Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Extrémní únava a bolest hlavy

Od: ospala odpovědí: 21 změna:
Dobrý den,asi tri měsíce trpím velikou únavou a bolesmi hlavy. Spim 9 hodin denně minimálně a presto jsem šíleně unavená. Jsem po maturitě a 2 mesicich vojenského vycviku,kam jsem musela absolvovat spoustu dukladnych vyšetření. Tehdy se nic nenašlo a ja byla plna sil. Nyni to na mě ale dolehlo a ja jsem jak bez života. Odběry nic neprokazaly(mela jsem podezření na prechozenou mononukleozu). Nevim co delat,velmi me to trápí,driv jsem žila a byla nezastavitelna a nyni jsem jak důchodce. Prosím poradte co dělat kdyz praktická lekarka nepomohla

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

I hloupá chřipka dokáže dospělého a vitálního člověka vyřadit na 2 a více týdnů. Co doporučit, než další vyšetření u lékaře.

houbes*
hodnocení

1x
Tak jsem po tom pídil a vyčetl jsem pokud máte doma psa a nebo jiné zvířátko, můžete mít parazity v těle a ty způsobí únavu, dokonce jak píšete bolest hlavy .

houbes*
hodnocení

0x
Tak nějak jako ty se cítím již delší dobu. Doktorka mi řekla, že málo piju vodu a dotoho piju hodně kávu, která odvodňuje. Určitě to bude životosprávou ale jak pomoci opravdu nevím jelikož i já s tím bojuji a výsledky nemám. Dřív jsem hodně sportoval, tak nevím vrátit se ke sportu? Běh,kolo atd?
ospala
hodnocení

Ja sportuji vic nez dost. Zavodne dva sporty a životospráva si myslim ze dobré..ale je pravda ze kavu piju vic nez predtim a vodu tak ani ne dva litry denne
houbes*
No bude to na delší konzultaci s lékařem. Prostě oni musí na CT zjistit alespoň proč tě bolí hlava. Může to být i z vyčerpání ze sportu, když píšeš, že sportujes hodně..
ospala
hodnocení

Boxuju,takze jsem to svadela na to,ale dávám si velky pozor,abych nedostavala rány do hlavy a min.dva měsíce uz sem žádnou nedostala,takze tim to take není...nerozumim tomu,je to v mem životě obrat o 360 stupňů...prijdu si jak důchodce

hodnocení

0x

3 měsíce už je dlouhá doba.Hlavně se nenechat uchlácholit doktorama že je to od páteře,psychika,nemyslet na to atd...To jsou oblíbený fráze doktoru když už neví co dál...

Chtít další a další a podrobnější vyšetření.To se jim nechce stojí to peníze ale máte na to nárok.

Ve hře muže být někde spící borelioza atd.

ospala
hodnocení

Testy na borelii byly negativní. Nevim jak pokračovat..jestli neurolog nebo jen zkusit nejake vitaminy...

hodnocení

0x

Poctivý základní vojenský výcvik dá zabrat o pořádnému chlapovi,natož tak ženě.A pokud jeden není zvyklý na velké výkony, pak se není co divit únavě,pokud se přidá viróza či jiné "onemocnění"=není se co divit!A pokud sportujete víc než dost jak píšete výše a vše závodně? Co se pak divíte?!

doplněno 30.01.20 21:00:

Jana 222 -když je mladá,plná síly tak proč si stěžuje? asi tak úplně ty tři věci OK nejsou jinakm by nevznesla dotaz.

Tazatelka - pár let na vojně mám za sebou a věřte že jsme měli v nejen v přijímači záhul větší než běžné přijímače VZS - ktom ještě mimo voj.výcvik denně 6 hodin učebnaa k tomu všechny povinnosti vojíka.Po příjímači zbytek do dvou let totéž-základáci měli druhý rok více méně veget na rozdíl od nás. Kolikrát jsme padali doslova a do písmene na hubu. Si říkám,že pokud bych já osobně někdy udělal takový výcvik záklaďákům jako jsme měli-tak asi dodnes sedím a nebrali by to jako náročný výcvik ale šikanu!

Prostě to berte tak ,že vás něco skolilo a bude to chvíli trvat než se dostanete do normy.tak se klidně ještě víc rozčilujte co Vám píši . Holt skušenosti jsou skušenosti!

@diesel

Tak nevím jestli ze sportu i hodně aktivního bolí nepřetržitě hlava a člověk je unaven a jako v duchodcovském věku.

To pak musí být všichni špičkový a vrcholový sportovci kteří vlastně trenují,sportují a makají denně od rána do večera padat unavou na záda...

V aktivním sportu bych problém neviděl.Slečna je mladá plná síly

ospala
hodnocení

Jsem zvykla na zátěž a vzdy me naopak naplnovala energií,ale dnes je tomu jinak. Sportuju tak,aby me to fyzicky ani duševně nezničilo ale zároveň mela dobre výkony.žádnou virozu jsem neměla,prostě najendou to na me padlo,jsem ve skole tri hodiny,přijď domů totálně znicena a před tréninkem si musím jít lehnout,přijdu z tréninku a jdu spát. Je to úplně az takova smrtelná unava,nemůžu se do ničeho dokopat,nejsem lina,jak si kde kdo mysli,jen prostě k smrti unavená

hodnocení

0x
Zdravím.
Po tom všem, co jste prodělala za stresy...
Psychické a fyzické vypětí by se mohlo jednat o tzv. syndrom vyhoření.
Nejsem lékař, abych zde opět nedostala políček, jak je to zvykem :-D
Ale, kdysi jsem prodělala přesně to stejné.
UŽ pouhé vstávání z postele byl horor, nejraději bych prospal celý den.
Bolest hlavy a neskonalá únava mě donutily navštívit lékaře (psychiatra).
Chronický únavový syndrom doktoři také odhalují těžko, může to být další možnost.
ospala
hodnocení

Jejejej,to mi ani neříkejte...jak jste to vyřešila s psychiatrem pokud se mohu zeptat? :)

Vyřešila. Hospitalizace na psychiatrickém oddělení a následná medikace.
Nebojte se toho, jsou tam skvělí a fundovaní odborníci. Samozřejmě, že tam nemusíte, je to dobrovolné, alespoň v tomto případě ano.
Ale být Vámi, tak tam jdu. Přece se nechcete dál trápit a tři týdny není zase až tak moc.
Každopádně je záhodno,abyste vyhledala dobrého psychiatra a následně se o všem s ním poradila.
Držím palce !

hodnocení

0x

Zkuste přijít na to, co se před těmi cca 3 měsíci změnilo. To by mohl být první krok.

Bylo by vhodné udělat i testy na mykoplasmu, ta umí taky potrápit. Celkové výtěry, celý kompletní panel z krve včetně respiračního panelu, některé bakterie jsou dobře skryté. Také chlamydie a další breberky mohou být na vině. A pokud opravdu nic, pak únavový syndrom je opravdu prevít. Možná se stalo že se organismus vyčerpal a nyní se nějak nedokáže vzpamatovat. Na vině může být i psychosomatika- stres dokáže taky divy.

hodnocení

0x

Dobrý den,někdy to trvá dlouho,než se na něco příjde,není to tak jednoduché.Že může přijít unava z vyčerpání a jakoby se to nemůže odpočinkem dohnat,to se může stát.Ale ta bolest hlavy k tomu,bych nepodcenovala,přesto,že může být od páteře po výcviku+vydej sil.Já být vámi,bych navštívila lékaře,který se zabývá čínskou medicínou,vyšetření třeba dle jazyka,může napovědět,kam ještě vyšetření směrovat.Zeptám se,nemohla jste přijít do kontaktu s nějakými chemikáliemi ,viz výcvik?Někdy i impregnované oblečení,může udělat problém.Co bych začala před dalšími vyšetřeními.Očistu střev a každý den vypít sklenici červstvé štávy z červené řepy,pokud nejde o nic závažného a potřebujete nastartovat,měla by pomoct.Ze začátku pití,můžete pocítit že se vám trochu bude točit hlava,ale toho se nelekejte,je to jen,že se vám vyplaví toxíny z jater do krve.Na bolení hlavy,bych doporučovala akupunkturu,pokud je třeba od páteře.Vše mám odzkoušeno.K lékaři ale nepřestávejte chodit,ono ještě nějaký ten odběr krve,na různé věci,neuškodí.Jo a ta štáva z řepy,pokud brr..,můžete si ji přichutit.

ospala
hodnocení

Děkuji za rady :)
Je pravda,ze při jedné z akcí v plynu jsem se trošku popalila-oblicej,ruce...jednalo se o nejakou látku vyvolavajic bolest a zvraceni,ale vzhledem k tomu ze to melo vice lidi a cca do týdne to preslo,nekladla jsem na to důraz.
Dam na Vás,dekuju

hodnocení

0x

A nemohla jsi třeba při tom vojenském výcviku třeba otěhotnět? *zmateny*Tomu by ta únava bez zjevných příčin vyloženě odpovídala.

ospala
hodnocení

Určitě ne,těhotenství vyloučeno:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]