Nejste přihlášen/a.
A podle čeho roušku vybrat, je jich několik druhů a ne všechny asi mají stejnou funkci, počítám že do 14 dnů máme Coronavirus u nás.
morfi: to je dobrá informace, viz například i oopp.cz/... nebo článek v časopisu dTest č. 5/2009 viz oopp.cz/...
Dají se koupit pouze v sadách po iks kusech (někde 10, nebo 15, někde 50 nebo 100 pro zdravotníky), nebo se dá někde koupit po jedné, jako cigarety "kusovky"? Aby člověk měl jednu když musí jet v nacpaném autobuse, kde někteří lidé kašlou, kýchají a prskají na celé kolo kolem dokola.
Nebo se dají koupit po jedné? V různých velikostech pro dospělé a pro děti?
Nemusí to být jen kvůli novému druhu viru, ale i jako prevence před běžnými kapénkovými nákazami - chřipkou a dalšími virozami.
Zdravím. Přesto, že se zdá, že nás se to netýká, nebude to úplně tak. Roušky si klidně kupte, stačí 10 - 20ks. Ale je to hodně nepříjemné na dýchání a na obličeji to překáží. Podle nejnovějších zpráv, na vir už zemřel i doktor a několik sester - všichni měli roušky. Ten vir se nemusí jen vdechnout, ale oni ho prý dostali přes sliznici očí při blízkém kontaktu s nemocným. Takže chránit nejen ústa a nos, ale i oči. A to, jak dlouho a v jakých podmínkách ten koronavir přežívá mimo tělo nemocného, zatím nikdo neřekl. Myslím, že se toho víc neví, než ví. Nebo je to takový průšvih, že to nechtějí říct. Ida
Já bych měl radu pro všechny panikáře.
Když už propadáte panice kvůli jakémusi čínskému viru, zdálky se vyhýbejte brněnskému zelňáku. Hygienici tam udělali průzkum a zjistili, že v odpadních kontejnerech se běžně najdou zárodky nejen salmonelózy a úplavice, ale taky moru a cholery. Ty nemoci nezmizely kdesi v dávné minulosti. Jsou zde stále a všude.
A pokud zrovna svačíte vegetariánskou svačinu, přeji vám dobrou chuť.
Zdravím
Rouška je dle mně bláhovost, to už tedy spíš masku se speciálním filtrem, ovšem také by bylo třeba jí na obličeji mít 24 hodin denně třicet dní v měsíci, nikdy nevíte když jí sundáte, zda-li v tom vzduchu co dýcháte "něco zrovna nebude", není to vidět není to cítit...Takže myslím že obecně není co řešit, tak maximálně když jste v nějaké "zamořené oblasti" a to opravdu nesmíte ani na chvíli sundat...
Lidi, děláte si z toho srandu, a věřte, že ona je to PRAVDA. Čína prosí ostatní státy o roušky, má jich prý zoufale málo. A státy v rámci humanitární pomoci lifrují roušky do Číny.
Předevčírem mě zaujala na monitoru reklama. Firma POŠTOVNÉ ZDARMA se sídlem v Číně nabízí do Čech roušky! Věřte tomu, nebo ne. Na výběr bylo asi 12 - 15 druhů, barev a vzorů. Menší i pro děti. Z Číny nabízejí dodat do 30 dní.
Takže se nám možná zase některé naše české roušky vrátí z výletu zpátky domů. Dneska je totiž možné všechno, už se nedivím ničemu. Jaga.
Ta běžná zdravotnická rouška chrání spíš okolí před vámi, vaším prsknutím. A dala by se ušít - dvojité husté plátýnko - a měnit - a měnit...
Číňan s černou rouškou - sexy: markething.cz/...
Ale naživo to je spíš děs - mohu potvrdit ze setkání s čínskou výpravou. Náskeduje nutkání prchnout co nejdál. Ti se u nás budou courat ať se děje co chce, je volný pohyb, že. A zadělali si..., myslím, že čínská ekonomika to pocítí.
U nás se nepochybně nákaza objeví, je v Německu - a co odtud proudí nejen po dálnicích občanů.
Nadějný už je na světě lék, ale bude pěkně drahý a tudíž jen pro movité. Též vis náležité zarouškování: idnes.cz/...
Nemocnice v Číně - superrychle, státní akce irozhlas.cz/...
Objednala jsem v e lékárně Pilulka. Dnes přišly. Výrobce Malajsie. Co si o tom myslet? Mohou být třeba kontaminované při výrobě a pak dojdou sem, my je vezmeme a ústa a je malér... Nebo jak píšou, vir nrpřežije bez živého organismu?
Klidně si je bez problému dejte, není pravděpodobné, že byly vyrobené nyní, i kdyby ano, tak k vám z Malajsie putovaly dlouhou dobu, rozhodně dlouhou tak, že žádný virus na nich nemohl přežít, kdyby nějakou náhodou byly kontaminové. Jen proti virům (i koronaviru) jsou normální roušky neúčinné, musela byste je mít z nanovlákna nebo respirátor.
S rouškami je docela dost problém. Mám je v nabídce pro pedikérky a kosmetičky. Minulý týden, když zvolna začalo šílení Jsem objednal 15 krabic po 50 kusech. Samozřejmě se někde "zadrhla" úhrada za fakturu, takže jsme to řešili pět dní. Během té doby můj dodavatel tohoto sortimentu (tváří se jako solidní firma) zdražil o celých 400%. Naštěstí mně už to zdražit nestačil
Nicméně - na další objednávku, kterou jsem mu posílal z účetního SW s původní cenou, raději nereagoval. Takže nemám co prodávat. Chtěl jsem koupit přímo u výrobce, ale jak Hartmann, tak Monde (PL) mají vyprodáno. Smůla.
Ještě k té účinnosti - samozřejmě, že nejlepší je několikavrstvá rouška s nanovlákny a případně i s uhlíkovým filtrem, ale vycházejte z předpokladu, že ten virus se vzduchem nešíří samostatně, ale v drtivé většině kapénkami při kašli. A to rouška zastavit umí (když se dodržují určitá pravidla používání). Pokud se však nedodržují další hygienická pravidla, tak se samozřejmě lze nakazit i přenosem z dotyku infikovaného předmětu.
Roušky sice nejsou prý moc účinný, ale proč zase tomu chodit naproti. Ve čtvrtek jsem si objednal zde. kahsa.cz/...
Když mám respirátor FFP3, ale ten druh na 1 použití, když ho bude užívat stejná osoba vždy třeba chvilku denně nebo jednou v týdnu na nejnutnější styk s venkem, myslím, že by se dal použít opakovaně, ne? Když neprojdou viry dovnitř, tak je uvnitř stále v pořádku, podle selského rozumu. Je to jako u expirace léků, taky mají datum a stejně mají trvanlivost o hodně delší. Co dělat, když není nic k dostání. Snad lepší než nic?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.