Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde koupit roušku? Prý už nejsou?

Od: renegade11* odpovědí: 46 změna:

A podle čeho roušku vybrat, je jich několik druhů a ne všechny asi mají stejnou funkci, počítám že do 14 dnů máme Coronavirus u nás. *hledam*

Kde koupit roušku? Prý už nejsou?

46 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

morfi
hodnocení

5x

roušky jsou na nic , potřebujete respirátor třídy FFP 3 viz:

dtest.cz/...

host

morfi: to je dobrá informace, viz například i oopp.cz/... nebo článek v časopisu dTest č. 5/2009 viz oopp.cz/...

hop®
hodnocení

4x
Ještě něco málo k tématu...
bozpforum.cz/...

hodnocení

3x
Nejvetsi sranda je ta , ze to musi byt rouska tridy ffp3. Ostatni vam jsou zcela na nic.

hodnocení

2x

Ve "Zdravotnických potřebách", nebo na netu: heureka.cz/...

*ticho*

P.S. Rouškou chráníš ostatní, respirátor chrání tebe. *placni*

host

Dají se koupit pouze v sadách po iks kusech (někde 10, nebo 15, někde 50 nebo 100 pro zdravotníky), nebo se dá někde koupit po jedné, jako cigarety "kusovky"? Aby člověk měl jednu když musí jet v nacpaném autobuse, kde někteří lidé kašlou, kýchají a prskají na celé kolo kolem dokola.

Nebo se dají koupit po jedné? V různých velikostech pro dospělé a pro děti?

Nemusí to být jen kvůli novému druhu viru, ale i jako prevence před běžnými kapénkovými nákazami - chřipkou a dalšími virozami.

dylin
hodnocení

2x
Kupte si polomasku s výměnnými filtry, alespon abekp3. Pokud Vám nebude slušet, tak si postavte podzemni úkryt s náhradním zdrojem... Také bych rád připomněl, že Sars, Zika, Ebola, prasečí chřipka a ptačí chřipka stále hrozí, proto je nejlepší chodit celý den v pretlakovem obleku. Hlavně neztrácejte víru, že si o své smrti dokážete rozhodovat sám /sama a umřete až se to bude Vám hodit. To je nejdůležitější.

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Přesto, že se zdá, že nás se to netýká, nebude to úplně tak. Roušky si klidně kupte, stačí 10 - 20ks. Ale je to hodně nepříjemné na dýchání a na obličeji to překáží. Podle nejnovějších zpráv, na vir už zemřel i doktor a několik sester - všichni měli roušky. Ten vir se nemusí jen vdechnout, ale oni ho prý dostali přes sliznici očí při blízkém kontaktu s nemocným. Takže chránit nejen ústa a nos, ale i oči. A to, jak dlouho a v jakých podmínkách ten koronavir přežívá mimo tělo nemocného, zatím nikdo neřekl. Myslím, že se toho víc neví, než ví. Nebo je to takový průšvih, že to nechtějí říct. *nevi* Ida

hodnocení

2x

Roušky lze koupit v lékárnách nebo ve zdravotnických potřebách. Ale je to jen pro klid duše, nemusí být účinné.Ale ve skafandru taky chodit nemůžeme, takže děj se vůle páně.

figurek*
hodnocení

2x

Já bych měl radu pro všechny panikáře.

Když už propadáte panice kvůli jakémusi čínskému viru, zdálky se vyhýbejte brněnskému zelňáku. Hygienici tam udělali průzkum a zjistili, že v odpadních kontejnerech se běžně najdou zárodky nejen salmonelózy a úplavice, ale taky moru a cholery. Ty nemoci nezmizely kdesi v dávné minulosti. Jsou zde stále a všude.

A pokud zrovna svačíte vegetariánskou svačinu, přeji vám dobrou chuť. :)

hodnocení

2x
Roušky prý nejsou po celé ČR. Takže když to sem přijde, tak smůla.
doplněno 28.01.20 19:49: Někteří si z toho dělají pr*el. V tramvaji jeli 2 mladíci. Jeden řekl, že se včera vrátil z Číny a je mu nějak divně. Začal kašlat a ten druhý taky.
wanesa*

Teď jsem se s chutí zasmála:)

hodnocení

2x

Ty roušky jsou k ho.nu. Je toho už plný internet. Jediné, které chrání jsou v Česku vyvinuté nanoroušky, nyní vyráběné v Číně, která je distribuuje po svém úzení a stejně nestíhá.

LIDI, NEBLNĚTE A CHOVEJTE SE NORMÁLNĚ!

joudic*
hodnocení

1x
jste v cesku.. kde pred jednodennim svatkem zustava odpoledne v obchodech uz jen horcice... jinak ty rousky se kompletuji v cine.. proto nejsou

janm*
hodnocení

1x

Zdravím

Rouška je dle mně bláhovost, to už tedy spíš masku se speciálním filtrem, ovšem také by bylo třeba jí na obličeji mít 24 hodin denně třicet dní v měsíci, nikdy nevíte když jí sundáte, zda-li v tom vzduchu co dýcháte "něco zrovna nebude", není to vidět není to cítit...Takže myslím že obecně není co řešit, tak maximálně když jste v nějaké "zamořené oblasti" a to opravdu nesmíte ani na chvíli sundat...

hodnocení

0x

Jistě pujdou někde v Číně objednat a koupit. *smich**smich*

27.01.20 21:45

*smich2*

Lidi, děláte si z toho srandu, a věřte, že ona je to PRAVDA. Čína prosí ostatní státy o roušky, má jich prý zoufale málo. A státy v rámci humanitární pomoci lifrují roušky do Číny.

Předevčírem mě zaujala na monitoru reklama. Firma POŠTOVNÉ ZDARMA se sídlem v Číně nabízí do Čech roušky! *ee*Věřte tomu, nebo ne. Na výběr bylo asi 12 - 15 druhů, barev a vzorů. Menší i pro děti. Z Číny nabízejí dodat do 30 dní. :-D

Takže se nám možná zase některé naše české roušky vrátí z výletu zpátky domů. Dneska je totiž možné všechno, už se nedivím ničemu. Jaga.

liska5
hodnocení

0x

Asi si ušít sama. A různé varianty, třeba i s různýma vkládacíma filtrama.

Na to ale není čas.

čas je - "počítám že do 14 dnů..."

lipov
hodnocení

0x

Dnes jsem chtěla koupit dvě roušky a nic. Vyprodáno. Nikde je nemají. *sok*

amfr
hodnocení

0x

Ta běžná zdravotnická rouška chrání spíš okolí před vámi, vaším prsknutím. *zima* A dala by se ušít - dvojité husté plátýnko - a měnit - a měnit...

Číňan s černou rouškou - sexy: markething.cz/...

Ale naživo to je spíš děs - mohu potvrdit ze setkání s čínskou výpravou. Náskeduje nutkání prchnout co nejdál. Ti se u nás budou courat ať se děje co chce, je volný pohyb, že. A zadělali si..., myslím, že čínská ekonomika to pocítí.

U nás se nepochybně nákaza objeví, je v Německu - a co odtud proudí nejen po dálnicích občanů.

Nadějný už je na světě lék, ale bude pěkně drahý a tudíž jen pro movité. Též vis náležité zarouškování: idnes.cz/...

doplněno 03.02.20 11:38:

Nemocnice v Číně - superrychle, státní akce *palec* irozhlas.cz/...

wanesa*

Nemusíte shánět roušky.Podívejte se ,jak jsou v Číně kreativní když nejsou roušky:)

Kde koupit roušku? Prý už nejsou? #2
Kde koupit roušku? Prý už nejsou? #3
Kde koupit roušku? Prý už nejsou? #4

hodnocení

0x

Objednala jsem v e lékárně Pilulka. Dnes přišly. Výrobce Malajsie. Co si o tom myslet? Mohou být třeba kontaminované při výrobě a pak dojdou sem, my je vezmeme a ústa a je malér... Nebo jak píšou, vir nrpřežije bez živého organismu?

Klidně si je bez problému dejte, není pravděpodobné, že byly vyrobené nyní, i kdyby ano, tak k vám z Malajsie putovaly dlouhou dobu, rozhodně dlouhou tak, že žádný virus na nich nemohl přežít, kdyby nějakou náhodou byly kontaminové. Jen proti virům (i koronaviru) jsou normální roušky neúčinné, musela byste je mít z nanovlákna nebo respirátor.

Mimo to, tak stále se vám může do těla dostat virus očima, sliznicí oka, pro důkladnou ochranu byste musela nosit i ochranné nebo plavecké brýle.

Já vím, to jen kdyby nebylo zbytí.

vorel*
hodnocení

0x

S rouškami je docela dost problém. Mám je v nabídce pro pedikérky a kosmetičky. Minulý týden, když zvolna začalo šílení :) Jsem objednal 15 krabic po 50 kusech. Samozřejmě se někde "zadrhla" úhrada za fakturu, takže jsme to řešili pět dní. Během té doby můj dodavatel tohoto sortimentu (tváří se jako solidní firma) zdražil o celých 400%. Naštěstí mně už to zdražit nestačil :) Nicméně - na další objednávku, kterou jsem mu posílal z účetního SW s původní cenou, raději nereagoval. Takže nemám co prodávat. Chtěl jsem koupit přímo u výrobce, ale jak Hartmann, tak Monde (PL) mají vyprodáno. Smůla.
Ještě k té účinnosti - samozřejmě, že nejlepší je několikavrstvá rouška s nanovlákny a případně i s uhlíkovým filtrem, ale vycházejte z předpokladu, že ten virus se vzduchem nešíří samostatně, ale v drtivé většině kapénkami při kašli. A to rouška zastavit umí (když se dodržují určitá pravidla používání). Pokud se však nedodržují další hygienická pravidla, tak se samozřejmě lze nakazit i přenosem z dotyku infikovaného předmětu.

donpapa
hodnocení

0x

Rouška je vyřešena. Chránit pouze dýchací cesty je zcela nedostačující. Coronavirus není žádná dvojka máslo a do těla proniká především okem. Takže vycházet ven bez potápěčských brýlí je nezodpovědný hazard.

hodnocení

0x

Roušky sice nejsou prý moc účinný, ale proč zase tomu chodit naproti. Ve čtvrtek jsem si objednal zde. kahsa.cz/...

danys*
Tak tenhle respirator ti je dobrej tak akorát proti prachu, proti virům jako bys ho neměl:)

hodnocení

0x

Když mám respirátor FFP3, ale ten druh na 1 použití, když ho bude užívat stejná osoba vždy třeba chvilku denně nebo jednou v týdnu na nejnutnější styk s venkem, myslím, že by se dal použít opakovaně, ne? Když neprojdou viry dovnitř, tak je uvnitř stále v pořádku, podle selského rozumu. Je to jako u expirace léků, taky mají datum a stejně mají trvanlivost o hodně delší. Co dělat, když není nic k dostání. Snad lepší než nic?

vilik*
hodnocení

0x
Vy tady hromadně skupujete roušky a kvůli vám Nova přestane točit tu Ordinaci, jak dnes psali ve zprávách. Kdo by se jim na to díval, když roušky nejsou a tak by je tam nikdo nenosil?

Dobrý den, Vilíku, tak už jsme tu zas. Papírové roušky, co mají v Ordinaci, nikdo nechce, k čemu?

vilik*
Jako že by sestry chodily v seriálu bez nich, že by jim to nikdo nevěřil, asi.
Prostě jim chybí ty nejpotřebnější rekvizity. Voni totiž ti vyděšení přiblblíci vykoupili asi všechno.
joudic*
a jinak jim ten serial veri jo? *smich* zas tak zazracna rekvizita to neni..

mak*
hodnocení

0x

Nač všichni kupujete roušky, když je pak nenosíte? A proč si kupujete respirátory, které jsou proti prachu a viry nezastaví? A proč si je kupujete až teď? Chřipka a jiné virové nemoci vám dřív nevadily, tak co teď blbnete kvůli nemoci, které je v 10 milionovém národu nějakých 8 výskytů?

joudic*
hodnocení

0x
ja bych si byval rad treba par koupil, abych snizil sance, protoze poletim na blizky vychod a v lete do asie, oboji mj. pred velky mezinarodni hub. Vykoupili to pitomci, kteri to nepotrebuji.. Coz o to, ja vam to rad sem privezu, stejne nejsem v ohrozene vekove skupine a muzu pracovat i v nemocnici.

hodnocení

0x

Roušky ty chirurgické již občas jsou, ale strašně předražené, začínají se objevovat Nano a třeba Nano filtry do látkových, kterých je dost. Respirátory FFP2 taky za 145 Kč jeden, ale jednorázové. Tak to chce projet internet.

anetno
hodnocení

0x

Takovéto roušky nepomůžou? nemáte zkušenosti?
butterkings.com/...

xx*
07.04.20 11:49
hodnocení

0x
Kde koupit roušku? Prý už nejsou? #5

houbes*
hodnocení

0x
Roušky nekupujte, ušijte si je a nebo někdo známý vám ji ušije. Beztak vás EU nechá promořit, takže jak se tu psalo někdy před měsícem. Ten vir dostaneme všichni.. je to účelový..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma coronavirus
Otázky na téma FFP3
Otázky na téma rouška
Otázky na téma rouška vir

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]