Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fotka obrazu na webový banner

Od: luliandra odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

mohl by mi někdo, prosím, poradit, jak je to s autorskými právy? Kdysi jsem si koupila obraz v Ikee. Pokud bych chtěla obraz vyfotit a danou fotku použít pro vytvoření "koláže", úvodní fotky na mém webu, který používám pro podnikání, je to v rozporu s právy autora obrazu nebo řetězce Ikea? Fotografie by nezachycovala celý obraz pouze jeho část, výřez. Kde mohu nalézt konkrétní informace? Také by mě zajímalo, pokud bych chtěla na mém webu použít fotografii celé mé kanceláře, kde mi obraz visí, předpokládám, že to není v rozporu se zákonem...? Děkuji za pomoc.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

2x
Fotku kancelare s obrazem jako dekoraci pouzit muzete, pokud bude jen malou casti fotky a bude z toho zrejme, ze cilem je zobrazit kancelar a ne obraz. Vyrez obrazu ne. Prava na obraz ma autor nebo ikea, byva to i v popisu obrazu na webu a primo na nem, hledejte znacku ©.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]