to.
Hodně mi s tím vším pomohla matka, hlavně když jsem byl v práci, malou mi pohlídala.
Tehdy jsem strašně litoval toho, že jsem byl hloupý, že jsme do toho skočili moc rychle. Teď jsem strašně rád, že malou mám. Pořad se ale ptá, kde je máma a že chce taky mámu tak jako ostatní děti.
Potom mě to nutí pořád vzpomínat a užírat se tím, jak to všechno dopadlo, pořad jako bych se z toho nemohl dostat a i když bych chtěl, nejde to.
Chci, ale nedokážu žádnou ženskou pustit blíž, i když nějakou poznám. Možná se bojim, ze se to stane znovu?
A pak je tu ten problém, myšlenka, že spoustu ženským by vadilo, že mám ditě z předešlého vztahu. Co myslíte?
Možná to na vás působí všechno hloupě, ale mě to docela trápí.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Myslím, že by jim nevadilo a naopak by ocenily, jaký jste borec, že jste sám vychoval dítě.

hodnocení

3x

Je spousta ženských, které mají dítě též z předešlého vztahu a kterým by nevadilo to Vaše. Nebojte se otevřít novému vztahu. Jedna špatná zkušenost neznamená, že musíte být do smrti sám. Ještě můžete udělat nějakou ženu šťastnou a ona Vás. Jen je potřeba se toho neobávat. Život utíká moc rychle, tak se přestaňte trápit a užírat tím co stejně změnit nejde, co už je pryč a najděte si novou partnerku. Protože čím déle budete sám, tím více se budete do vztahu bát jít.

m123*
hodnocení

2x

Měl byste si najít holku co je na tom stejně. Opuštěná s malým dítětem co si vás bude vážit. Držím vám pěsti. Za mě jste borec, že jste to zvládl.

klera*
hodnocení

2x
Není to vůbec hloupý...myslím, že snad každej má nějaký problémy/nejistotu/obavy co se týče vztahů, takže vás všichni pochopí. A jestli je vám kolem těch 25/26, tak už by asi většině žen dcera nevadila. Jenom začátky budou těžší, ale nezbývá vám než do toho odvážně jít.

olinl
hodnocení

0x

Nejtěžší bych ve tvé situaci viděl vysvětlit nové známosti, co bylo důvodem k rozchodu. Pokud natrefíš na chápajícího partnera, máš vyhráno. Jak píše některý rádce nade mnou-je možnost poznat i partnera s děckem (podobná zkušenost). Zůstávat sám není dobré, ale ne za každou cenu..

hodnocení

0x

Nenuťte se do nějakého vztahu, normálně s ženami komunikujte, nevyhýbejte se společnosti a věe přijde samo. Nejlepší by bylo najít si ženu, která má už také své dítě, ale pak bystě musel i vy umět vše přijmout a nebo ženu, která nemůže mít děti, jistě by byla za děcko ráda. Dcerce vysvětlete, že její maminka třeba cestuje po světě, má moc práce nebo pokud se ona nestará o dceru, ani si nenárokuje styk, tak jde říci třeba že i zemřela. Je to složité,nebo prostě říci, Hele, my maminku nemáme, jsme na světě spolu a já jsem tvůj tatínek i maminka. Pokud je malinká, tak třeba Hele, já požádal čápa a on mě tě přinesl, chtěl jsem tě mít sám bez maminky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]