Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potřebuju nutně volno v práci

Od: tezkebremeno odpovědí: 5 změna:

Dělám rok a půl v nové práci, no ještě nemám žádné zkušenosti s omluvenkama. Budu potřebovat nutně 3 dny volna, no a nevím jestli mi mistr vyhoví když mu řeknu že za 10 dní potřebuju dovolený, když jsme si psali předem termíny a lidi taky jakž takž nejsou. Můj doktor je úplně v jiným městě takže budu muset jít k nějakým doktorovi tam kde pracuji, vezmě mě někdo když mě vůbec nezná? Máme i závodního doktora ale k němu se mi nechce, protože kdyby náhodou mi neuvěřil tak jsem v bryndě. No a když omluvenku dostanu mám zavolat mistrovi a donést mu to do 3 dnů něco od doktora ne? Co mám ještě přiníst?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

8x
Pletete dohromady víc věcí. Buď chcete volno, například na vyřízení osobních záležitostí nebo dovolenou. Nebo jste nemocný a nebo jste objednaný k lékaři.
Odpověď bude záviset na tom, jaké volno vlastně myslíte.

hodnocení

6x

Připadá mi, že nejste v práci 1,5 roku, ale 1,5 dne. Jinak už byste mohl vědět něco víc.

Pokud potřebujete k lékaři, měl byste se k němu objednat tak, aby to nenarušovalo Vaši pracovní dobu. Pokud to jinak nejde, smíte opustit pracoviště na "dobu nezbytně nutnou". To znamená, že pokud je lékař nedaleko, do práce se po vyšetření ještě vrátíte. Pokud je daleko, bude ta doba delší, ale nikdy ne 3 dny. To si domluvte s Vaším nadřízeným.

Jinak spadáte k Vašemu závodnímu lékaři. Pokud snad byste rád zkoušel nějaké kličky, věřte, že to pozná závodní i ten druhý a budete v té bryndě stejně. Doktoři nejsou pitomci, a připadá mi, že chcete udělat něco nefér. Opravte mě, prosím, pokud se mýlím.

Co se týká Vaší dovolené, dneska už celou Vaší dovolenou disponuje zaměstnavatel. Ano, můžete požádat a pokud to je možné, zaměstnavatel Vám vyhoví.Pokud to nelze, nejsou lidi, je třeba chřipkové období, nedá se nic dělat a tu dovolenou Vám prostě nedají. Požádáte si o ni jindy. A zase se uvidí.

Na návštěvu lékaře dostanete prospustku, že smíte opustit pracoviště za účelem návštěvy lékaře. Mistr napíše hodinu Vašeho odchodu. Následně lékař napíše čas Vašeho odchodu od něj. Takže s potvrzenou propustkou budete mazat zpátky k mistovi a zapojíte se bez skrupulí znovu do pracovního procesu.

Zaujala mě věta: Co mám ještě přiníst? Pokud to bude možné, tak výslužku ze zabíjačky. To obměkčí každého mistra a nebude koukat na nějakou tu minutu či dokonce hodinu. *smich* Jaga.

babuško, vynikající text, snad to ale tazatel pochopí.

hodnocení

3x

Dnes ráno mi podobný zaměstnanec, jako jste Vy, zavolal, že jde k doktorovi, za půl hodinku napsal další SMS, že doma leží.

Takže snad přijede alespoň jeden ze tří lidí.

figurek*
hodnocení

0x

Vidím že opravdu nevíte, jak to na světě chodí.

1/ jestli vám jde o tři dny dovolené, pak neváhejte a nahlaste ji co nejdříve. Deset dnů předem by mělo stačit.

2/ K doktorovi můžete jít i na propustku, ale tahle pochůzka bývá omezená časem, dvě hodiny, tři hodiny... Nemůžete odejít ráno a vrátit se na fajront. Propustka nepropustka, být pryč skoro celý den je koleda o neomluvenou absenci. Pro tak dlouhou návštěvu lékaře musíte mít proklatě dobrý důvod.

3/ jestli máte závodního doktora, tak se očekává, že se zdravotními problémy budete chodit k závodnímu doktorovi.

4/ K jinému doktorovi se sice můžete přihlásit, pokud bere pacienty, ale musíte mu nějakým způsobem doručit vaši zdravotní kartu. To za deset dnů spolehlivě nestihnete.

5/ Myslíte, že když vám neuvěří závodní doktor, tak vám nějaký jiný uvěří? Na to bych nespoléhal už vůbec.

Dobře vám radím : Požádejte o dovolenou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]