Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem muzikantům,prosím vás,nejsem si jistá v jákém taktu je tato písen,zda 4/4 nebo 3/4.Písen zpívá třeba Spirituál kvintet,nebo Greenhorns...Děkuji za pomoc
2x
Vidím že nejen vy, ale i poradce Hop má trochu problém slyšet rytmus.
Tahle skladba je velmi pomalá 4/4 balada a slova proud, mám a druhá půlka slova neu mím se zpívají na první dobu taktu. Začněte zpívat od slova proud, jeden řádek je jeden 4/4 takt.
Proud ... ... jak přejít
mám ... ... proč neu
mím ... ... se nad něj
vznést... atd rytmicky stále stejně
Až chytíte rytmus, přidejte i začátek se slovy ten širý. Tady názorně vidíte prastarou muzikantskou fintu, kdy skladba nezačíná na první dobu, ale na čtvrtou dobu předcházejícího taktu. Téhle fintě se říká předtaktí.
doplněno 31.01.20 10:20:
nikoho z ničeho neobviňuji, jen uvádím jednu věc na pravou míru.
Slova ten širý , jak přejít , proč neu , se nad něj se zpívají jako trioly na čtvrté době. Ne na druhé.
Pusťte si You tube a pomalu počítejte
tačtvrtá
raz dva tři tačtvrtá
raz dva tři tačtvrtá
Nevím proč mě obviňujete ze sluchových problémů, když tvrdím v podstatě to samé. A rozdělení na konkrétní takty (délku jednotlivých tónů a rychlost) čtyřdobého rytmu je už poze záležitostí notového zápisu. Ale přít se nehodlám...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.