Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemohu najít říkadla

Od: hankapimi® odpovědí: 6 změna:

Zdravím milí přátelé a rádci.

Už týden se mi přemílají v hlavě různá žertovná říkadla k velké radosti mých vnuků.

Podrž mi tu lať, nepraští tě ať..

V těžkém boji vydrž, ať nepadneš nýbrž...

Umřel nám kanárek, od tetičky dárek. Kočka ho sežrala, ta potvora stará...- a dál si nemůžu vzpomenout (je tam z bidýlka, nechala jen křidýlka) a nemůžu to nikde najít. Něco se mi mate, že by to mohl být Vodňanský-Skoumal, ale nejsem si jistá. Je tu někde lepší "hledač", než jsem já?

Děkuji moc a přeji pěkný den

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Zdravím.

Drahně let jsem našim vnoučatům recitoval a poslední léta recituji pravnoučatům u vánočního stromku(oni to chtějí):

Umřel nám kanárek, od tetičky dárek.

Kočka ho sežrala, ta potvora stará.

Ona ho srazila z bidélka, zůstala z něho jen křidélka.

Až k nám zas tetička přijede, nového kanárka přiveze.

Už ho nedám sežrat kočce, ať si dělá třeba co chce...

(Snad je to oficielní verze.)

hodnocení

Amos,

díky, to je ono ! Ale pořád pátrám, odkud jsme ty ptákoviny vzali?

Zas přijďte s podobným dotazem - čím větší ehm blbinka, tím víc vrtá hlavou *smich*

Ale domnívám se, že sežraný kanárek má původ v Lacinově Čtení o psaní. Jen si to momentálně nemůžu ověřit.

hodnocení

0x
Já ji také znala,tu o tom kanárkovi. Ale jako píseň. A nevzpomenu si,jak to bylo dál *nevi*
lidus*

Denny, nevím jestli si to nepletete s písničkama od Milana Hlavsy, ale ta o kanárkovi pokračuje jinak.

jabraka*
hodnocení

0x

Nemá cenu si mačkat paměť ke stáru.Stačí si pustit You tubea je tam hafo říkanek a písniček.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]