Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brýle a špatné vidění

Od: tamara* odpovědí: 7 změna:
Dobrý den chtěla bych znát váš názor. Asi před týdnem jsem byla na oční prohlídce. Jinak mám na jednom oku 2 a třičtvrtě dioptrií a na druhém oku mám 2 a půl dioptrie(kratkozrakost 15 let). Brýle jsem nenosila asi půl roku a pravidelně oči cvicila a lépe jsem viděla i zaostrovala jenže jsem byla na prohlídce a tam mi bylo řečeno ze brýle musím nosit pořád a ze mám suchou sitnici a malý nález na sitnici. Myslíte ze kdybych brýle nosila celý den a večer bych prováděla cviky ze by se mi mohl zrak zlepšit protože když mám brýle celý den a pak je sundam tak vydim hrozně rozmazane. Předem děkuji za odpověď.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Spíš by bylo divné, kdybyste rozmazaně neviděla, když máte skoro tři dioptrie. Na ostré vidění máte ty brýle. Případně zbývají kontaktní čočky nebo možná operace.

hodnocení

3x

Co si myslíme my je pro vás nepodstatné - radu jste dostala u očního lékaře.

tamara*
hodnocení

Prosím o rady.

hodnocení

0x

Tamaro, nevím, zdali Vám dobře rozumím, ale když já si sundám brýle, tak vidím taky rozmazaně. Ale to asi každý, když si sundá brýle.

Váš lékař sděluje, že máte nosit brýle stále. Proč ho neposlechnete?

olinl
hodnocení

0x

Nosím také brýle (krátkozrakost, dědičně) a stálým nošením brýlí a cviky na noc si myslím se trvale zlepšit zrak nepodaří. Také jsem zkoušel různé možnosti snížení dioptrií, ale upřímně nic "přírodního, neinvazivního" např. léčivé rostliny, zapůjčené "speciální" brýle na zlepšení zraku atd. nic nezabralo. Nošení brýlí je jen tvá věc, jestli chceš přes den vidět "ostře" nebo ne. Řídil jsem auto dva roky od pondělí do pátku a při soustředění na dění před sebou ve dne v noci (pozorovat situaci i několik stovek metrů před vozem) a ve zpětných zrcátkách se mi nepatrně zlepšil zrak cca o třičtvrtě dioptrie-zjištěno po návštěvě uznávaného očního lékaře, který má k dispozici přístroje, které mají jen "vybrané" nemocnice, povětšinou Praha, Brno.. Jinak jak radí ostatní-operace, oční čočky, já ještě přidám léčitele. Mě oči posílil nebo bych to nazval "zlepšil" a ze současných třech a půl dioptrie by mi je i "zlepšil" na dioptrii a půl-podle jeho zkušeností. Myšlenky na snížení dioptrií přetrvávají, ale přebíjí to můj věk a ne až taková nutnost to již měnit.

figurek*
hodnocení

0x

Očními cviky nic nepokazíte. Mají tu výhodu, že se dají dělat kdekoliv a kdykoliv, vestoje, vleže, při chůzi, u oběda i v posteli.

Ale měl bych pro vás dobrou zprávu, kterou vám možná lékař neřekl. Oči se s přibývajícím věkem natahují do délky. Není to moc, sotva milimetr či dva, ale stačí to na korekci krátkozrakosti. Časem budete vidět trochu líp.

To je pravda,to jsem nevěděla, otec ke stáru brýle nosit nemusel a nyní mně se oči taky zlepšují. Ale těmi cviky nic pokazit nemůžete, musím se podívat,jaké to jsou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]