Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Předčasné zplacení v Equa bank

Od: hrasek odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, plánuji si půjčit 13 000,-kč se splácením po dobu 12 měsíců v equa bank, ale počítám že to splatím dřív, zhruba do třech měsíců, a mě zajímá, jestli bude problém, když pošlu třeba příští měsíc normální splátku, potom 9 000,-kč a ten třetí doplatit zbytek. Důvod těch 12 měsíců je pojistka, protože nevím na 100% že tolik peněz budu mít. V popisu jsem četl že mimořádné splátky a předčasné splacení je bez poplatků, tak se chci ujistit, že je to můj případ a jestli je to pravda.

Předem děkuji za případné odpovědi.:)

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ze zákona je pro spotřebitele předčasné splacení úvěru limitováno pokudou max. 1% ze základu jistiny (dejme tomu zbytku dlužné částky). Většina slušných společností ale mají poplatek 0% už jen z konkurenčních důvodů a nějaké politiky, reklamy...

Takže ano - splatit předčasně bez poplatku lze, musíte ale zažádat nebo informovat jejich klientské centrum, že chcete předčasně splatit. Pouhá úhrada domnělé částky je totiž považována za "předplacení" částek, pak můžete být nemile překvapen doplatkem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]