Nejste přihlášen/a.
0x
0x
Máte s tím osobní zkušenost? Já jsem četla, že u moderních metod jako laser, clarivein, jsou to 4 týdny pracovní neschopnosti, a kolega co byl v nemocnici, kde ty žíly klasicky vytrhávají, tak byl doma asi tři měsíce. Já mám křečové žíly jen na jedné noze, ale operace se bojím, že to pak bude bolet, taky musím v práci stát celý den. Ten laser bych si klidně zaplatila, ale jestli bych pak byla doma měsíc, tak mě to vyjde dost draho.
A i dle výše popsané osobní zkušenosti vůbec nechápu, proč bych u jakýchsi speciálních metod měl platit desítky tisíc.
0x
Možná to nejsou křečové žíly ale chronická žilní nedostatečnost. Stěny cév jsou slabší a krev má problémy se vracet zpět k srdci. Pomáhají kompresní elastické punčochy, ve Vašem případě stačí pod koleno. Máte nárok na jedny během 6-ti měsíců,na recept. Pokud si je budete chtít koupit sám, cena za pár je asi 400,- Kč. Po práci si lehněte s nohama výš než hlava, asi 15 minut. Detralex je výborný lék, vázán ovšem na předpis a jeho cena je relativně vyšší, myslím že ani zdravotní pojišťovna nedoplácí nebo max.jen minimum.
Teoreticky jste mohl mít výron v kotníku a neléčen. Ale to už se pouštím do spekulací.
Zajděte za lékařem.
0x
0x
Za mě:
- někdy "být na nohou" je pro nohy lepší, než sedavé zaměstnání. Ale není dobré stát, musí se chodit, nebo alespoň podupávat
- večer bych si dala nohy nahoru (mívám podložen nohy i na noc, když mě bolí nohy)
- na žilní problémy pomáhá Detralex (je drahý, a možná jen na předpis) - spolehlivě ho nahradí i Mobivenal
- osvědčila se mi "Koňská mast", je chladivá, a má skvělé účinky
V každém případě bude lépe se poradit s lékařem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.