Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alkohol - nespavost

Od: radegast odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, více než půl roku jsem konzumoval pravidelně alkohol v nemalých dávkách (2-3 piva denně). Plně si uvědomuji rizika spojená s konzumací a proto již měsíc alkohol omezuji jen na víkendy. V době, kdy abstinuji (po-pá) mám problémy s usínáním, přestože jsem unavený. Usnu zhruba po 3-4 hodinách po ulehnutí do postele. Dříve jsem tyto problémy neměl. Existuje nějaká spojitost s abstinencí a problémem s usínáním? (Když piju, problém nemám.) Na odborníky se nehodlám obrátit, své problémy řeším vždy sám a pití mám opravdu pod kontrolou. Navíc pracuji s mnoho lidma a jsem v určité oblasti uznávaný odborník a nemohu si dovolit, aby se někdo z mých klientů dozvěděl o mých potížích spojených s alkoholem.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

2x

jj říká se tomu absták..

nov
hodnocení

2x

Pivo obsahuje chmel a ten přispívá k dobrému spánku. Když jsem sloužila noční a nemohla ráno usnout, vypila jsem sklenici piva. Podotýkám, že jen někdy, protože kdybych si dala jedno celé pivo po každé noční, byl by ze mě alkoholik.:-D

U ženských po pivu prý rostou prsa. Nezaznamenala jste s dovolením podobné změny?

hodnocení

0x
Ano, máte tzv. absťák.
Během cca 14 dnů by se to mělo srovnat.

hodnocení

0x

Otázka je, jestli ty víkendové alkoholy nebourají vaše výsledky z týdně. On "šláftruňk"může v usnutí pomáhat, ale už ne v kvalitě spánku. Takže, jak řečeno výše, absťák. A možná že by vám měsíční, dejme tomu, úplná abstinence od něj pomohla rychleji

Mimochodem, víte, že od yítřka startuje" suchej únor"?

hodnocení

0x

Prej absťák? Pche. Dvě tři piva denně se u nás na ostravsku pijou na snídani a další tři po šichtě :) Za prvé to není alkohol a za druhé, tři kousky denně není nemalá dávka. Ještě mi řekněte, že to byla desítka a jdu se dobrovolně přihlásit na léčení. Viděl bych to na nějakou psychosomatickou potíž, prostě to máte v hlavě.

radegast
hodnocení

Jojo *smich* tak to na ostravsku chodí! Jsou to samozřejmě poctivé dvanáctky, desítka je voda :) Ale trápí mě to usínání. Když dám v pátek 5 lahváčů, tak spím jak děcko, ale jinak přes týden nemohu usnout.

Ernie - I když semnou souhlasit nebudete, tak Vašich pravidelných 6 piv denně už je skutečně na léčení.

joudic*
asi tak, 15 piv a domu skoro stejne rovne jako po lajne na ceste..

@magdon To je váš názor. Já mám v dvaapadesáti lékařské exaktní výsledky. A to pivo mám jen na žízeň. Když si chci připít, tak určitě ne pivem a důvod se vždycky najde. :) Považuji za nemožné, aby se z piva někdo dokázal opít, to prostě nejde.

joudic*
@ernie no zas bych neprehanel, opit se da.. ale povazuju to za fail. Chci si dobre pokecat a zahnat zizen, ne se ozrat.., jakmile citim, ze uz je to za rohem, dam si jidlo a klidne jedno nealko...

hodnocení

0x
Mne pomoze znizit teplotu v izbe. Poriadne vyvetrajte a stiahnite radiator. A pred spanim si zapiste povinnosti na dalsi den, aby ste na ne nemuseli mysliet.

hodnocení

0x

Může to být i nevhodným jídlem před spaním . jednak množství,jednak pozdní těžké večeře...Pivo před spaním mám na doporučení lékaře ze zdravotních důvodů

baba1
hodnocení

0x

Zbytečně se trestáte, podle mě 3 piva denně není žádný alkoholismus ale zdraví prospěšná dávka vit. B. Četla jsem, že praví štamgasti vypili v klidu i 15 piv a klidně se po svých odebrali domů. Můj manžel si každý den po práci došel se džbánkem, a taky nebyl alkoholik, zkrátka měl pivo rád, není za co se stydět. Taky mám pivko ráda, hlavně v létě když je vedro, není nic lepšího.

houbes*
hodnocení

0x
Tělo bylo zvyklé na pivo teď mu ta chmelovina chybí. Já bych to řešil nealkoholickym pivem. Vždy před než půjdete spát si jedno nealko vypijte. Uvidíte jestli bude nějaké zlepšení. Jinak vám držím palce. Máte silnou vůli nepít přes pracovní dny. Určitě se musíte i lépe cítit s cistou hlavou. Jinak 3 piva denně není zase až tak moc ale už je to na hranici závislosti. Kloubouk smekam jestli to vydržite jelikož ty pivní víkendy vás tam zase na to rozcestí posílají. U vás bych asi přestal úplně a řešil to denně jedním nealkem cca 30 min pred spaním. Snad osalite navyklé tělo a usnete dříve ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]