Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem v dluhové smyčce - jak se dostat ven

Od: simako2003* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den mam velice zavazny problem, jaky ma v dnesni dobe spousta lidi ale uz se mi to davno vymklo jakekoli kontrole.

Pred casem asi 5let zpatky jsem udelal nekolik neuvazenych rozhodnuti ktere mne dostaly do velice tezkych dluhu, ktere jsem spise neresil nez resil . Kdyz jsem se rozhodl neco s tim delat uz bylo pozde , prisla exekuce. Reseni jsem videl v praci v zahranici, odesel jsem od rodiny na temer 3roky a snazil se vydelat na dluhy ktere jsme s pritelkyni napachali. Ta byla toho casu na materske dov. Darilo se celkem dobre a to i tim ze pritelkyne opet nastoupila do zamestnani a v dobre vuli zachranit me pred dalsimy problemy zacala se take zadluzovat. Po mem navratu domu ( duvod byla ekonomicka recese ) jsem zustal bez prace asi pul roku a pote jsme se sklouzli do jeste vetsi fin. krize nez jsme kdy byli. Jen s tim rozdilem ze ja mam uz jen jednu exekuci ale moje pritelkyne je predluzena , ja ji nejsem schopen pomoci protoze mam vsude cerny puntik , ona sama uz take nikde nic nedostane , uz nam hrozi ze prijdeme o bydleni rozpada se nas drive velice krasny vztah, psychicky jsme temer na dne, a o detech ani mluvit nemusim.

Zkousel jsem hledat pomoc uz snad vsude veritele nas pomalu zerou za ziva a lide kteri nabidli pomoc mne jeste podrazily ,povedli, okradli o to malo co jsem mohl nabidnout za pomoc.

Uz se dostavam do situace ze zustavam absolutne netecny ke vsemu a jenom cekam kdy mne co prvne skoli a predstavte si ze mi to zacina byt jedno.

Pro posouzeni : rodinny prijem cini temer 45000,- ale vydaje za dluhy cca43000,- a kde jsou rezie domacnosti strava atd.

Uz ani neverim ze je z toho nejaka cesta ven. Konsolidace stavajicich uveru by pomohla ale nikdo ji neudela pro nase cerny puntiky . Zastavu mi v dnesni dobe nikdo neposkytne. Najde -li se nekdo kdo by znal cestu ven " zpet do zivota" capnu ho za ruku a necham se vyvest protoze sam to asi neumim. Za odpovedi predem dekuji a netrpelive cekam.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kt8d5*
hodnocení

1x

Dobrý večer, ve Vašem případě bych zvolil možnost institutu oddlužení, podívejte se na net např. www.oddluzeni.net

pt®

Nevím, kolik dlužíte oba dohromady a na jak dloho máte splátky. Ale, když jste schopni měsíčně tolik splácet, jen chybí na jídlo a poplatky, což je životně důležité, co kdyby vám pomohli oboje rodiče a příbuzní. Mluvili jste již s něma o tom, požádali jste je o pomoc? Samozřejmě zkuste návrh od kolegy, ty stránky o oddlužení. Možná poradí další. PT /stařenka/

pedros
hodnocení

0x

Dobrý den,

podejte u krajského soudu na sebe úpadek. Pokuď Vám soud schválí tzv. úpadek, bankrot budete mít s 50% smazán. Přečtěte si odkaz : isir.justice.cz/...

nebo

insolvencni-zakon.justice/...

Je to sice spoustu papírování, ale v konečné fázi se to vyplatí. Zbytek dluhů se zbavíte do 60 měsíců! Na stránkách si můžete i vypočítat kolik budete splácet po dobu 5 let. S pozdravem Koubek

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]