Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žena má pracovní úraz

Od: karel44® odpovědí: 3 změna:

Ahoj, dobrý den,

ženě se stal 21.1. pracovní úraz. Má od uvedeného dne neschopenku a neschopenka jí bude trvat do 10.2.2020.

Nanaše jsem nikde kolik bude brát mzdu. Pracovní úraz rovná se 100% mzdy ale jak se to vypočítává?

To dostane za prvních 14 peníze od zaměstnavatele a to vše ostatní nad 14 dní zase od státu? Ty kaklukačky na internetu...ty vypočítavají pokaždé vše jinak. Pokud někdo měl pracovní uraz, tak mi prosím napište, jak to vše chodí.

Děkuji Karel

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Já to měl tak že sem po celou dobu marodění pobíral jen nemocenskou
Po marodění sem pojištovně dodal veškerý papíry od doktorú a zaměstnavatele co po mě požadovala a pojištovna mi následně doplatila zbytek peněz - bolestný plus doplatek do prúměrny mzdy

hodnocení

2x

Já to měl tak-jednou PN do měsíce= menocenskou,pak od poj.dorovnání do = 100% % rozdíl mezi nemocenskou a průměrem za poslední 3 měsíce před úrazem+ odškodnění za PÚ, potom jsem měl delší PN jak měsíc celou dobu 100% + poto po ukončení další náležitosti za PÚ.

hodnocení

2x
Nemocenská je klasická, ale poté dojde k dorovnání do průměrného výdělku ze strany zaměstnavatele, resp. jeho pojišťovny. Taktéž doložit účtenky za léky, cestovné k lékaři atdatd. Výplata bolestneho a trvalých následků po ohodnocení lékařem. Za nemocenskou se nekrati dovolená.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]