Zdravím mám po kolaudaci rod.domu v prosinci 2019, zápis do katastru leden 2020. Kdy se musim přihlásit k dani z nemovitosti? Musím stihnout ještě dnes? Dekuji
pokud můžete, tak dnešek stihněte. Dnes je poslední termín pro přiznání daně z nemovitosti. Ale není až taková katastrofa přijít týden po termínu. Sice se na vás budou podezřívavě dívat, ale penále vám nedají.
doplněno 31.01.20 11:24:
nevím kolik dělá penále za den. Asi to budou nějaká procenta. Jen si vzpomínám, že jsme v říjnu kupovali domek a na daň z nemovitosti jsme si vzpoměli v březnu. Přihlásili jsme se, zaplatili nějakých pět stovek a šli jsme domů. Penále nám nedali.
Problém ale nastává ve chvíli, kdy domek nepřihlásíte a finančáci vás vyhmátnou sami. Pak se ta nezaplacená daň může prodražit, penále a pokuta za 5000,- a podobně.
shinok
kdyby přece jen penále, jaká to může být částka? Odhadem
Doufám, že se ozve i někdo znalejší, ale podle mne ... Do daňového přiznání se píšou i údaje z katastru, ne? Takže bych vycházel ze zápisu do katastru a daňové přiznání podal až příští rok. Ale určitě nic nezkazíš, když třeba zavoláš na FÚ a zeptáš se tam.
id
Tazateli, správná odpověď je od @ figurka. Od @ hm odpověď raději nečtěte, ať vás to neplete.
...kdyby někdo řešil podobnou situaci... Zavolal jsem FÚ, řekli mi že datum 31.1. se na mě vztahuje protože kolaudace proběhla v minulém roce (prosinec) ,, nepotřeboval jsem žádné papíry vše vytáhli z katastru, ochotně mi pomohli vyplnit přihlášení nemovitosti k dani a bylo hotovo. Děkuji za rady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.