Nejste přihlášen/a.
Po dobu nejméně 14 dnů kontrolovat poštákovi těles. teplotu /nejlépe anal. teploměrem/. Pokud bude měření negativní, můžete převzít, nic vám nehrozí...nejhorší smrt je z vyděšení.
A teď si představte, že Číňani pomřou, kdo vám bude vyrábět ty hadry a krámy? Co si kdo počne bez padesáti triček a penálů, sponek do vlasů a baterií o dvacet haléřů levnějších?
No chápu tu nadsázku, takže odpovím také nadsázkou. Kdyby tam všichni vymřeli, jak říkáte, tak byste třeba Vy neměla ani ten draze zaplacený telefon a jiné a jiné věci, které Vám určitě dobře slouží...
Já bych se bez sponky do vlasů určitě obešla.
Suzymon, na to stačí pár pouček z ekonomie. Okamžitě by ty telefony začal vyrábět někdo jiný. Poptávka, příležitost, peníze...svatá trojice.
Ano, máte pravdu a platilo by to i v případě výroby těch triček a sponek a tak dál. Ale asi vím, kam jste svou odpovědí mířila.
Vona ta Etana moc tu ekonomii nestudovala. To jsou spojité nádoby. Jistě poptávka by byla. Dokonce by se našel i výrobce. Jenže kupní síla by byla v hajzlu. On by to totiž nikdo nechtěl za pár šušňů vyrábět a každý kupec by si rozmyslel, zda si bude každé dva roky kupovat nový mobil.
A dnes pro jednu paní přišly pěkně kašmírove šály. Kus za 55 Kč
Viry přežívají řádově minuty. Bez hostitele nemohou volně existovat, netvoří žádné spory, takže bez obav.
Konečně to někdo napsal. Díky, Veronico.
Jo a virů, které přežívají na bakteriích, je málo. Nedivila bych se, kdyby neexistoval takový, který může napadnout jak bakterii tak člověka.
No vy si děláte srandu, ale mne to také napadlo. Já tam mám takových objednávek a hlavně nejsou všechny pro mne a musím dělat další. Tak samozřejmě balíčky ke mně doputují a putovat budou dál. Ale také mi tohle blesklo hlavou při dnešním novém objednávání zboží. Víme úplné prd, jak se to doopravdy přenáší. Nikdo nic vyloučit nemůže. Prozatím.
A co by se suzymon® stalo, kdybyste řekla objednavatelům, že to prostě ode dneška stopnete? Je to životně důležité? Možná zbytečná panika, ale proč se potom nervovat. U nás se říkat - raději foukat na studené.
Lipanku, tak moc mi to zase "žíly nerve". Jenom říkám, že mne to také napadlo. Nic víc. A nemyslím si, že jsem sama, komu to hlavou proletělo.
Tak tohoto se moc nebojím, protože oni nějakou náhradní "cestu" určitě najdou. Jak jsem četla, tak budou obrovské sklady přímo kousek od Ruzyně a Číńané jsou v obchodě vynalézaví. Asi to bude o pár korun dražší, ale zase se nebude muset tak dlouho čekat a možná budou i jiné výhody, aby neztratili zákazníky. Já se nechám překvapit. Zatím je ještě rok čas.
Tak to mi celkem "žíly nerve", ono za dolar toho dneska moc nekoupíte. Leda tak nějakou sponku do vlasů a i ta, když chcete pěknou, stojí kolem 10 $ a i víc. A kupovat na AliExpress krámy, které má každý Vietnamský prodejce tady v obchodě a ještě na to čekat měsíc, tak to snad dneska už nikdo nedělá.
Jsme málo informovaní o přenosu. Jestli i prostřednictvím předmětů?
Co je blbé, že nakažený člověk je pro okolí infekční, aniž by ještě sám měl příznaky.
No a přesně tohle jsem měla na mysli. Víme zatím všichni prdlajs . Oni tam nosí ty roušky, ae není vůbec prokázané, že vůbec k něčemu jsou. A co já vím, tak ty roušky tam nosí už dlouho a přesto se to tam objevilo.
Ježíš, lidi, nešilte.
Píší, že: Koronavirus se přenáší vzdušnou cestou – tedy kapénkami – při mluvení nebo kašlání. Stejně tak se ale může nacházet ve stolici nebo na kontaminovaných předmětech.
Pokud by něco hrozilo, myslím, že už by byla udělána náležitá opatření. Takže pokud se bojíte nákazy z dotknutí se balíčku či jeho obsahu, stačí obyčejná opatrnost. Stejně jako při šíření žloutenky atd. Tedy základní hygiena. Šíření kapének z předmětů nehrozí. M.
Taky mě to napadlo při objednání, takže po hledání informací virus běžné chřipky přežije 2dny na hladkém povrchu. Takže i kdyby koronavirus přežil déle tak nikdy mi balíček nepřišel dříve jak za 14dní. Ale bejt celníkem na Ruzyni tak se bojím většina balíčků se tam dostane rychle a pak tam někde kvasí
A pak že namají celníci, nebo na poště nahnáno. Posílám foto, co všechno mi dnes přišlo najednou. Za 3 roky objednávání, se mi tohle ještě nestalo. Pošťačka přišla s igelitkou a přinesla deset balíčků najednou. Posílám foto. Musela jsem se tady smát...Jdu to rozbalovat.
No ano, samé balíčky. Ale není to všechno pro mne. Vysvětlovala jsem, že objednávám pro své známé a kamarádky.
To tomkk. Asi víc škodiš zdejším podnikatelům, kteří nakoupí v Číně a pak tady 10x dráž prodávají. Ani záruku nenesou. To je to pravé kapitalistické, nebo snad demokratické podnikání.
Jasná rada: Balíček převzít v rukavičkách, vložit na 20 minut do trouby, nastavit 200 stupňů, a sterilovat, sterilovat!
Po 20 minut minimálně. I s rukavicema.
Viry, na rozdíl od bakterií, nejsou vybaveny fyziologickými mechanismy, které by je přímo a cíleně chránily před nepříznivými vlivy vnějšího prostředí – jako jsou vysychání, ultrafialové záření, vysoká či nízká teplota. To ale neznamená, že jsou zcela bezbranné a že by i velmi krátký pobyt mimo hostitele musel vést k jejich "smrti". Jestli balíček letěl letadlem, jako že asi ano, v zavazadlovém prostoru to jde obvykle dost do mínusu.
Zdroj: prirodovedci.cz/...
O koronaviru se ví hodně, vypadá škaredě: ct24.ceskatelevize.cz/...
Dokonce je skoro přečtená genetická info: nextstrain.org/...
I to že na něj zabírá lék prof. Holého (ČR) na AIDS či virovou hepatitidu. Prý za čas nakulminuje výskyt onemocnění - a opadne sám o sobě. No chci to vidět
Objednat si balík z Číny je bezpečné, uklidňuje WHO
Světová zdravotnická organizace potvrdila, že balíkové nebo dopisní zásilky z Číny nijak neohrozí zdraví adresátů. Koronavirus totiž dlouho nepřežívá na předmětech, jako jsou balíčky nebo dopisy.
Tak jestli musela obyvatele uklidňovat světová zdravotní organizace, tak je jasné, že tohle nenapadlo jen pár lidí tady na poradně a znamená to, že si tuto otázku položilo docela dost obyvatel a nejenom u nás.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.