Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat na jaké informace mám právo. Jsme dva paneláky a všichni máme byty v osobním vlastnitví a oba vchody jedno družstvo. 4 členové představenstva z toho 3 z jednoho vchodu a další z vedlejšího vchodu. To už mi příjde divný, dříve to bylo buď 3 členové nebo 5, když byly 4 tak dva a dva ze vchodu. Mimo sklepů máme ještě místnosti jako prádelnu, sušárna, kočárkárnu atd.. z toho jsou jen prázdné místnosti, které už dávno neslouží k původnímu účelu. Po odhlasování na schuzce družstva. se kočárkárna pronájímá sousedce, která tam opravuje oděvy tak to je napsáno i v zápisu ze členské schůze.
Když jsem projevila zájem o místnost, bylo zděleno že jsou obsazené a tady je problém. Nikde v žádném zápisu ze schůze družstva není kdy, komu a za kolik a na jak dlouho se pronajímá místnost.
V každém vchodě máme nástěnku ,ale tam to také nikdy nebylo a na web,stránkách družstva to také nikdy nebylo, není , nejsou zveřejněna ani zápisy ze schůzek družstva.. Může si představenstvo samo rozhodovat komu a za kolik tyto místnosti pronajme a odkazovat se na GDPR? Mám dojem, že si spíš představenstvo bezplatně využívá místnosti pro svou potřebu. Jak bych se mohla domoct práva, potřebuji uložit věci z pozůstalosti a sklep 1.5 m2 mi nestačí už teď Prosím o rady a odkazy kde co najdu. Přeji hezký večer.
Jste si jista, že máte byt v osobním vlatnictví a současně jste členkou družstva? To je divné.
Dříve to byly domy města a o správu se stralo OPBH ,pak se to nabídlo k odkupu, jenže nikdo neměl tolik peněz . Aby to bylo výhodné a mohli všichni odkoupit , tak se založilo družstvo. To si následně vzalo úvěr a ten už je zplacen. V názvu máme stále bytové družstvo xxx ,ale byty jsou naše už dávno. Už se to zkoušeli změnit na SVJ ,ale bylo málo hlasů...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.