Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak postupovat?

Od: julieno odpovědí: 9 změna:
Dobrý den.
Odmalička mám psychické problémy, začala jsem si toho všímat až kolem puberty. Asi před rokem jsem několikrát dostala záchvat a odvezla mě sanitka do nemocnice. Tam mě vyšetřili a napsali prášky s tím, že se mám obrátit na psychiatra.
Vzhledem k tomu, že jsem byla ještě neplnoletá a byly různé problémy, mámu to nezajímalo, tak jsem se snažila toho nějak zbavit sama. Dělala jsem vše možné, už jsem byla v tolika pracích a vždy jsem tam nevydržela. Takže je to semnou pořád a mám pocit, že čím dál horší.
Už mám problém vůbec vyjít ven a nemůžu pracovat. Jsem plnoletá, takže jsem se rozhodla zajít sama k psychiatrovi.
No pořád se toho bojím, co když si ty problémy jen nalhavám, bojím se postupovat, kam jako první napsat, zavolat? Mám asi rok staré doporučení od obvodního lékaře, tehdy jsem mu řekla o tom, jak mě několikrát odvezla sanitka a on napsal, že mám úzkosti. Myslíte, že to mám brát sebou? Nemáte někdo nějaký kontakt?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jste plnoletá. Ale nemůžete vyjít ven a hlavně nemůžete pracovat. Ale když nepracujete, kde berete peníze na obživu? Živí Vás rodiče?

Chce to zajít k lékaři, začít se léčit, abyste mohla začít pracovat. Vždyť máte přece život před sebou, to byste ho chtěla takhle doma v bytě prožít celý život až do stáří? Nebyla byste nikomu prospěšná a nikdo by naopak nepoznal Vás, jako kamarádku, kolegyni. Ošidila byste se o mnoho. Jaga.

hodnocení

0x

Dobrý den. Nechte si doporučení napsat od obvodního lékaře nové. On by Vám měl psychiatra i doporučit takového, kterého hradí pojišťovna. Neodkládejte to, sama a bez odborné pomoci to nezvládnete.

hodnocení

0x

Zjistěte si dobré reference u svého praktického lékaře.Ten vám může také předat objednávku k vyšetření, kam uvede např. pravidelné léky a rodinou anamnézu.

Nějakých "keců" o nalhávání se nebojte. Tito lidé mají dost klientů s maličkostmi.

Při hovorech s lékařem mluvte jako do staré vrby - řekněte úplně všechno, každá maličkost už jen tak sdělená někomu jinému vám může pomoct.

hodnocení

0x

Pěkný den,

jděte ke svému obvodnímu lékaři a nechejte si vystavit novou žádanku na psychiatrii. Také si sežeňte psychologa(nejlépe hrazeného z pojištění).

hodnocení

0x

Tak přede vším bych poynamenal, že "namlouvat si pszchický problém" je samo o sobě pszchzcký problým, takže hledání pomoci bych si z tohoto důvodu nevyčítal.

No a rada yačít praktickýmlékařem a poradit se s ním, kam jít, je mzslím dobrá rada, doufám, že váš rodinný lékař je royumný a vstřícký. Ona "obvodní pszchiatrie" nemusí být yrovna nejvsřícnější yaříyení.

ta anglická klávesnice je děs :D

Moc se omlouvám. Jen poopravím, u mne není problémem anglocká klávesnice, ale přepíná se mi česká mezi qwertz a qwerty.

Jako pokání opravím, co jsem neuhlídal:

Tak přede vším bych poznamenal, že "namlouvat si psychický problém" je samo o sobě psychzcký problým, takže hledání pomoci bych si z tohoto důvodu nevyčítal.

No a rada začít praktickým lékařem a poradit se s ním, kam jít, je myslím dobrá rada, doufám, že váš rodinný lékař je rozumný a vstřícný. Ona "obvodní psychiatrie" nemusí být zrovna nejvsřícnější zařízení.

hodnocení

0x

Zřejmě jde o fobii, kdy se bojíte reakce lidí a nastává pak panická ataka. To se ale dá velmi dobře léčit, syn mé známé měl podobné problémy, byly mu napsány prášky obsahující serotonin a normálně chodí do práce a zvládá denní záležitosti. Ne, že by neměl vůbec problémy, ale jde to. Neostýchejte se, k psychiatrovi jděte klidně bez doporučení a s důvěrou mu řekněte své problémy. Nejste jediná, tyhle problémy má spousta lidí.

Antidepresiva neobsahují serotonin. Brani jeho zpetnemu vychytavani v mozku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]