Nejste přihlášen/a.
Střelec z benzínky dostal a byl mu odvolacím soudem potvrzen trest 19 let na tvrdo. Je to dostatečný trest pro někoho, kdo vzal život jinému vlastně navždy? Neměl by to soudce a vlastně oba vysvětlit, jak to, že on se může vrátit do života a třeba i na půlce a ta nebohá žena už to má takhle navždy. A i ti její pozůstalí. Tohle by měl být jasný případ pro odstranění zločince ze světa. Prostě popravit. Nešlo by nejspíše o justiční omyl. Proč ho ještě celou tu dobu živit, když si na své-naše náklady ani nepřispěje svou nějakou případnou prací?
Z této otázky bude zbytečná diskuze. Trest smrti je zrušen. Několikrát jsme se zde o tom bavili.
Ale naprosto chápu jak to myslíte. Ano, i když je trest smrti zrušen, tak ta žena trest smrti dostala rukou toho vraha. A ona byla opravdu nevinná, ale to už asi nikoho moc nezajímá, hlavně že vrah bude žít, protože on se přece ve vězení obrátí k Bohu a začne "studovat" Bibli a pochopí, že jednal špatně a oni ho pustí za dobré chování a on, sotva bude venku, tak na Bibli hodně rychle zapomene a klidně odstřelí někoho jiného. Protože proč by to neudělal? Vždyť on přece ví, že jemu, jako vrahovi se nemůže stát nic horšího, než že ho strčí zase do vězení, kde se o něj budou starat, bude tam v teple a bude mít třikrát za den jídlo, může tam sportovat, čumět na televizi a může se opět obrátit Bohu. Tak co? Co by se bál vraždit.
Jenže až zločinec opustí jednou tento svět, asi neví co ho čeká a za co se bude zpovídat.
Boží tresty jsou spravedlivé na rozdíl od našich.
A mohl byste mi vysvětlit tu Boží spravedlnost v případě té zavražděné ženy? Čím se provinila ona a její rodina, že ten Bůh dopustil, aby byla připravená o život?
jmlc, Vaše reakce by měla podle mne oslovit rádce "slavo" který s tím začal. A ne mne. Já jsem jenom měla dotaz, jak to s tím Bohem myslí. Já jsem ve své odpovědi o Bohu vůbec nemluvila a rozhodně ho neřešila. Tak proč se obracíte na mne a doporučujete mi, abych ho neřešila?
"...obrátí k Bohu " - to byla indície, na kterou kolega reagoval... Byť s notnou dávkou ironie, ale ta může někoho popudit. Proto na Vás.
Aha, tak to mi vůbec nedošlo, že by to mohl někdo takto chápat. Z obsahu toho co píši, by mne nenapadlo, že by to někdo mohl jinak pochopit.
Jsem nekompromisní, sluníčkáři se mnou určitě souhlasit nebudou. Ale razím heslo: Oko za oko, zub za zub!
Pokud někdo vezme úmyslně druhému život, vzala bych mu jej taky. Když dotyčný zamířil zbraní na ženu, určitě věděl, co zbraň udělá, co se stane. Utratit ho taky, ukázal že si neváží života cizího, na co šetřit ten jeho. Problémem občas je hrozba justičního omylu. Ale pokud je opravdu důkladně prošetřeno, kdo podobnou zhovadilost spáchal, pryč s ním.
Něco jiného je, když třeba řidič přejede dítě, které mu náhle vběhlo do vozovky. To nebylo úmyslné.
Přibylo by místa v kriminálech, které praskají ve švech. Ubylo by plno lumpů, kteří učinili nějaké pozůstalé nešťastné. A daňoví poplatníci by nemuseli tolik platit na tu hordu, která si mnohdy ani nezaslouží žít.
Jenže od dob pana Havla je trest smrti jen utopií. Ačkoliv by si ho někteří zasloužili. Tolik jen můj názor. Jaga.
Navíc je plno vězňům po odpykání části trestu zbytek prominut. Tedy vrahům aspoň ponechat trest celý.
A další věc: v našich vězeních je plno cizinců. Proč tuto svoloč po odsouzení neposlat šupem do rodné země, aby si trest odbyli tam? I tím by se v našich věznicích trochu vyvětralo.
Doporučuji film Ctihodný občan - až na ten hloupý konec to bylo velmi emotivní a zajímavé.
Jinak pokud se zeptáte pozůstalých, je jedno, jestli je člověk zastřelen nebo zemře při nehodě kvůli chybě jiného - všichni by chtěli právě Oko za oko.
No a je s trpkým úsměvem, že mnohdy krádež nebo podvod je hodnoceno delší lhůtou ve vězení než samotné vraždy.
..souhlas s babajaga a nejsem jediný.. V Japonsku je za drogy údajně trest smrti, ale nemůžu potvrdit (reakce na feťáka z benzinky, který střílel).
Hlavně že ho dopadli a dostal trest. 18 let v base přímo pro něj musí být hrůza, ale mohlo to být radši doživotí.
Jaká hrůza, vy nevíte jak si dnes žijí v kriminálech? 18 let, nic moc za zbytečně zmařený život. ANO, jsem rovněž pro absolutní trest, bohužel zákonodárci mají jiný pohled.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.