Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Adresa u neschopenky

Od: honey odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, jsem už týden na neschopence kvůli pracovnímu úrazu, budu ji mít ještě do konce tohohle týdne. Byla mi vystavena v nemocnici na chirurgické ambulanci. Ale včera večer jsem si teprve všimla, že doktor uvedl adresu s chybou, tedy napsal špatné číslo adresy. Je to adresa, kterou jsem hlásila jako dočasnou, protože jsem tu jen na pár týdnů. Měla bych to v tomto případě hlásit zaměstnavateli nebo Správě sociálního zabezpečení? Děkuji za odpovědi.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den. Pokud se na Vámi uvedené adrese zdržujete v době své pracovní neschopnosti, pak je to v pořádku.

hodnocení

1x

Tím, že zaměstnavatele, popř. OSSZ na chybu v adrese upozorníte, nic nezkazíte - nejlépe mailem nebo sms kvůli rychlosti a prokazatelnosti. Teoreticky by to totiž mohlo být považováno za vaši chybu a podle

z. č. 187/2006 Sb. o nemocenském pojištění

§ 128

(2) Pojištěnec se dopustí přestupku tím, že

c) nesdělí ošetřujícímu lékaři při uznání dočasné pracovní neschopnosti místo pobytu, na kterém se bude v době dočasné pracovní neschopnosti zdržovat, nebo uvede neexistující adresu tohoto místa podle § 64 odst. 1 písm. h)

(3) Za přestupek podle odstavců 1 a 2 lze uložit pokutu do 20 000 Kč.

hodnocení

1x

Sdělte ošetřujícímu lékaři přesnou adresu, kde se v době nemoci zdržujete. Ten zařídí zbytek.

Kontrola léčebného režimu z OSSZ Vás musí být schopna najít. Když bude zvonit u sousedního domu, není to její chyba, ale Vaše - měla jste nahlásit správnou adresu. Stejně je to s "nezvonícím zvonkem" a dalšími výmysly marodů. Nemusíte mít funkční zvonek, nemusíte mít žádný. Musíte umožnit kontrolu a zařiďte si to, jak chcete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]