Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Od soboty mi neni dobře. Bolí mě celí tělo, sem unavenej,hlava mě bolí a kašlu. Já ještě nikdy neschopenku neměl a tak se chci zeptat. V pondělí se rozhodně necítim jít do práce. Ale nevim jak mám postupovat. Pani doktorka má 2 ordinace a jedna je o 15 km dál než ta blíže ke mně. Mám jet ráno do té vzdálenější nebo mám počkat až bude ve 13:00 odpoledne v té ordinaci blíže kemně? Do práce bych poslal asi jen ráno sms že mi neni dobře a že nepřídu do práce. A ještě se zeptám. Pokud by mi doktorka neschopenku nedala. (teoreticky) tak to budu mít neomluvený den v práci?
Předem dík
Jenom bych ráno zavolala do ranní ordinace a ujistila se, že ta odpolední ordinace bude, že neodpadá.
A jela do té blíže k Vašemu bydlišti.
Do práce zavolejte, že jdete k lékaři, /asi chřipka/ s teplotou a že pošlete neschopenku.
Určitě ji dostanete.
-------------------
Pokud by se náhodou udělalo lépe a lékař neshledal žádné příznaky, tak si napíšete den dovolené.
JJ proto to píši po 8 dnech po ukončení jedné PN ještě z loňska jsem chytl nějaký chcíp a mám opět PN ,psala elektronickou!No jo asi 20 roků jsem pořádně nemarodil tak nyní si to musím vynahradit -s touto to bud od března skoro 11měsíců!
Takže nemusím ani k zaměstnavateli s neschopenkou? Mám napsat jen že jsem dostal neschopenku a že ji má v poště od lékaře? Nebo jak to funguje?
Do práce pošlete hned ráno sms, že máte ASI chřipku a odpoledne jdete k lékaři, pokud dá neschopenku, není co řešit, pokud nedá (nepravděpodobné), zaměstnavatel vám pravděpodobně (pokud nemáte ve firmě možnost sick day) napíše na ten jeden den dovolenou.
Proč dovolenou, když si vezmě s sebou omluvenku/tiskopis/, tak mu jí lékař potvrdí ana ošetření má nárok cca 4 hod volna. Ale neschopenku určitě dostane, s teplotou a těmito příznaky a v době chřipkové epidemie je to samozřejmost.Nikdo to nezpochybní. Který lékař nechá někoho roznášet chřipku? To by bylo na žalobu.
Já právě dovolenou chtěl kvůli nějakému zařizování ale nedali mi ji. A ted to bude vypadat že sem to udělal naschvál jako že marodim.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.