Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak si vydělat peníze

Od: sa* odpovědí: 21 změna:
Dobrý den, ahoj,
Rodiče se me rozhodly potrestat za me vysvěcení s jednou trojkou... Ze mi přestanou platit kroužky...
Mam brigádu ale tam minimální mzdu...
Co mam dělat?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sametka
hodnocení

5x

Už v první Tvé větě jsou 3 závažné chyby. Uč se raději češtinu. Jinak si myslím, že Tví rodiče jsou příliš přísní. Jedna trojka není nic hrozného. Kolik od nich dostáváš kapesného a jaký je Tvůj věk? Jak jsou ty kroužky finančně náročné?

sa*
hodnocení

Za svou gramatiku se velmi omlouvám, ale když píši rychle a nečtu po sobě ... :D

hodnocení

3x

1/ Myslím si, že jedna trojka na vysvědčení není vůbec žádná tragédie. TV hlásí o požárech v Austrálii, o koronaviru, ale o té Tvé jedné trojce nikde ani zmínka. Takže to opravdu není žádná mimořádná událost.

Co by za takové vysvědčení mnozí horší studenti dali.

2/ Vadí mi Tvé: mám chyby, spěchám, nečtu to po sobě. To neděláš dobře. Psaní je tady Tvoje vizitka, stejně jako jinde Tvá mluva naživo. Pokud si lidí na Poradně vážíš, měl by sis po sobě své dílo přečíst a opravit chyby a překlepy. Také se mi stane, jako každému, ale tím, že napíšeš opravdu dobře, dáváš najevo, jak si lidí vážíš. Žádné - spěchám, mám chyby, tak co, však si to přebere, kdo chce...*ee* Tím ukazuješ na svou lhostejnost k ostatním.

3/ Dále co mi vadí: Rodiče berou mé domácí práce jako samozřejmost. A je to skutečně něco navíc? Doma jíš, bydlíš, koupeš se...Mamka pro Tebe třeba vaří, pere na Tebe. Taťka zase může vyluxovat. Tak proč Ty bys nepomohl s nějakou domácí prací? Najedl ses, klidně umyj nádobí, nebo utři prach, zameť. Každý z rodiny by měl přispívat svou prací k jejímu chodu, i Ty, proč se tedy hned ježíš?

4/ Jinak si ale myslím, že by Ti rodiče neměli upírat kroužky. Co v nich pochytíš, to jednou v životě můžeš dobře zúročit. Kroužky patří ke vzdělání. Připadá mi jejich zákaz stejně trhlý, jako by Ti třeba zakázali psát si domácí úkoly.

Kolik je Ti roků?

Myslím, že rodiče by měli vymyslet nějaký jiný trest. I když za jedinou trojku? Já bych Tě pozvala na oslavu do cukrárny. :-D Jaga.

hodnocení

2x

Asi by to chtělo názor druhé strany nebo aspoň víc informací. Takhle podané to vypadá, že se narodila obyčejná holka dvěma ne zcela normálním bytostem. I když ani to se nedá vyloučit. Tak kápni božskou. Kolik ti je, co studuješ, co umíš, kolik času pro brigády máš, na jak velkém městě bydlíš (to kvůli možné lépe placené brigádě). A taky jak to bylo s tou trojkou, respektive co předcházelo jejímu získání. Protože ve světle uvedených informací to vypadá, že jsi rodiče pěkně naštvala a k tomu by měli mít důvod. Ale jaký? Mimochodem, ta trojka byla z češtiny? Jestli není z milosti?!

houbes*
hodnocení

1x
Nejdříve si snimi promluv. Zájmové kroužky aby někdo někomu zakazoval? Za jednu trojku? Co to je tzv. Za blbost ! A co je to za kroužky když nepokryjí náklady z min. mzdy? Pokud rodiče ti budou zakazovat tvé záliby potom nechápu co s tebe chtějí mít? Já bych tipoval kosmonauta !

id
hodnocení

1x

Pokud se vůbec neučíš a máš jednu trojky na vízo, tak rodiče chápu. Pokud se neučíš k vůli nedostatku času z důvodu mnoha zájmů, tak rodiče chápu také.

Brigádu máš a sháníš druhou? Kdy ti zbyde čas na opravu známek? Omez své aktivity, tím budeš potřebovat méně financí a budeš mít i vyznamenání bez druhé brigády. Pravděpodobně na to máš jít na VŠ, tak by bylo dobré mít vízo bez trojek.

sa*
hodnocení

Spíš si hledám lépe placenou...

hodnocení

0x

Jsou lidi, kteří chodí na odběr krevní plasmy. Ale to je možné až od 18 let a je potřeba na to mít vhodné žíly a dobrý zdravotní stav.

Nějak moc peněz za to není, ale je to učitá možnost přívydělku. Tady je odkaz na webovou stránku firmy sanaplasma

sanaplasma.cz/...

Tady je odkaz na webovou stránku firmy europlasma

europlasma.cz/...

No víc vydělá, když prodá ledvinu...

hodnocení

0x

Za minimání mzdu pracuje v česku hejno lidí a trvale ne jen příležitostně-navíc brigádníci mají většinou za stejnou práci více. To za prvé.Za druhé -jsou ty kroužky pro Vaši budoucnost nezbytně nutné nebo jste v nich extra či jen průměr nebo dokonce lehce podprůměr?

hodnocení

0x
Je otazka co myslíte minimální mzdou..a je otazka kolik Vás stojí ty koníčky.
sa*
01.02.20 19:57
hodnocení

88Kč/hod

Takže Vás příjem je jaký? Koníčky stojí kolik? Ale ne že bych souhlasil s vašimi rodiči.. kvůli jedné trojce.
sa*
hodnocení

Mám asi 1000 Kč kroužek stojí asi 2000 Kč Ale u našich nejde o to, že by peníze neměli, ale chtějí prý, abych okusila nedostatek...

etana*

Jestli je to pravda, tak jsou rodiče dost prdlí a jednou se jim to nehezky vymstí.

hodnocení

0x

V první řadě bych se pokusila promluvit s rodiči - možná by se dal najít kompromis, že si vyberete jen jeden kroužek, namísto ostatních se budete věnovat škole (skoro se mi zdá, že by to bylo vhodné) a známky si zlepšíte. Nebo si ten jeden zaplatíte z brigády a další holt na čas omezíte.

sa*
hodnocení

Navrhla jsem jim že si klidně doma vezmu nějakou práci na starost navíc... ale prej pomáhat doma je tvoje povinnost... Oni mi stejně dávají navíc přesto že doma dělám koupelny...

id

sa - styď se, ty bereš peníze za domácí práce? S takovou bych ti ani neuvařila a vše bys musela zvládnout sama.

sa*
hodnocení

Tak máme samozřejmě dohodu o domácích pracech, rodiče mi ale dávají práci navíc a berou to jako samozřejmost...

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Ono se to dá taky pochopit tak, že máš 1 trojku, a jinak čtyřky a pětky. ;) Ale když si představím, že rodiče vědí, že jsi schopná, ale školu (která je vlastně tvou prací) "flákáš", tak mi přijde docela výchovné to jejich neplacení kroužků. Tak ti ukazují, že oni na tvé kroužky musí ty peníze vydělat svou prací. Prací, kde se nemohou flákat jako ty ve škole, protože za špatnou práci by peníze nedostali. Oni pracují a tobě dávají peníze na tvou zábavu. Ty se flákáš, ale svou zábavu chceš a užíváš si ji za jejich práci. To není v pořádku, že? No tak při brigádách můžeš krásně pochopit, co to je opravdová práce, jak nelehké je vydělat peníze, a jak také můžeš dopadnout bez vzdělání => v práci za minimální mzdu. Koukej ve škole "máknout", známky si oprav a ukaž rodičům, že už jsi to pochopila a jejich práce si vážíš. Ida

hodnocení

0x

@sa - Ale u našich nejde o to, že by peníze neměli, ale chtějí prý, abych okusila nedostatek... ale prej pomáhat doma je tvoje povinnost
Asi vás překvapím - ale pominu-li možná nešťastné vyjádření v první větě (nebo vaši interpretaci), pak mají rodiče pravdu:

NOZ § 857

(2) Dokud se dítě nestane svéprávným, mají rodiče právo usměrňovat své dítě výchovnými opatřeními, jak to odpovídá jeho rozvíjejícím se schopnostem, včetně omezení sledujících ochranu morálky, zdraví a práv dítěte, jakož i práv jiných osob a veřejného pořádku. Dítě je povinno se těmto opatřením podřídit.

Omezení úhrady vaší zábavy lze za výchovné opatření považovat.

§ 886

(1) Žije-li dítě s rodiči nebo s některým z nich v rodinné domácnosti a je-li o ně řádně pečováno, podílí se i ono na péči o chod domácnosti. Tato povinnost dítěte zaniká zároveň s poskytováním výživy rodičů dítěti.

(2) Dítě se podílí na péči o chod rodinné domácnosti vlastní prací, popřípadě peněžitými příspěvky, má-li vlastní příjem, anebo oběma způsoby. Pro určení rozsahu podílu dítěte na péči o chod rodinné domácnosti jsou rozhodné schopnosti a možnosti dítěte i odůvodněné potřeby členů rodiny.

No a s tou pomocí je to také poměrně jasné, že?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]