Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řídnutí vlasů

Od: matyas* odpovědí: 9 změna:
Jsem kluk, je mi 20 let a v poslední době (cca 1 rok) pozoruji, že již nemám vlasy tolik kvalitní jako dříve. Vždy jsem měl vlasy vlnité, husté a bylo to něco, na co jsem byl vždy pyšný. Před více než rokem se ale všechno změnilo. Vlasy mně začaly řídnout, nejsou příliš pevné, nejsou vlnité, tvoří se mi kouty. Mám pocit, že se to neustále zhoršuje a to má i velký vliv na mou psychiku. Kolikrát se před zrcadlem při pohledu na sebe rozbrečím, necítím se kvůli tomu sebevědomě a trpím úzkostmi. Od doby, kdy jsem zpozoroval změny vlasů, na to pořád, více než rok musím myslit, není den, co by mi to neničilo náladu. S tou zhoršující kvalitou vlasů si připadám ošklivý, jako kdybych chátral a já jsem proti tomu bezmocný, nevím si rady. Někdo řídnutí vlasů vůbec neřeší, ale mně to strašně ničí život. Kdybych měl normální vlasy jako vždy, uvědomuji si, jak by se mi ohromně ulevilo a byl bych šťastný. Nevíte, co by mohlo pomoct? Pomohl by psycholog? Děkuji za rady

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Ty stresy situaci zhoršují. Zlepši stravování- ryby, ořechy, panenské oleje, cereálie, zelenina, hlavně listová,... abys měl dostatek minerálů a vitamínů na zkvaltnění pokožky a tím pádem vlasů. Hlavně hořčík, zinek, křemík, železo a vitaminy B. Stres je rychleji odčerpává. Jak jsou na tom Tvoji předkové, dědové, otec? Ti jsou vlasatí?

Jinak u chlapů se s tím tak nějak počítá a pro některé ženy je to sexy. Určitě raději chlap bez vlasů, než pupkáč.

ladycat*
hodnocení

2x

Nejdřív se nechte ostříhat (na cca 2 cm) u nějaké dobré kadeřnice a taky Vám může poradit ohledně vlasů. Mně taky pomohla kadeřnice. Pak si zajděte na vyšetření štítné žlázy a na kožní. Užívejte vitamíny, buď ve formě potravin nebo léků.

Nejen, že mnoho mužů má podobné problémy jako Vy, ale i ženám vypadávají vlasy. Nemusíte z toho mít smutky (depresí bych to nenazývala), o nic hrozného nejde.

Souhlas hlavně s první částí - jen bych to stáhl až na 0,5-1cm.

ladycat*

Schválně jsem napsala vyšší číslo - ne každému totiž tak velmi krátké vlasy sluší. Třeba se domluvit s kadeřnicí.

helen*
hodnocení

1x
Zkuste alpecin - kofeinový šampon. Jsem sice žena, ale v urcitem období mi extrémně padaly vlasy a tohle skutečně pomohlo. Po delším používání mi vlasy padají opravdu minimálně, skoro vůbec.
Jinak nepřemýšlel jste, že byste si vlasy oholil uplne? Někomu to vylozene slusi a rozhodně to vypada lepe nez proridle vlasy. Pokud vam to opravdu působí vazne psychicke potize, v krajním případě si můžete vlasy nechat nastřelit. Je to ale pomerne drahé a procedura je docela narocna.
ladycat*

Padání vlasů je podle mě stejně časté jak u mužů, tak u žen.

hodnocení

0x

Nechte si vyšetřit štítnou žlázu. Zkuste využívat přípravek z lékárny Biotín plus, zlepšuje stav vlasů, nehtů, kůže. Důvodu zhoršení stavu vlasů může být celá řada, bud vám v těle něco špatně funguje, nebo nedodáváte v potravě všechny potřebné látky.

figurek*
hodnocení

0x

no nevím. Prý je to hlavně věc hormonů a s těmi nenaděláte nic ani vy, ani psycholog.

Jestli vás to utěší, jistý Vladimír Ilijič měl pleš v jednadvaceti.

hodnocení

0x

A co dědičnost? Kolik vlasů má Váš otec?

Děje se to i po některých lécích. Neberete nic?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]