Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak řešit neschopenku

Od: tomas4 odpovědí: 11 změna:

Dobrý den.

Od soboty mi neni dobře. Bolí mě celí tělo, sem unavenej,hlava mě bolí a kašlu. Já ještě nikdy neschopenku neměl a tak se chci zeptat. V pondělí se rozhodně necítim jít do práce. Ale nevim jak mám postupovat. Pani doktorka má 2 ordinace a jedna je o 15 km dál než ta blíže ke mně. Mám jet ráno do té vzdálenější nebo mám počkat až bude ve 13:00 odpoledne v té ordinaci blíže kemně? Do práce bych poslal asi jen ráno sms že mi neni dobře a že nepřídu do práce. A ještě se zeptám. Pokud by mi doktorka neschopenku nedala. (teoreticky) tak to budu mít neomluvený den v práci?

Předem dík

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lipanek
hodnocení

3x

Jenom bych ráno zavolala do ranní ordinace a ujistila se, že ta odpolední ordinace bude, že neodpadá.

A jela do té blíže k Vašemu bydlišti.

Do práce zavolejte, že jdete k lékaři, /asi chřipka/ s teplotou a že pošlete neschopenku.

Určitě ji dostanete.

-------------------

Pokud by se náhodou udělalo lépe a lékař neshledal žádné příznaky, tak si napíšete den dovolené.

Neschopenku pacient nepošle-tu posílá elektronicky lékař!

lipanek

No jo, toť pravda, už je to po novum.

JJ proto to píši po 8 dnech po ukončení jedné PN ještě z loňska jsem chytl nějaký chcíp a mám opět PN ,psala elektronickou!No jo asi 20 roků jsem pořádně nemarodil tak nyní si to musím vynahradit -s touto to bud od března skoro 11měsíců!

tomas4
hodnocení

Takže nemusím ani k zaměstnavateli s neschopenkou? Mám napsat jen že jsem dostal neschopenku a že ji má v poště od lékaře? Nebo jak to funguje?

Ne nemusíte-stačí jen ráno oznámit že jdete s chřipajznou k lékaři-lékař zašle,pokud Vás uzná práceneschopným,e-neschopenku zaměstnavateli-elektronicky!

etana*
hodnocení

2x

Do práce pošlete hned ráno sms, že máte ASI chřipku a odpoledne jdete k lékaři, pokud dá neschopenku, není co řešit, pokud nedá (nepravděpodobné), zaměstnavatel vám pravděpodobně (pokud nemáte ve firmě možnost sick day) napíše na ten jeden den dovolenou.

Proč dovolenou, když si vezmě s sebou omluvenku/tiskopis/, tak mu jí lékař potvrdí ana ošetření má nárok cca 4 hod volna. Ale neschopenku určitě dostane, s teplotou a těmito příznaky a v době chřipkové epidemie je to samozřejmost.Nikdo to nezpochybní. Který lékař nechá někoho roznášet chřipku? To by bylo na žalobu.

tomas4
hodnocení

Já právě dovolenou chtěl kvůli nějakému zařizování ale nedali mi ji. A ted to bude vypadat že sem to udělal naschvál jako že marodim.

Tomu se říká zákon schválnosti, dopadne to dobře, neschopenku dostanete.

lenista*
Taky se mi to jednou tak stalo... Na patek jsem nedostala dovcu a ve stredu predtim jsem zalehla. Nikdy nikomu neposlali domu kontrolu, jen me v ten patek :-D Kazdopadne neni duvod aby jste ji nedostal, jen si dejte bacha

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]