Nejste přihlášen/a.
Jak chcete být vojákem v záloze, když jste byl ze zdravotních důvodů uznán neschopným vojenské služby? To je podobné, jako kdyby se chtěl osleplý stát řidičem autobusu.
I
Nevím 100% jestli je to pravda,ale setkal jsem se z údajným příslušníkem aktivních záloh,který neabsolvoval VZS-taky modrá. Jinak ten dotyčný tvrdil takové bludy ,že jsem jako bývalý voják myslel něco o pr... zadku. Až když tvrdil extra nesmysl ,tak jsem ho setřel.Ale výše jsem slyšel nezávisle z vícero zdrojů!
Jinak kolego magdone-Tazatel nebylk propuštěn ze zdravotních důvodů ale na vl.žádeost převelen pod civilní službu. To že nedostal vojenksou knížku byl asi nějaký zádrhel na OVS ...Taky znám člověka co dostal před několika desítkami let u .odvodu odklad ze zdr. důvodů a další odvod za 2 roky-dodnes na něj vojsko zapomnělo!Bez modré,bez odvodu...
No, vzhledem k tomu, že pro službu v aktivních zálohách nepředstavuje překážku ani "modrá knížka", tak odnětí vojenské knížky nemůže mít na věc žádný vliv.
Modrá knížka
Mám modrou knížku – můžu být i přesto vojákem z povolání?
Samotná takzvaná modrá knížka nepředstavuje překážku pro přijetí do služebního poměru. Lékaři vojenské nemocnice je při vstupní lékařské prohlídce vždy posuzován tvůj aktuální zdravotní stav. Obojí platí také pro službu vojáka v záloze.
Zdoj: kariera.army.cz/... (poslední, tj. 16. strana)
Že tys nedočetl ty malý písmenka až do konce ?
Kolego vzhledem k Vámi uvedeným faktům jste asi skoro stále veden jako voják v záloze s tím (jak píši výše) něklde se na OVS-vojenském doplňovacím velitelství... ztratili Vaše doklady!Ono totiž při změnách po roce 1997 ve organizacích jako byly OVS nastali změny a sopisy různě putovali po "ovs" Já například bych měl spadat pod veliteství Tábor a když jsem žádal o něco-VSSZ (obdoba OSSZ)-nenašla paní na příslušné instancim můj spis, s tím že pro ně neexistuji-po nydiktování dat z VK -že je asi můs osobní spis "zašantročen". nakonec po dvou měsících se mi ozvala s tím že spis nalezla má jej (dostala jej z Olomouce!), žel pro mne se tím nic nezměnilo-před přijmutím nového služebního zákona mám odslouženo málo a po přijetí nového ještě míň...
pokud opravdu stojíte o aktivní zálohy.-přihlaste se a uvidíte-ovšem s tou sumou 25000kč ročně?nevím spíše polovina,ale pro peníze to asi nikdo nedělá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.