Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Závislost na spreji do nosu

Od: nachlazen odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

jak je to s tou závislostí na spreji/kapkách do nosu? Píše se že se mohou používat max. týden při používání 3 krát denně 1 vstřik aby nevznikla závislost.

Když si ale v drtivé většině stříkám jen před spaním jelikož přes den to vždy nějak šlo, tímpádem je užívám jen jednou denně. Chápu dobře že když je užívám takto že se mohou používat i přes týden?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Při používání pravidelném se naopak sliznice nafouknou a občas může vzniknout i alergie - kdykoliv jsem kupoval kapky do nosu, všude mi to tloukli do hlavy. Jen od alergologa (resp. ORL) předepisují spreje/kapky pro dlouhodobé užití.

hodnocení

1x

Čím kratší doba používání tím lépe. Týden je hranice, den nebo dva navíc ok. Ale dál už ne. Nos (sliznice) si zvykne a bude chtít svou dávku pravidelně a to je ta závislost. Bude se ti pak špatně dýchyt, že budeš mít nutkání sprej zase použít, ale už to nebude o rýmě, ale jen o závislosti. Osobně jsem se toho zbavoval asi dva roky, kdy se mi špatně dýchalo, než se to zase srovnalo.

hodnocení

0x

Pokud se nepletu,tak nejde o závislost,ale o to ,že po delší době přestanou pomáhat a poškozují pak nosní sliznici.Stejně jako všeho moc škodí,tak i kapky do nosu.

hodnocení

0x
Konvička na nos by nestačila?

selfova
hodnocení

0x

Řekla bych, že za týden budete mít už po rýmě, tak nebude třeba kapat kapky do nosu, i kyž si kapete jen 1x denně. Je dobré venku nosit i čepici, rýma chce teplo.

hodnocení

0x

Dobrý večer, hledejte informace ...sanorinismus.

Zde jde spíš o psychickou závislost, kdy se stane, že je v noci ucpaný nos a protože třeba sanorin báječně pomůže, tak si nakonec jedinec kápne pro jistotu na noc, ať má klidné spaní. A je to tu. Přítel si kapal takhle několik let. Nakonec se toho zbavil, když onemocněl jinak a nechtěl křížit léky. Tak si ten Sanorin prostě zakázal. A šlo to. Dnes už o něm ani neví.Chce to vůli, jako každý návyk.

rorschach*
hodnocení

0x

Jsou to hrozné dryjáky. Já vím, že mám ryp*k závislej na kapkách, ale co nadělám. Když si totiž vezmu i to jaké beru další léky tak nosní sprej je už to nejmenší i když ne nejlevnější. Měsíčně do nosu naleju dvoje kapky což znamená při nejlevnějších u dr.max 79kč/ks x 2 = 158kč a v podstatě za nic

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]