Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Placení popelnice bezhotovostně

Od: suzymon® odpovědí: 33 změna:

Dobrý večer. Vždycky jsem si došla zaplatit popelnici osobně a dostala ty nálepky, které si pak lepím na popelnici, aby popeláři viděli, že jsem zaplatila. Letos se mi tam nějak nechce a tak to chci zaplatit přes interbanking. Ale přemýšlím o tom, jestli mi pak přijdou ty nálepky poštou, nebo jak to pak evidují, že mám zaplaceno? Nějak se mi nechce věřit, že by pak oni platili poště za dopis s nálepkama. Víte někdo jak to pak probíhá? Děkuji.

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

U nás to mají dotaženo k dokonalosti. Zaplatíte přes internet, pak se zvednete a jdete si na úřad pro nálepky, které si nalepíte.

hodnocení

:-D No toho jsem se právě obávala. Že to zaplatím a oni pak pošlou tu zpětnou vazbu, že platbu obdrželi a výzvu, abych si šla vyzvednout ty nálepky. *zed*

pckop, to není dokonalé, já nemusím nikam.:)

hodnocení

2x

U nás to je nejjednodušší. Zaplatím přes internet. Na popelnice se u nás žádné známky nelepí. Takže starosta ví, kdo má zaplaceno,ten dotyčný může dál klidně produkovat odpad. Žádné cesty na úřad, stačí jen pár kliků. Jaga

lipanek
hodnocení

1x

Máte ověřeno, že se lepky na rok lepí? U nás to minulý rok také zrušili.

Jezdí TS a mají seznamy, kdo zaplatil, lépe kdo nezaplatil, těch není zase tolik a lépe si to pohlídají.

V rámci úspor /zelená planeta/ se od polepů ustupuje.

111®
hodnocení

1x

v Brně se nelepí nikam nic, zaplatí se podle chuti, osobně nebo z účtu, akorát se nesmí zapomenout poslat oznámení o osobách za které se platí. Letos prvně mají důchodci 70+ popelnice zdarma

doplněno 30.01.20 11:51:

tady je ještě oznámení: apl.brno.cz/...

70
Všichni už asi pochopili, že pro každého občana platí pouze takové poplatky, jaké jsou stanoveny v místě jeho bydliště a proto např. Suzymon bude muset zaplatit poplatek i po dosažení 70 let :)
hodnocení

111, děkuji za odkaz, kde je to jasně napsáno. Zajímavá informace. Tak asi budou v Brně páni konšelé opravdu velmi štědří, nebo si to spočítali a zjistili, že v Brně se moc lidí sedmdesáti let nedožívá, tak mohou dělat takováto velkorysá gesta. :-D Na to jsem se sice neptala, protože by mne ani nenapapadlo ptát se, jestli musím popelnici platit. Mně šlo o to, že se mi tam nechtělo jít, tak jsem to chtěla zaplatit z domova, ale jelikož tady se známky lepí, tak bych tam musela stejně pro ty známky. Já platím 650 ročně a myslím si, že to je celkem normální cena. Měla bych to samozřejmě raději zdarma, kdo by nechtěl, ale u nás se to nestane. :)

111®

@suzymon: no loni to bylo ještě za 500,-/osobu...

suzy,...Brně páni konšelé opravdu velmi štědří...jinde jsou štědřejší a neplatí se nic.

hodnocení

0x

Jak kde, páč na jednom místě mi přijde na konci roku známka na další rok, a smlouva, kterou mám podepsat a vrátit. V únoru pak přijde faktura na rok.

Na druhém místě zaplatím v únoru převodem 500Kč, letos to bude více, a o nic se nestarám. Známky se nelepí.

hodnocení

Nojo, ale u nás se známky ještě lepí.

Takže pak dojít pro známku.

hodnocení

0x

Dobrý den. U nás to máme už třetí rok tak, že zaplatíme přímo na úřadě nebo přes int. bankovnictví. Pokud tam jdu osobně, tak zaplatím a dostanu potvrzení. Ale žádné nálepky už nedostáváme. Prostě popelnici vyvezou. Jak to dělají s neplatiči, nevím. Pro ty nálepky si asi busete muset zajít. Pochybuji, že by je poslali poštou.

hodnocení

Tak já všem děkuji a zítra tam zavolám, nebo tam teda dojdu a zeptám se pro příště. Také se mi nezdá, že by na vlastní náklady zasílali ty nálepky lidem poštou. Tak buďto v tom mají nějaký systém, kterým pak předávají popelářům informace, nebo to je pitomost platit bezhotovostně, když tam pak člověk stejně musí jít. *co*

suzymon, ještě se najdou slušní lidé, kteří za dobrou radu poděkují.

Děkuji za poděkování.

70
Sedumdesátníci prý už nic platit nemusí, není to snad uzákoněno od letoška?

hodnocení

Tak už to vím. Zaplatit mohu bezhotovostně, ale pro známky si musím dojít, nebo si je mohu nechat poslat poštou, nebo kurýrem na dobírku. Známky se u nás na popelnici lepí, není to malá vesnička kde teda asi pan starosta ví o každém obyvateli všechno. Jinak tomu, že sedmdesátníci už nemusí platit popelnici bych se móc divila, ledaže bych teda už "natáhla brka" a žádný odpad bych tím pádem neprodukovala :-D. Tato informace se mi z tohoto důvodu moc nezdá a hledat to ani nebudu, protože to není logické. Možná mají někteří lidé nějakou "úlevu", když je jejich důchod nedostačný, což ale není můj případ. Bezhotovostní platba je hlavně určena těm lidem, kteří jsou nepohybliví a nemohou si pro známky dojít. Ale pak musí zaplatit samozřejmě i tu dobírku.

suzy, když někdo napíše "snad uzákoněno od letoška", tak si řeknu, kdyby to byla pravda, tak napíše, že to je tam a tam napsáno. To je jen zbožné přání.

70
V různých městech se platí různě, u nás v Brně je to nově platné od letošního roku 2020(děti do 4let a lidé od 70ti let - bez poplatku!), takže si to musí každý zjistit sám podle svého bydliště :)
hodnocení

" 70", to co tady píšete, není vůbec pravda. Měl, nebo měla byste si to napřed pořádně přečíst, než začnete podávat nepravdivé informace. V Brně jenom sedmdesátiletým lidem a dětem do 4 let, snížili roční poplatek na 500Kč. Nebo jste vůbec nerozuměl tomu, co se tam píše. A to by bylo ještě horší, protože takto vznikají fámy.

Kdo nemusí platit komunální odpad?

Poplatek za komunální odpad se neplatí za dítě do 3 let věku, které bylo umístěno do dětského domova, školského zařízení v rámci ústavní nebo ochranné výchovy, příp. do školského zařízení pro preventivní výchovnou péči na základě smlouvy nebo rozhodnutí soudu.

Dále jsou od plateb za komunální odpad osvobozeny osoby, které jsou umístěny do zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc na základě žádosti zákonného zástupce, obecního úřadu anebo rozhodnutí soudu.

Za odpad dále neplatí ani ti, kteří byli umístěni do domova pro osoby se zdravotním postižením, do domova pro seniory, do chráněného bydlení anebo domova se zvláštním režimem.

70
Suzymonko - kde jste tohle vzala? To by nás opravdu zajímalo, kde je takové tvrzení k přečtení. Nebo si děláte legraci?
@70 - vždyť odkaz je přímo na Poplatek za komunální odpad - stačí kliknout
nov

Pro rok 2020: brno.cz/...

70
Nov *palec* Potvrzuji, že stačí kliknout! *smich*
mnd®

Od: suzymon®

dnes 10:44 [nahlásit]

" 70", to co tady píšete, není vůbec pravda. Měl, nebo měla byste si to napřed pořádně přečíst, než začnete podávat nepravdivé informace. V Brně jenom sedmdesátiletým lidem a dětem do 4 let, snížili roční poplatek na 500Kč. Nebo jste vůbec nerozuměl tomu, co se tam píše. A to by bylo ještě horší, protože takto vznikají fámy.

Kdo nemusí platit komunální odpad?

Poplatek za komunální odpad se neplatí za dítě do 3 let věku, které bylo umístěno do dětského domova, školského zařízení v rámci ústavní nebo ochranné výchovy, příp. do školského zařízení pro preventivní výchovnou péči na základě smlouvy nebo rozhodnutí soudu.

Dále jsou od plateb za komunální odpad osvobozeny osoby, které jsou umístěny do zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc na základě žádosti zákonného zástupce, obecního úřadu anebo rozhodnutí soudu.

Za odpad dále neplatí ani ti, kteří byli umístěni do domova pro osoby se zdravotním postižením, do domova pro seniory, do chráněného bydlení anebo domova se zvláštním režimem.

suzymon: nevím,kde jste vzala tyto staré informace.Včera jsem byl zaplatit a u nás v Brněneplatí popelnice děti do čtyř let a senioři nad sedmdesát let. Je to i v novinách.

Placení popelnice bezhotovostně
hodnocení

No kde bych to asi vzala. Na internetu jsem to vzala. A docela chápu, že jsou osvobozeny děti do věku 4 let, ti toho odpadu zase moc nevyprodukují, ale co nechápu je, že teda neplatí i osoby od sedmdesáti let. Mně je o 2 roky víc a nevšimla jsem si, že bych snížila produkci odpadů na takové minimum, že bych jednou do 14 dnů nenaplnila normální popelnici. Jsem sama, takže já osobně potřebuji vyvážet popelnici 2 x do měsíce. Ale to je vedlejší. Takže jestli mají všichni sedmdesátiletí "Brňáci" opravdu taková privilegia, tak je to docela zajímavý precedens a my ostatní bychom měli požadovat to samé, napříč celou republikou. Jak je vidět, tak na to teda města mají všude, odvážet zdarma odpad za lidi, kteří dosáhli věku 70 let. I když teda dost dobře nevím, kdo to teda za ně platí. A také by mne docela zajímalo, jestli pětileté dítě vyprodukuje víc odpadu za týden, než sedmdesátiletý občan. Ale to podstatné není, podstatné je to, že když to jde v Brně, mělo by to jít všude jinde. Ale je možné, že jsem něco špatně pochopila já. A pokud tomu tak je, tak se omlouvám a kaji.

plina

A docela chápu, že jsou osvobozeny děti do věku 4 let, ti toho odpadu zase moc nevyprodukují, ..

.Omyl, malé děti vyprodukují více odpadu v podobě plínek jak dospělý člověk. Ale pravděpodobně úřady chtějí ulehčit domácnostem, kdy je maminka na mateřské do věku 4 let dítěte.

hodnocení

No to nevím, už dlouho jsem neměla doma žádné mimino.:-D Ale sousedka má, tak se jí zeptám, jestli za týden naplní plnou popelnici plínkama. A už ji vidím, jaký výraz bude mít v očích. Bude si myslet, že mi "hráblo" :-D. Ale já jí to vysvětlím a řeknu jí jak jsem na to přišla.

hodnocení

0x

Ač je to nelogické, i u nás popeláři koukají na každou popelnici a požadují a větších popelnicích známky rovnou dvě. Důvod netuším. Poplatky za odvoz jsou vyhláškou upraveny v každém městě či vesnici. Kdo neplatí, ten je "popotahovaný"...

Tím, že nevyvezou jednu popelnici se problém nevyřeší.

Nerad bych se pletl, ale myslím, že celkové částky na fakturách nejsou podle počtu popelnic. Buď je to na "hlavu" nebo na kila odpadu. Ale opět - jak kde.

joudic*
hodnocení

0x
ja platim 900 a ikdyz ne, tak to vyvezou i tak, kdyz je popelnice pred branou.. paradox je, ze neprodukuju skoro zadny odpad a staci mi vyvoz mesicne, ale platim pres 10tis rocne.
lipanek

joudic v 6.50 -? ja platim 900? + ale platim pres 10tis rocne?

Nějak se v tom ztrácím, na to, že není žádný odpad.

joudic*
:-D jo koukam jaky jsem matematik tesne po probuzeni, zamozrejme jen rocne 900 *smich*, vubec mi to nedoslo, ze to by bylo nejak moc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]