Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Máte někdo zkušenost s touto klinikou?

Od: bohumil® odpovědí: 6 změna:

Čeká mne léčení bolesti zad na klinice europainclinics v brně. Klasická operace mi nebyla neurology doporučena, z důvodů většího rozsahu postižení dolní části páteře (l3-s1). Nyní se ale vyskytla tato možnost a tak jsem se u nich přihlásil, zaslal jsem jim svůj popis postižení z mr a sdělili mi, že by pro mne jejich léčba byla vhodná a objednali mne. Jaké jsou jejich postupy a způsoby diagnostiky a léčby jsem si prostudoval na jejich stránkách. Ale nemáte někdo vlastní zkušenost, případně i zkušenost někoho známého, který u nich léčbu podstoupil? A pomohlo jejich léčení? Dík za reakce.

https://www. Europainclinics. Cz/

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirkakys
hodnocení

0x
Dobrý den, jsem na tom zdravotně obdobně, chci se zeptat zda vám provedli nějaký zákrok a jak to dopadlo a pomohlo. Děkuji za odpoved
hodnocení

Absolvoval jsem jejich zákrok během první poloviny roku. V únoru, na základě zaslaných výsledků z dřívější MR mne pozvali k vyšetření. Požadovsli, nové provedení MR. To jsem si musel zajistit sám. Na základě mého požadavku u mého lékaře na neurologii mi toto bylo provedeno v místní nemocnici a předán mi výsledek (snímky) na CD.
Při první návštěvě (dopoledne) proběhlo vyšetření a aplikace "obstřiků" V oblasti inkriminovaného místa. Asi 3, z každé strany páteře. Pak jsem musel sledovat, do druhého dne. zda a jak na toto bolest reaguje a zachytit toto na takový jednoduchý graf. Po provedení se u mne bolest velmi zmírnila a odpoledne jsem byl absolutně bez bolesti. Ale do druhého dne se bolest opět vrátila. Ten graf vývoje-změn bolesti jsem jim pak zaslal mejlem (sken). Na základě jeho vyhodnocení mne pak pozvali na první zákrok. Bylo provedeno údajně "umrtvení" nervových cest v oblasti levé strany páteře opět několika vpichy "sond" které byly elektricky zahřáty a měly nervy "spálit", čímž by byl přenos bolesi omezen. Po zákroku byla úleva (provedení v místní anestezii), ale druhý den opět bolest zpět.
Pak, vzhledem ke koronaviru, další zákrok odložen.
V červenci pak proveden zákrok na pravé straně, ale vzhledem k výsledku prvního zákroku provedeno nyní "zmrazením". Ale výsledek v podstatě shodný. Po cca 3 týdnech se telefonicky dokázali, jaký je vÿsledek. Po sdělení, že nepomohlo, mi bylo řečeno, že další a jiné možnosti nejsou a tím to skončilo.
Co se týká přístupu lékařů a personálu, tak velmi dobrý a vstřícný, zákroky v podstatě nebolestivé a jejich trvání cca vždy tak půl hodiny.
Jde vždy pochopitelně o individuální problém, takže pokud máš možnost absolvovat, zkus to, není to nic extra bolestivého.
Pouze upozorňuji, že placené provedení poskytují pouze některé zdravotní pojišťovny.
Přeji Ti, aby jsi měl výsledek lepší než já, u mne zkrátka nepomohlo a hledám, zde jsou ještě další možnosti.
Jinak zatím, trochu a pouze na velmi krátkou dobu a jenom 2 x do roka, krátkodobá úleva při rehabilitacích (vždy 10 x podvodní masáže + galvano + magnety). Předepisuje neurolog.

pb®
hodnocení

0x

No a cviky lékaři nedoporučili? Oni doktoři dost často rádi řežou, aniž by vůbec tušili, že problém lze vhodným cvičením vyléčit. Někdy to bohužel netuší ani fyzioterapeuti

hodnocení

Pochopitelně cvičení vždy doporučuje každý, pokud jde o nějaké běžné problémy s plotýnkami. Ty je možné občas a v některých případech vhodným cvičením ovlivnit a eliminovat. Ale pokud je páteř (obratle) poškozena osteoporózou a mechanickým opotřebením, na obratlích jsou výrůstky (osteofyty) a k tomu jěště pár mírně vyhřezlých plotýnek, tak cvičení nepomůže. Stalo se mi jednou, že velmi aktivní fyzioterapeutka na rehabilitaci se mnou "cvičila" tak, že jsem pak skoro nedošel domů.
A v lázních rovněž, až mi zmrtvěla pravá noha v lýtku a pak jsem chodil skoro 3 měsíce jako Žofré z Angeliky. Ale naštěstí se to spravilo.
A co se týká chirurgie, tak mi bylo řečeno neurology, na základě MR, že je zde tolik problémů, že by nevěděli co řezat a řešit a je předpoklad, že by to stejně nepomohlo, neboť by se nemuseli zrovna "strefit". Takže operaci jednoznačně nedoporučují.
Ale souhlas, přiměřené rozhýbování je nutné. Bez toho by se nedalo fungovat.
Problém je ovšem v tom, že to stále bolí a ćlověk se musí s tou bolestí naučit žít.
Parafrázuji:
když ráno vstávám, tak si myslím, že snad nevstanu. Ale nakonec vstanu. Ale jsou opravdu takoví, že vstát opravdu nemohou a nevstanou.:(
Takže na tom nejsem ještě tak zle. ;)

jirikys
hodnocení

0x
Já na to už skoro dva roky pravidelně cvičím. Bylo to v pohodě, ale v.lete mě to chytlo znova když jsem.byl v léčebně v Košumberku a bohužel na druhou stranu a do druhé nohy. Bederní páteř mám celou špatnou a hodně. Operovat to nechtěj dokud to jen půjde, pak jen nějaká velká operace a do té se jim k celkové špatnému stavu páteře nechce. Jediné štěstí že to zatím nepoškozuje míchu. Problém je že mě.na to teď už nějak to cvičení nepomáhá i když se stále snažím a pravidelně a poctivě cvičím.
hodnocení

Tak to jsme na tom zhruba stejně. Ale tu EuroPinClinics můžeš zkusit. Třeba budeš mít lepší výsledek. Ale asi bych to zkusil spíše v té Praze, já byl v Brně. Jinak nemusíš mít oravdu obavy, je to opravdu "neinvazivní", celkem bolest při zákrocích minimální (jako klasické obstřiky).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]