Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Muze me propustit driv?

Od: ertal odpovědí: 12 změna:
Dobry den. Mam podepsanou dohodu do 29.2., dneska prisel novy pan na zauceni a pry uz ma smlouvu od 1.2. A ze v pondeli nastoupi.
Chci se pripravit na vedeni co mi rekne odpoledne.
Nemuzou me pustit driv nez je uvedeny datum ze?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Upřesněte prosím, jakou máte podepsanou "dohodu". Dohodu o provedení práce? Dohodu o pracovní činnosti? Nebo dohodu o rozvázání pracovního poměru?

hodnocení

2x
A už zase tazatel operuje neexistující "výpovědí dohodou".

ertal
hodnocení

Jsem prekvapen ze si za me sehnali nahradu. Nemohou me vyhodit drive?

Je vidět názorně,že nikdo není nenahraditelný!

Jak můžete být překvapen, že si za vás sehnali náhradu, když píšete, že jste "dal výpověď dohodou"? Vy sám jste se rozhodl ukončit pracovní poměr a předpokládám, že zaměstnavatel za vás potřebuje nějakou náhradu, tak se nedivte, že tam mají místo vás nového člověka.

hodnocení

0x

Pokud se jedná o zkušební dobu tak mohou.

Ve zkušební době může kterákoliv strana ukončit pracovní poměr okamžitě, jinak bývá pravidlem, že nového pracovníka někdo zaučí a tím pádem jsou tam určitý čas oba.

Asi záleží jakou máte dohodu-jestli je to dohoda =zkušební lhůta=pak můžou.Pokud jste ve výpovědi dohodou=pak jedině nová dohoda.

ertal
hodnocení

Asi jsme se spatne pochopili. Jsem v trvalem pracovnim pomeru, po roce jsem dal vypoved dohodou k 29.2. a to je podepsane takto.
Proto se ptam jak to je. Jestli me muzou vyhodit takhle driv nebo musi dodrzet do 29.2.

Jestli máte podepsanou dohodu o rozvázání pracovního poměru k 29. 2. 2020, tak vás určitě dříve nevyhodí. Vyhodit by vás mohli jenom pro zvlášť závažné porušení pracovních povinností, ale pokud se vás tohle netýká, tak můžete být v klidu.

Tedy máte zaměstnání na HPP a podepsal jste dohodu o ukončení pracovního poměru ke dni 29.2. tedy do 29.2. budete zaměstnanec dané firmy. POchybuju, že by Vás chtěl někdo propustit dřív. Nejprve potřebují zjistit, jak dobrý pracovník je ten nový. Stává se, že někteří lidi po několika dnech dají výpověď ve zkušební době. Proč by riskovali, že na tu pozici nebudou po dobu minimálně několika dní nikoho mít?

hop®
hodnocení

0x
Mohou Vám říct, abyste už nechodil do práce a "nepřekážel" tam, ale ten měsíc musí zaměstnavatel normálně zaplatit.
Jen mě napadá, nebudete nového kolegu zaučovat?

hodnocení

0x

Myslím si, že v případě DPČ by měla být 15 denní výpovědní doba. Ale záleží na tom, jak je daná pracovní smlouva formulovaná. Nemusí být nároky na stejný počet hodin v každém měsíci. Takže sice daná dohoda o provedení práce může být ukončena v určité datum, ale dotyčný zaměstnanec stejně nemá odpracovaný určitý počet hodin a pokud je výdek nižší než 3000 Kč tak by případně musel zaplatit ještě zdravotní pojištění.

doplněno 30.01.20 15:30:

Už jsem si přečetl Váš další příspěvek. Tedy máte zaměstnání na HPP a podepsal jste dohodu o ukončení pracovního poměru ke dni 29.2. tedy do 29.2. budete zaměstnanec dané firmy. POchybuju, že by Vás chtěl někdo propustit dřív. Nejprev potřebují zjistit, jak dobrý pracovník je ten nový. Stává se, že někteří lidi po několika dnech dají výpověď ve zkušební době. Proč by riskovli, že na tu pozici nebudou nikoho mít?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]