Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejhezčí dětské knížky

Od: teticka odpovědí: 18 změna:

Dobrý den,

chtěla bych svému malému synovci (předškolní věk) koupit nějaké knížky, které by mu rodiče četli. Chci vybrat nějaké, které mají opravdu hezký poučný příběh a záleží mi i na zdařilé ilustraci. Můžete mi nějakou takovou knížku doporučit?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

6x

Neználek, Ferda Mravenec

hodnocení

3x

Broučci

Z deníku kocoura Modroočka

111®
hodnocení

3x

nebo Příběhy malého poseroutky, se to tuším jmenuje, Příběhy Kopyta a Mńouka os Švandrlíka o dvou klucích..

hodnocení

1x

Zajděte do Levných knih a tam vám prodavačky poradí. Možná by byla lepší nějaká říkadla, která by se chlapec mohl naučit. Naše vnučka to má moc moc ráda.

hodnocení

1x

Medvídek Pú - moje nejmilejší dětská kniha.

(Dlouho mě trápil stokorcový les. Jak vypadá stokorec? Asi jako dub.)

Korec je polní míra. cs.m.wikipedia.org/...

Kartaginče - dnes už vím, že existuje korec. Ale jako malé dítě jsem to nevěděla a opravdu jsem si stokorec představovala jako nějaký cizokrajný strom. :)

No stokorec bude asi něco jako bydlet pod jménem.:) Mimochodem, jak to asi zní v originále? Jistě, dal by se to najít.

hodnocení

0x

Mně se hrlozně líbily Pohjádky o mašinkách od Pavla Naumana. Byl podle nich i večerníček.

ladycat*
hodnocení

0x

Série knih "Martinka": svojtka.cz/...

jezevec*
hodnocení

0x

Já jako dítě miloval knihu od Miloše Macourka - Pohádky (odkaz níže). Byly to takový fakt hodně ujetý a hodně veselý pohádky, jako třeba
- O Kryštůfkovi, který se schoval v mixéru
- O holčičce s náhradní hlavou
- O hrochovi, který se bál očkování
- O Konrádovi, který psal nosem
Fakt luxusní!
databazeknih.cz/...

figurek*
hodnocení

0x

já bych doporučil klasiku : Zdeněk Miler O zvědavém štěňátku.

S touto knížkou jsem spával a znal jsem ji zpaměti od začátku i od konce a moje děcka taky.

Toto mě teď inspirovalo a přidávám O pejskovi a kočičce a Dášeňka, čili život štěněte.

hodnocení

0x

Zdravím.
Než bych to vypisovala, posílám odkaz :-D
cbdb.cz/...

Ten výběr je bohatý a zajímav. Mně to připomnělo osobně Dobře známou knížku kuře Napipi , kterou tímto vřele doporučuji.

hodnocení

0x
Ještě mě napadla knížka malý alenáš od Ivana Vyskočila. databazeknih.cz/... sice není ilustrovaná a je i pro starší děti, Ale možná by svou politikou zaujala i předškoláka. Sice prý je od 7 do 70 ale zvažte
doplněno 03.02.20 13:05: Poetikou ne politikou

alusska*
hodnocení

0x
Houpaci pohadky od Aloise Mikulky. Pribehy jsou poutave, nejsou dlouhe a mají vtip.

hodnocení

0x

Jan Čarek: Srdce potěšení

.. básně, sehnat se dá asi pouze v antikvaritátech ..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]