Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, před rokem mi přišla složenka na zaplacení školného na jeden semestr 17500 Kč, z tohoto důvodu jsem se rozhodla nedostavit se na zápis letního semestru a automaticky mi ukončili studium, jsem totiž na rodičovském příspěvku a nebyla bych schopna tento poplatek zaplatit ani ve splátkách. Po roce / tedy letos, přesnějí před pár dny/ mi přišel dopis o předběžném zaplacení exekuce právě za nezaplacené školné. Na internetu jsem si našla společnost, raději nebudu jmenovat a taby za mě vyřídila odvolání proti exekuci za poplatek 5000 Kč.
tak a teď moje dotazy : Mohl by mi někdo poradit nějakou právní kancelář přímo z Plzně? Pokud se nedostanu na menší poplatek, je možnost sepsat si odvolání sám za sebe?
díky
Dobrý den. Je samozřejmě možné, aby si odvolání napsal člověk sám.
doplněno 03.11.12 22:30:Musíte podat ve lhůtě odvolání, aby se exekuční příkaz nestal pravomocným. Ovšem proti usnesení o nařízení exekuce je přípustné odvolání, v němž nelze namítat jiné skutečnosti než ty, jež jsou rozhodné pro nařízení exekuce; k ostatním soud nepřihlédne a nařízení exekuce potvrdí. Neobsahuje-li odvolání skutečnosti rozhodné pro nařízení exekuce nebo neobsahuje-li žádné skutečnosti, soud usnesením odvolání odmítne.
K zastavení výkonu soudního rozhodnutí (exekuce) má dlužník k dispozici lhůtu 15 dní, která začíná běžet okamžikem doučení exekučního příkazu. Návrh na zastavení exekuce se podává exekutorovi. Pokud ten návrhu na zastavení nevyhoví, postupuje celá věc k příslušnému soudu, který definitivně rozhodne o zastavení nebo pokračování exekuce. Zákonné důvody pro zastavení exekuce např. zde:jestli s tím máte nějakou zkušenost, je lepší podat odvolání proti exekuci nebo návrh na zastavení exekuce?bude mi stačit vzor, který se dá najít na internetu např.: bad-bull.com/...
pokud vám škola vyměřila poplatek za další/delší studium, proti kterému jste se nebránila, tak ani pozdější ukončení studia neznamená, že nejste povinna poplatek zaplatit..
takže odvolání proti exekuci (pokud neexistují další významné skutečnosti, které jste zde neuvedla) nemá imho smysl..
co znamená "dopis o předběžném zaplacení exekuce"? tomu nerozumím, ale
pokud byla nařízena exekuce, co nejdříve zaplaťte určenému exekutorovi (do 15 dní od výzvy bude počítat poloviční náklady)
(na žádnou "společnost" se neobracejte, to jsou všechno lidé nevalných morálních kvalit)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.