Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se vztahem, který ani nezačal

Od: saman* odpovědí: 1 změna:

Ahoj všem! Nikdy jsem v žádném diskuzním fóru se svýmy problémy nevystupoval, ale už to sám nevzládnu a byl bych rád za jakkokouliv radu. O co jde? Je mi 24, studuji na vysoké, jsem vedoucím turistického oddílu a mám moře dalších koníčků, jsem vtipný, zábavný, zajímám se o kde co, ale pořád nedokáži najít někoho koho bych měl rád. Vztah jsem nikdy s žádnou slečnou neměl a to co občas vypadalo že by mohlo začít ani nezačalo, už ani nevím proč. Možná jsem měl strach, nevím. Nevím proč mě někdo má rád, když nevím já sám co je na mě hezkého. Myslím že nevypadám zle, tedy mnoha holkám se líbím, říkají to ony, ale já to asi nijak neberu. Někdy v říjnu jsem poznal jednu slečnu, které jsem se líbil již nějakou dobu ( společné předměty na vysoké ) a mne napadlo ji jednou oslovit, protože se mi také líbila atd.. Trávili jsem následně mnoho času a vše vypadalo že bychom spolu mohli i chodit, ale vše se začalo nějak kazit, protože její kamarád, jehož poznala v červenci ji před silvestrem řekl že ji miluje. Což mne sice nepřekvapilo,, protože jsem se s ním párkrát setkal ( a není mi vůbec sympatický a nemám ho rád ) a asi jsem to i čekal. Ona zareagovala s tím, že s nikým nechce chodit, ani se mnou, neboť jsem se jí na to po té co to udělal on, zeptal i já. Asi to byla možná chyba, ale už jsem v tom chtěl mít jasno. Jinak ona s nikým nechtěla chodit, protože jí připadne že jakmile je to oficiální, jestli to tak lze říci, už jí to připadne jako samozřejmost. Po silvestru jsem jí nedokázal nikam pořádně pozvat, bylo zkouškové období a oba jsem toho měli hodně, ale myslím že se mezi námi dvěma i něco stalo. Nevím co, připadala mi odtržitá a také měla období kdy chtěla být sama. Ale nechápal jsem že ten její kamarád jí několikrát někam pozval a jí to nečinilo asi problém. Ale říkal jsem si, že pokud jí mám rád, tak jí musím dát čas a hlavně jí věřit. Ale před nedávnem jsme si po icq spolu psali a když jsem se jí v jednom okamžiku zeptal, protože mi tak připadala, jestli jí něco trápí. Tak mi odpověděla že je to to, že asi nedokáže mít vztah. A s tím že právě asi jeden má, právě s tím kamarádem. To mne doslova položila na zem, protože jsem to nečekal. Následně jsme si psali a i se viděli a zjistil jsem, že z její strany to mezi námi nejde a něco jí mezi námi chybí ( to ale stejné řekla kdysi o tom kamarádovi ) a navíc jí "drtilo" když jsem jí občas něco řekl o tom co si opravdu myslím ( o čemkoliv ), ale to jsem dělal, protože jsem si myslel že jí to nějak probere a snad i pomůže, ale zjevně asi ne. Ale s čím si nedokáži poradit, je to, že nevím jak se k ní chovat. Za měsíc má narozeniny a mám už několik dárků co jsem vyrobil a sehnal, ale nedokáži na její oslavu přijít. Jesli tam bude její nyní přítel, tak to nedokáži unést, prostě mi to bude připomínat mé chyby co jsem udělal a co jsem mohl mít. Ve škole bych se jí nejraději vyhýbal, ale nevím jak to udělat. Pár dní zpátek jsem si na přednášce sedl jinam než obvykle než vedle ní a když jsem jeli následně busem domů, tak jsem nevěděl o čem se s ní bavit, ( ona se mne také ale na nic neptala ) tak jsem mlčel a když jsem vystupoval, tak vypadala že se rozpláče. Nevím co mám prostě dělat, hrozně mi vadí že nám to spolu nevyšlo. Chtěl bych na to rychle zapomenout, ale vůbec to nedokáži, né tím že ji uvidím každý druhý den ve škole. Nemáte někdo nějakou radu? Já si dokáži poradit se vším co mne dosud v životě potkalo, ale v tomhle jsem naprosto bezradný...

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

durancea*
hodnocení

2x

Neumím odpovědět, jen vím, co to je, když člověk takhle před půlnocí přemýšlí a odpověď nikde :)) ...

Malinko si protiřečíš - objektivně se hodnotíš jako zábavný, schopný atd., vzápětí napíšeš, že nevíš,co na tobě holky vidí hezkého a jakto že tě má někdo rád. Drž se toho pozitivního hodnocení a nepřemýšlej nad tím, co by kdyby a proč tě vlastně někdo má rád. Prostě někdy si lidi "sednou", jindy ne. Osobně si myslím, že se lidi zamilují vzájemně, když jsou zrovna v tu chvíli "stejně načasovaní", když právě ve stejnou dobu někoho hledají. A s tím nenaděláš nic.

Ta tvoje princezna - možná je ze stejného soudku jako Ty, neví a váhá. Nebo Ti chtěla tehdy tím v podstatě odmítnutím toho druhého kluka (vyjádřil jí lásku a ona řekla, že žádný vztah nechce) naznačit, ať bojuješ. No a Ty jsi taky trochu váhal, dával jí čas a měl pocit, že zkouškové hltáte oba děsně moc... :)) ... vím, co je to být ve zkouškovém zamilovaná, to pak teda čas na lásku najdu za každou cenu, nějaké odkládání v danou chvíli nejde, zvlášť pokud by šlo o lásku čerstvou! Takže POKUD by o Tebe stála, asi by jí moc to Tvé váhání po libosti nebylo...

Můj názor:

1. buď Tě má ráda a zklamal jsi ji váhavostí a řečma o tom, že jí současný vztah nevyhovuje, Ti to naznačuje

2. nebo Tě má za kámoše, kterému se svěřuje se vším (nevyhovující vztah), sedíte spolu na přednáškách, sedíte vedle sebe v busu ... ( pokud fakt vypadala, že se rozpláče, což nepoznám, zda si namlouváš či ne, tak si mohla od té cesty něco slibovat a třeba si na Tebe myslet)

Závěr: pokud jste si tak blízko, tak často spolu komunikujete apod., zeptej se jí rovnou, pozvi ji někam, sděl své pocity, že prostě nevíš pořád jednu věc: myslel jsi si na ni, ale že máš pocit, že Tě chce jen jako kamaráda - zeptej se jí,zda tomu dobře rozumíš. Natvrdo, jinak se budeš trápit dál a ona třeba taky, nebo bude dál docházet k nedorozuměním (pokud by Tě brala jako kamaráda, co se mu chce svěřovat). Když budeš vědět, jak na tom jsi opravdu, zda chce, abys neváhal a víc bojoval, nebo zda jsi blízký kámoš, podle toho pak budeš moct na ty narozky jít určitě - budeš znát svou roli, budeš s tím srozuměn a vyrovnán a podle toho se tam chovat.

Toť názory unavené maminy, omluv případné chyby. Hodně štěstí a míň váhavosti!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]