Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jak je to s tou závislostí na spreji/kapkách do nosu? Píše se že se mohou používat max. týden při používání 3 krát denně 1 vstřik aby nevznikla závislost.
Když si ale v drtivé většině stříkám jen před spaním jelikož přes den to vždy nějak šlo, tímpádem je užívám jen jednou denně. Chápu dobře že když je užívám takto že se mohou používat i přes týden?
Při používání pravidelném se naopak sliznice nafouknou a občas může vzniknout i alergie - kdykoliv jsem kupoval kapky do nosu, všude mi to tloukli do hlavy. Jen od alergologa (resp. ORL) předepisují spreje/kapky pro dlouhodobé užití.
Čím kratší doba používání tím lépe. Týden je hranice, den nebo dva navíc ok. Ale dál už ne. Nos (sliznice) si zvykne a bude chtít svou dávku pravidelně a to je ta závislost. Bude se ti pak špatně dýchyt, že budeš mít nutkání sprej zase použít, ale už to nebude o rýmě, ale jen o závislosti. Osobně jsem se toho zbavoval asi dva roky, kdy se mi špatně dýchalo, než se to zase srovnalo.
Zde jde spíš o psychickou závislost, kdy se stane, že je v noci ucpaný nos a protože třeba sanorin báječně pomůže, tak si nakonec jedinec kápne pro jistotu na noc, ať má klidné spaní. A je to tu. Přítel si kapal takhle několik let. Nakonec se toho zbavil, když onemocněl jinak a nechtěl křížit léky. Tak si ten Sanorin prostě zakázal. A šlo to. Dnes už o něm ani neví.Chce to vůli, jako každý návyk.
Jsou to hrozné dryjáky. Já vím, že mám ryp*k závislej na kapkách, ale co nadělám. Když si totiž vezmu i to jaké beru další léky tak nosní sprej je už to nejmenší i když ne nejlevnější. Měsíčně do nosu naleju dvoje kapky což znamená při nejlevnějších u dr.max 79kč/ks x 2 = 158kč a v podstatě za nic
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.